1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Teminatla serbest
Teminatla serbest

Teminatla serbest

Girne’de Savoy Otel’de 20 Eylül’de meydana gelen silahlı kurşunlama olayıyla ilgili tutuklu bulunan zanlılar teminat şartlarıyla serbest kaldı.

A+A-

 

“Ülkede DNA analizi yapan kurum olmaması soruşturmalarda etkili”


Didem MENTEŞ

Girne’de The Savoy Otel’de Ottomans Palace Hotel’de 20 Eylül günü meydana gelen ‘otomatik silahlı kurşunlama’ meselesiyle ilgili tutuklu bulunan 6 zanlı teminat şartlarıyla serbest kaldı. Polis, olayla ilgili zanlıların kan örneklerini alındığını ve DNA örneklerinin beklendiğini ama zanlıların raporlara etki etme ihtimalleri olmadığı gerekçesiyle tutuklu kalmalarına neden olmadığını beyan etti.

Yargıç, ülkede DNA analizi yapacak bir kurumun olmamasına değinerek, raporun gelmesinin beklenmesinin kişi özürlüğünü kısıtlayabileceği gerekçesiyle zanlılar Z.A., M.C.A., E.A., M.K., M.Ö. ve M.C.K’nin yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına emir verdi.

Zanlılarla ilgili soruşturma bitti

Zanlılar dün geniş güvenlik önlemleri altında yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tahkikat davasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatları ile zanlı M.C.K. şahsen hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak polis çavuşu Namık Kemal Baz’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Baz, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Baz, zanlıların ‘Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf’, ‘Patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’, ‘Meskun mahalde ateş açma’ ve ‘Kasti hasar’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını açıkladı.

------------------------------------------------


DNA örnekleri beklenecek

Meseleyle ilgili olarak zanlılar ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Namık Baz, zanlı 1 Z.E’nın asker olup KKTC ve TC vatandaşı olup, diğer tüm zanlıların TC vatandaşı olduğunu belirtti. Zanlı 5 M.Ö ve zanlı 5 M.C’nin öğrenci olduğunu söyleyen Baz, zanlı 3 E.A’nın turist olarak, zanlı 4 M.K’nin ise çalışma izni ile ülkede bulunduğunu dile getirdi.

Soruşturmanın diğer boyutuyla devam ettiğini, zanlılardan alınan kan örneklerinin ve silahlar üzerinde alınan örneklerin DNA testi için Türkiye’ye gönderildiği ve sonucunun beklenildiğini belirten Baz, zanlıların bu raporlara etki etme imkanları olmadığını vurguladı.

Teminat bağlandılar

Avukatlar, müvekkillerinin teminat şartlarıyla serbest kalmalarını talep etti. Bunun üzerine Yargıç Fügen Ulutekin, ülkede DNA analizi yapacak bir kurumun olmamasına değinerek, raporun gelmesinin beklenmesinin kişi özgürlüğünü kısıtlayabileceği gerekçesiyle zanlılar Z.A., M.C.A., E.A., M.K., M.Ö. ve M.C.K’nin yargılanıncaya kadar serbest kalmalarına direktif verdi. Buna bağlı olarak tüm zanlıların yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmelerini söyleyen Yargıç, her zanlının 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmalarına, her zanlı için KKTC vatandaşı 2’şer kişinin 100’er bin TL kefalet senedi imzalamalarına direktif verdi. Ayrıca e asker dışındaki 5 zanlının da hafta 2 gün polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur