1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Vakıflara MÜNHALSİZ İSTİHDAM’ iddialarına yanıt
‘Vakıflara MÜNHALSİZ  İSTİHDAM’ iddialarına  yanıt

‘Vakıflara MÜNHALSİZ İSTİHDAM’ iddialarına yanıt

‘Vakıflara MÜNHALSİZ İSTİHDAM’ iddialarına Yönetim Kurulu Üyesi Yücelen’den yanıt

A+A-

 

• CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Vakıflar Bankası'na ‘münhalsiz,  sınavsız 19 istihdam’ iddialarıyla ilgili Banka Personel Yönetmeliği’ne işaret etti…

• Yönetmeliğin bankaya istihdam için, Genel Müdürlük teklifi ve Yönetim Kurulu'nun onayı ile kamuoyuna duyuru yapılması, mülakat ve yazılı sınavın da bizzat Yönetim Kurulu'nca yapılması gerektiğine işaret eden Erhürman, Hükümet ve Yönetim Kurulu’na iddiaları sordu, ‘hukuki girişim’ yapacaklarını da duyurdu…

• Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Yücelen de Erhürman’a yanıt verdi, istihdamı doğruladı. “Aldık hocam hep vezne personeli ve ihtiyaç duyulan yerlere…” diyen Yücelen istihdamların ‘Münhalsiz olmadığını’ söyledi, ‘daha önce bankayı tanıyan kişilere öncelik tanıdıklarını’ ifade etti.


Meltem SONAY

CTP,  Vakıflar Bankası'na münhalsiz,  sınavsız 19 kişi istihdam edildiği iddiaları için ‘HUKUKİ GİRİŞİM’ hazırlığı duyurdu, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Yücelen de istihdamı doğruladı.

Sosyal Medya’daki kişisel hesabından Vakıflar Bankası’na ‘münhalsiz, sınavsız 19 istihdam’ iddialarına yer veren CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman,  Vakıflar Bankası Personel Yönetmeliği'nin 9'uncu maddesine işaret etti, "Banka, ihtiyaç duyulan kadrolarını doldurmak ve/veya yeni kadro ihdas edip bu kadrolara istihdam yapmak üzere Genel Müdürlük teklifi ve Yönetim Kurulu'nun onayını müteakip personele ve kamuoyuna duyuru yapar" dendiğini vurguladı.

Yönetmelik ‘duyuru, mülakat ve yazılı sınav’ diyor…

Madde 12’nin de "Banka kadrolarına alınacak tüm personel için gerekli görülen mülakat ve yazılı sınav bizzat Yönetim Kurulu'nca ve/veya yetkilendireceği kurul tarafından yapılır ve karara bağlanır" dediğinin altını çizen Erhürman, Hükümet ve Banka Yönetim Kurulu’na seslendi.

“Hukuki bir girişimle de soracağız ve gelecek yanıta göre tavır alacağız”

“Bu hükümler gösteriyor ki iddialar doğruysa açık bir hukuka aykırılık var ortada” diyen Erhürman’ın ifadeleri devamla şöyle:
“Bu iddiaların doğru olup olmadığını Banka Yönetim Kurulu'na ve Hükümete buradan açıkça soruyorum. Bu soruları hukuki bir girişimle de soracağız ve gelecek yanıta göre tavır alacağız”.

Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yücelen: “Aldık hocam…”

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Yücelen, de sosyal medya üzerinden Erhürman’a yanıt verdi, istihdamı doğruladı.

“Aldık hocam hep vezne personeli ve ihtiyaç duyulan yerlere…” diyen Yücelen istihdamların ‘Münhalsiz olmadığını’ söyledi, ‘daha önce bankayı tanıyan kişilere öncelik tanıdıklarını’ ifade etti.

Yücelen, “Ayrıca 2005-2009 yılına kadar CTP yönetimi 130 kişi aldı küçük bir gazete ilanı vermeyerek, isterseniz açalım tüm istihdamları sorun değil” ifadelerini de kullandı.

“19 değil, 11 kişi… Daha önce Vakıflar’da çalışmış veya bankacılık bilgisi olan kişiler…”

‘Münhalsiz istihdam’ iddialarına ilişkin YENİDÜZEN’in de sorularını yanıtlayan Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yücelen, bankada emekliye ayrılanlar olduğunu ve veznelerde ciddi sıkıntı yaşandığını bu nedenle istihdam ihtiyacının doğduğunu belirtti.

İddiaların aksine 19 değil 11 kişi istihdam edildiğini ifade eden Yücelen, istihdam edilen kişilerin daha önce Vakıflar Bankası’nda çalışmış veya bankacılık bilgisi olan kişiler olduğunu kaydetti.

İstihdamların kamuya ilk giriş statüsünde yapıldığını da belirten Yücelen, tümünün veznedar olduğunu da açıkladı.
İstihdamların ‘münhalsiz, sınavsız’ yapılmasına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Yücelen, 2005-2009 yılları arasında da münhalsiz 130 kişinin istihdam edildiğini, kendilerinin de aynı uygulamayı yaptıklarını belirtti.

- - - - - - - - - - - - - - - - --  - - - -

Barçın, 2005-2009 tarihlerine ait münhal duyurularını paylaştı…

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yücelen’in “2005-2009 yılına kadar CTP yönetimi 130 kişi aldı küçük bir gazete ilanı vermeyerek” iddialarına yanıt veren KTAMS Örgütlenme Bürosu Başkanı Devrim Barçın da söz konusu tarihlere ait gazete münhal ilanlarını paylaştı.


“Yanlış bilgi veriyorsun Hasan Yücelen dostum. Sana yakışmıyor. Lütfen 2005-2009 arası banka yöneticisi insanlar halkında kamuoyuna yalan yanlış bilgi verme. Senin gibi bir avukata yakışmıyor” diyerek Yücelen’e seslenen Barçın, ayrıca devlet bankası olan Akdeniz Garanti’nin batması sonrası aynı KTHY çalışanlarında olduğu gibi buradaki çalışanların tercihine göre devlete ve bankaya istihdam edildiğini anımsattı.

- - - - - - - - - - - - - -  - - - - - -

SİBER İZAHAT İSTEMİŞTİ!

Öte yandan, Geçiş Dönemi Hükümeti’nin Başbakanı Sibel Siber 2013 tarihli yazısı ile Vakıflar Bankası’ndan istihdamlara ilişkin izahat istemiş, dönemin Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Pişmiş de 2013 yılında yapılan istihdamlar için münhal ilan edilmediğini yanıtını vermişti.

2004’ten 2013 yılına yapılan toplu istihdamların kimi zaman münhal ilan edilerek, kimi zaman da edilmeden yapıldığını aktaran Pişmiş, 2013 yılında ‘ülkede yaşanan işsizlik sorunu nedeniyle, bankanın da kamu bankası olmasından, münhal ilan etmeleri halinde binlere varan başvuru olacağı ve siyaseten baskılar geleceğinden’ münhal ilan etmediklerini söylemişti.

Bu haber toplam 9365 defa okunmuştur