1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Teklif edilen % 5.06 maaş artışıdır”
“Teklif edilen %  5.06 maaş artışıdır”

“Teklif edilen % 5.06 maaş artışıdır”

YENİDÜZEN Ekonomi Uzmanları, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın ‘hayat pahalılığı’ oranında bir maaş artışı önerdiğini belirtti

A+A-

Ülkenin gündemi yeniden kamu çalışanları ve emeklilere yönelik ‘maaş artışı’na odaklandı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Maaşlardan kesinti yapılacağı iddiası gerçek değil. % 7.5 oranında artış yapılması için hükümete öneri sunduk” dedi.

Denktaş, daha önce sendikalara, “Avrupa Birliği Yol Güvenlik Raporu”nun uygulanması için “maaş artışının dondurulması” ve “3 bin TL üzeri maaşlardan % 3 maaş kesintisi” önerisi sunmuştu.

Maliye Bakanı Denktaş, “sendikalara sunduğu ve o toplantıda kapatılan bir önerinin basına sanki böyle bir çalışma yapılmış” gibi yansıdığını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, dün Meclis’te yaptığı görüşmede, 13’üncü maaşların bütçe görüşmeleri sona ermeden ödeneceğini, tarım hayvancılık gibi kesimlere verileceklerin de bu bütçe dönemi sona ermeden ödenecek konumda olduğunu vurguladı.

Denktaş maaşlardan kesinti yapılacağı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını vurgulayarak, maaşlarda yüzde 7,5 oranında bir artış yapılması yönünde hükümete öneri sunduklarını da kaydetti.

Ekonomi Uzmanları: % 5.06, yenilere % 6.72
Yenidüzen Ekonomi Uzmanları, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın gerçek maaş önerisinin % 5.06 oranında olduğunu değerlendirdi.
“Temmuz 2016’da maaşlara yapılan % 2.33’lük hayat pahalılığı artışı da Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın % 7.5 dediği öneriye dahildir.  Sonuçta Ocak ayında çalışanlar için önerilen maaş artışı aslında %.5.06’dır” diyen uzmanlar, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Kasım’a kadar hayat pahalılığı oranı % 7.36 olarak gerçekleşmiştir, bunun % 2.33’ü temmuz maaşlarına yansımıştır. Bu rakama % 5.06 daha konselide edilirse, % 7.5’e ulaşılır. Aralık ayında Hayat Pahalılığı için beklenen oran % 0.03’tür… Yani önerilen artış aslında hayat pahalılığı kadardır. Burada önemli olan 47/2010 sayılı yeni yasa ile istihdam edilmiş olan personele, daha yüksek oranda artış verilmesi, böylece farkın açılmamasıdır. Yani bu kesime en az % 6.72, yıl toplamında % 10.29 artış verilmesi gerekir. Yeni istihdamlar, temmuz ayında % 3.35 artış almıştı.”

 

Bu haber toplam 1844 defa okunmuştur