1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜM' ŞÜPHESİ!
UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜM ŞÜPHESİ!

'UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜM' ŞÜPHESİ!

Girne’de günlerdir kayıp olan 22 yaşındaki Nedim Bük, harabe bir evde ölü olarak bulundu. Polis, Bük’ün öldüğü gece 3 arkadaşıyla birlikte uyuşturucu içtiği ve olay yerinde hayatını kaybettiği üzerinde duruyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de önceki gece harabe bir ev içerisinde bir erkek cesedi bulundu. Cesedin yaklaşık 15 gündür kayıp olan 22 yaşındaki Nedim Bük’e ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, Bük’ün cesedinin bulunduğu yerde bir adet bıçak tespit ederken, meseleyle ilgili olarak 3 kişiyi gözaltına aldı. İlk aşamada cinayet şüphesi üzerinde duran polis, yürütülen derin soruşturma kapsamında Nedim Bük’ün, iki hafta önce, tutuklanan arkadaşlarıyla birlikte Bonzai türü uyuşturucu madde içtiği tespit edildi. Nedim Bük’e dün sabah yapılan otopsi soncunda, vücudunda delici, kesici veya ateşli silah yarası izine rastlanmazken, cesedin 1 ila 3 hafta arası olduğu tespit edildi. Polis, Bük’ün ‘uyuşturucuya bağlı olarak ölümünün gerçekleştiği’ üzerinde duruyor.

Arkadaşları tutuklandı
22 yaşındaki Nedim Bük’ün ölümüyle ilgili olarak Girne Polis Teşkilatı, 3 kişiyi tutukladı. Bük’ün öldüğü gece yanların olan ve birlikte uyuşturucu içtikleri iddia edilen arkadaşları, İ.D., H.D., ve A.Ş. dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındı.
Nöbetçi Yargıç Hazan Aksun, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara ve zanlılar mahkemede hazır bulundu. Atakara, meseleyle ilgili olarak Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş Eren Gözügüzel’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Gözügüzel, meseleyle ilgili olarak, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Birlikte uyuşturucu içtiler!
Eren Gözgüzel, zanlılar İ.D., H.D., ve A.Ş.’nin Haziran ayı içerisinde meydana gelen ‘uyuşturucu tasarrufu’ suçuyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını açıkladı. Gözügüzel, önceki gece saat 23:15 raddeelerinde, 14 Haziran’dan beri haber alınamayan Nedim Bük’ün cesedinin, harabe halinde bir evde bulunduğunu dile getirdi. Cesedin yaklaşık 10 günlük olduğunu aktaran polis, Bük’ün olay gecesi söz konusu yerde zanlılar ile birlikte Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde içtiklerinin tespit edildiğin söyledi.  Olayın cinayette olabileceğine değinen Gözgüzel, zanlıların uyuşturucu tasarrufu suçuyla ilgili olarak tutuklandığını aktardı. Tahkikatın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler, bulunması gereken emareler gerektiğini kaydeden Müfettiş, olayla ilgili incelenmesi gereken kamera kayıtları ve çevre şahadeti alınması gerekçesiyle zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3’er gün tutukluluk
Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. Mahkemeden söz hakkı alan zanlı İ.D.; “O gün ben, Nedim ve A.Ş vardık” derken, diğer zanlılar bir şey ifade etmedi.
Yargıç Hazan Aksun da, huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, meselenin henüz yeni başladığın dikkat çekti. Aksun, olayla ilgili olarak tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Otopside ‘vücudunda ize’ rastlanmadı
Öte yandan zanlıların mahkemesi sürdüğü sıralarda Nedim Bük’e otopsi yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan otopsi 13:00 sıralarında tamamlandı. Otopsinin ilk sonuçlarına göre Nedim Bük’ün vücudunda delici, kesici veya ateşli silah yarası izine rastlanmazken, cesedin 1 ila 3 hafta arası olduğu tespit edildi. Bök’ün ölüm sebebinin belirlenmesi için cesetten doku örnekleri alındı. Polis, Bük’ün ‘uyuşturucuya bağlı olarak ölümünün gerçekleştiği’ üzerinde duruyor.

Ailesi ‘kayıp’ çağrısı yapmıştı
Bu arada 22 yaşındaki Nedim Bük’ün Hatay doğumlu olup, bir süredir Kuzey Kıbrıs’ta bir otelde çalıştığı ve uzun süredir kendisinden haber alınamadığı öğrenildi. Antalya’da yaşayan ailesi de sosyal medya üzerinden,  Nedim Bük’ten bir haftadır haber alınamadığını duyurmuş,  Kıbrıs’taki arkadaşlarından bulunması için yardım çağrısı yapmıştı.

Arda Erkan vakası akıllara geldi
Öte yandan 22 yaşındaki Nedim Bük’ün ölümü, 7 Temmuz 2015 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen Arda Erkan vakasını akıllara getirdi. Hatırlanacağı üzere 26 yaşındaki Arda Erkan Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park edilmiş aracı içerisinde ölü bulunmuştu.

Erkan’ın kullandığı aracın söz konusu bölgede sabah 04.00 sıralarında sinyal lambaları açık şekilde görüldüğü iddia edilmiş, uyuşturucu ve cinayet şüphesi üzerinde durulmuştu. Şüpheli ölümün ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri Erkan’ın arkadaşlarını sorguya almıştı. Soruşturma kapsamında tutuklamalar olmuş yargı süreci sonunda 5 sanık yargılanmıştı. Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili tahkikat duruşmaları da 28 Haziran 2016’da başlıyor.

Bu haber toplam 3310 defa okunmuştur
İlgili Haberler