1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. UBP’de erteleme yok
UBP’de erteleme yok

UBP’de erteleme yok

UBP’nin genel başkanlığına aday isimler, ‘üye listelerinde uzlaşı’ dedi, UBP Genel Başkanı Özgürgün, bir adım geri atmadı. Kurultaya adım adım yaklaşılırken, tartışmalar sürerken, bir yandan da ‘kadere razı’ durumu sergileniyor.

A+A-

 

UBP’de ‘tartışmalı’ kurultaya bir yenisi daha ekleniyor… Adaylar adeta genel seçime hazırlanır gibi kurultaya hazırlanıyor ama üye listesi bilmecesi devam ediyor

Fayka Arseven KİŞİ

UBP’nin yine tartışmalı kurultayı gündemde… UBP adım adım kurultaya giderken, üyelik tartışmaları bitmedi,

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hem kurultay tarihinde  hem de üyelik listesinde bir adım geri atmadı, diğer adaylar ‘kadere razı’ durumunda…

Geçtiğimiz haftalarda diğer adaylar tarafından kabul görmeyen ‘üye’ listesi ile köy ve mahalle örgütlerinin seçimi yapıldı, önümüzdeki hafta bir günde ilçe örgütü seçimleri yapılacak ve Özgürgün geri adım atmazsa 31 Ekim’de kurultay var.

Örgütler üyeleri bilmiyor…

Geçtiğimiz haftalarda köy ve mahalle örgüt seçimleri yapıldı, yeni yönetimler belirlendi, hem de ‘itiraz’ edilen üye listesi ile…

Ve iddia o ki örgüte girenler, bölgelerindeki ‘üyelerin’ kim olduğunu dahi bilmediği yönünde… Şimdi böylesi bir karmaşıklık içinde UBP İlçe Örgüt seçimlerini gerçekleştirecek.

Eroğlu devrede…

Bazı Genel Yönetim Kurulu üyeleri geçtiğimiz haftalarda, Özgürgün dışındaki adaylarla yaptığı toplantıda, üye listesinde uzlaşı ve Kurultay tarihinin ertelenmesini gündeme getirmişti. Ama Özgürgün yapılan bu çağrıya karşılık Kurultay’ın tarihinde yapılacağını açıklamıştı.

Adaylar her gün Özgürgün’e çağrıda bulunuyor, üye listelerinde uzlaşı istiyor, Özgürgün ise kararından bir adım geriye gitmiyor.

Bu kez devreye UBP’nin eski Genel Başkanı Derviş Eroğlu giriyor. Eroğlu, önceki gün kurultaya yönelik basın açıklaması gerçekleştiriyor.  Özgürgün’e açık mesaj yolluyor, “Üye listesinde uzlaşıya varılmalı” diyor. Ve eğer bu olmazsa ‘partiye zarar verecek” açıklamasında bulunuyor.

Şimdilik bu açıklamalara Özgürgün cephesinden bir açıklama yok.

Mahkeme yok, adaylıktan vazgeçme yok…

Genel başkanlığa aday isimler her ne kadar UBP’de yaşananları anti demokrotik olarak yorumlasa da, yanlış olduğunu söylese de bunu mahkemeye taşıma noktasında geri durmayı tercih ediyor. Çünkü geçmişte İrsen Küçük ve Ahmet Kaşif arasında yaşanan başkanlık yarışının ve mahkeme sürecinin UBP’ye büyük zarar verdiğine inanıyor. UBP tabanının bunun bir kez daha yaşanmasını istemediğini belirtiyor.
Ve tüm bu anti demokratikliğe rağmen adaylar adaylıkta da ısrarcı…

Kurultaya sayılı günler kaldı…

31 Ekim’de yapılacak kurultay için de artık geriye sayım başladı. Adaylar adeta genel seçimlere girecek şekilde çalışmalarını sürdürüyor. UBP’lilere telefonla mesaj yolluyor, bilbord reklamları ile adaylıklarını daha da görünür kılıyor, sosyal medya reklamları tüm hızıyla devam ediyor.

‘Tartışmalı ve inadına’ bir kurultay daha UBP’nin tarihine yerleşecek gibi görülüyor.

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur