1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Yalan’ yayına DURDURMA
‘Yalan’ yayına DURDURMA

‘Yalan’ yayına DURDURMA

Mahkeme, Kıbrıs Volkan Gazetesi’nin İzzet İzcan aleyhine yayın yapmasını 28 Nisan’a kadar geçici olarak men etti

A+A-

YENİDÜZEN (ÖZEL)

Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, şahsı ve BKP hakkında ‘gerçek dışı yayın yaptığı’ gerekçesi ile Kıbrıs Volkan gazetesi aleyhine açmış olduğu davayı kazandı.
Mahkeme, Kıbrıs Volkan Gazetesi’nin İzzet İzcan aleyhine yalan, yanlış, iftira veya İzzet İzcan'ı küçük düşürecek asılsız yazı, resim veya benzeri yayın yapmasını 28 Nisan’a kadar geçici olarak yasakladı.

Yayınların durdurulması talebiyle dava açıldı…
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan dün sabah avukatı Mustafa Asena aracılığıyla yayınlarının durdurma talebi ile Kıbrıs Volkan Gazetesi aleyhine ara emri davası dosyaladı.
Kıdemli Yargıç Fatma Şenol huzurunda görüşülen duruşmada davacı İzzet İzcan’ı temsilen Avukat Mustafa Asena adına avukat Eralp Ulunay hazır bulundu.

Duruşmada İzzet İzcan şahadet vererek, Kıbrıs Volkan Gazetesi’nin şahsı aleyhine 21 Nisan’dan beridir yaptığı yayınların gerçek dışı olduğunu söyledi.
İzcan, mahkemede yapılan yayınlar nedeniyle ölüm tehditleri aldığını beyan etti, 21-23 Nisan tarihleri gazeteler mahkemede emare olarak sundu.

“İzcan’ın şahadeti olumlu etki yarattı”
İzcan’ın şahadetin ardından Kıdemli Yargıç Şenol, kararı okumak üzere duruşmayı saat 14:30’a erteledi.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Şenol davacı İzzet İzcan’ın şahadetnamesine ve mahkemeye emare olarak sunulan gazetelere değindi.

Şenol, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın mahkemeye verdiği şahadette doğruları söylediğine dair olumlu etki yarattığını ve bu beyanları ‘inandırıcı’ bulduğuna işaret etti.
Yapılan beyanlar ışığında Kıbrıs Volkan Gazetesi’nin İzzet İzcan’ı küçük düşürecek veya halk arasında nefret uyandıracak asılsız yazı, resim veya benzeri yayınların yapılmasından geçici olarak men edilmesine emir veren Şenol, davalı tarafın  50 bin TL kefalet senedi imzalamasını emretti.

Ara emri duruşması 28 Nisan’da
Kıdemli Yargıç Şenol, dün alınan ara emri istidasının davalı taraf olan Kıbrıs Volkan Gazetesi’ne tebliğ edilmesine emir vererek, duruşmanın tekrar dinlenmek ve verilen emrin kesinleşip kesinleşmemesi hususunda karar vermek üzere davanın 28 Nisan’da görüşülmesine emir verdi.

İzcan: “Haberlerin yalan olduğunu mahkeme kararıyla kanıtladık”
Öte yandan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, BKP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve Av. Mustafa Asena ile birlikte Kıbrıs Volkan gazetesi aleyhine dosyaladıkları davanın ardından parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

İzcan, Kıbrıs Volkan gazetesinin günlerdir kendisi hakkında yalan haberler yayınladığını, Kıbrıs Volkan gazetesinin yayınladığı kendisinin müzakereci heyetinde olacağı, dağdaki bayrağı kaldıracakları ve Türkiye kökenli vatandaşlara hakaret ettikleri yönündeki haberlerin yalan olduğunu ve bunların yalan olduğunun mahkeme kararıyla da kanıtlandığını vurguladı.

“Karalamaların nedeni 2. tura gölge düşürmektir”
Kıbrıs Volkan Gazetesi’nin 21 Nisan’dan bu yana kendisi aleyhinde ‘karalama politikası’ yürüttüğünü söyleyen İzcan, buna karşı ara emri için dün ilgili gazeteye dava açıldığını söyledi.

İzcan sözlerini şöyle özetledi: “1. turun ardından hakkımızda yapılan, yalan, yanlış ve maksatlı yayınlar nedeni ile Kıbrıs Volkan Gazetesi’nin yayınlarının durdurulması istemiyle avukatımız Mustafa Asena tarafından dava açılmıştır. Yalan haberlerle tansiyonu yükselten, toplum içinde gerginliğe neden olan bu yayınların gerçeklerle hiçbir bağlantısı olmadığı gibi tamamen iftiradır” dedi.

Kıbrıs Volkan Gazetesi tarafından kendi şahsı üzerinden 26. Nisan’da gerçekleşecek 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkı yönlendirmek için karalama ve toplumunu germe kampanyası yürüttüğüne vurgu yapan İzcan, “ Bütün bu karalamaların nedeni 26 Nisan’da gerçekleşecek 2. tura gölge düşürmektir. Esas hedef  26 Nisan günü gerçekleşecek değişimin önüne geçmektir. Sn. Eroğlu ve ekibi bu seçimi kaybedeceklerini anlamışlardır. Ancak bunlar son çırpınışları olacaktır. Bizi hedef göstererek, toplumun gerilmesini sağlayarak, eskide kalma soğuk savaş yöntemleri ile seçim kazanılamayacağını bu kesimler görecektir’  dedi.

Av Mustafa Asena ise yaptığı konuşmada, söz konusu haberlerle ilgili ara emri almak üzere mahkemeye başvurduklarını ve gerekli delilleri mahkemeye sunduklarını belirtti. Söz konusu haberin 2003 yılında Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen ve İzzet izcan’ın olmadığı bir konferansla alakalı olduğunu, Volkan Gazetesi’nin bu haber nedeni ile geçmişte Ali Erel’den özür dilmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Bu haber toplam 2370 defa okunmuştur