1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TC'den 'keşif bedeli' bekleniyor
TCden keşif bedeli bekleniyor

TC'den 'keşif bedeli' bekleniyor

Mendireğin marinayı koruyamadığını, güçlendirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, “KKTC olarak gereğin yaptık, 2 kez Türkiye’den heyet geldi ancak keşif bedeli henüz netleşmedi” dedi.

A+A-

 

Girne Antik Limanı rıhtımında yıkılmaya yüz tutmuş tarihi mendireğin yenilenmesi için henüz bir fiyat belirlenemedi. TC'den keşif bedeli bekleniyor

Didem MENTEŞ

Girne Antik Limanı rıhtımında yıkılmaya yüz tutmuş tarihi mendireğin yenilenmesi henüz bir fiyat belirlenemedi.

Altının oyulduğu ve kayaların yerinden sökülerek tehlike çanlarının çalmasına neden olan mendirek ile ilgili TC Haberleşme, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın vereceği keşif bedeli bekleniyor.

Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay ise mendirek ile ilgili çalışmaların kendi dairesi tarafından gereğinin yapıldığını ancak keşif bedelinin Türkiye tarafından halen belirlenmediğini aktardı.

Marinaya su girişinin engellemede büyük rol üstlenen mendirekte uzun yıllardır yapılmayan bakım çalışmaları mendireğin yıkılmasına yüz tutmuş durumda.

Bu arada bölgede süren alt yapı çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle kazaya davetiye çıkaran rıhtımda her gün onlarca turist dolaşmaya devam ediyor.

Canaltay: “Keşif bedeli bekleniyor”

Serdar Canaltay, Türkiye’den 2 kez heyetin mendireğin olduğu bölgede inceleme yaptığını belirterek, şu anda mendireğin istenilen yükseklikte olmadığını, taşların yerinden oynadığını aktardı.

Mendireğin marinayı koruyamadığını, güçlendirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Canaltay, “KKTC olarak gereğin yaptık, 2 kez Türkiye’den heyet geldi ancak keşif bedeli henüz netleşmedi” dedi. Türkiye Haberleşme, Ulaştırma ve Denizclik bakanlığı ile görüştüklerini ancak keşif bedelinin henüz çıkmadığını yineleyen Serdar Canaltay, keşif bedelinin tahmini olarak 20- 30 milyon TL’ye mal olabileceğini, bu konuyu Hükümetle görüşeceklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 1799 defa okunmuştur