1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Su şebekesi' ihalesinde petrol-doğalgaz kriteri
Su şebekesi ihalesinde petrol-doğalgaz kriteri

'Su şebekesi' ihalesinde petrol-doğalgaz kriteri

Türkiye Devlet Şu işleri, ‘Su Temin Projesi’nde ‘tesislerin tamamlanması’ için Ankara’da çıktığı İhaleyi Kuzey Kıbrıs’ta duyurdu…

A+A-

 Türkiye Devlet Şu işleri, ‘Su Temin Projesi’nde ‘tesislerin tamamlanması’ için Ankara’da çıktığı İhaleyi Kuzey Kıbrıs’ta duyurdu…

İhale Şartnamesi’nde aranan kriterler arasına, daha önce ‘Petrol ve gaz boru hatları ve şebekeleri’ döşemenin ‘benzer iş olarak kabul edilecekler’ arasında olması da dikkat çekti…

Devlet Su İşleri KKTC Proje Müdürü Birol Çınar ‘çevre düzenlemesi’ yapım işi için, inşaatın yapılacağı yerde ihaleye çıkılmasının ‘yasa gereği’ olduğunu ifade ederken, mevzuat gereği ihaleye talip olan şirketlerin benzer işler yapması gerektiğini, ‘petrol ve gaz boru hatları ve şebekeleri’ kriterinin de bu nedenle şartnameye konduğunu kaydetti…


Meltem SONAY

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ‘KKTC İçme suyu tesisleri tamamlama’ yapım işi için Kıbrıs Türk Basını’nda dün tam sayfa ihaleye çıktı.

Adres olarak ANKARA’nın belirtildiği ihale duyurusunda, ihalenin konusu yapılacağı yer ise  ‘GİRNE’ olarak belirtildi.

Su Temin Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs tarafında yapılan tesislerin ‘eksiklerinin tamamlanması’ için çıkılan ihalenin yapılacağı yer de, Çankaya, Ankara.

Kuzey Kıbrıs’taki yapım işi ‘Ankara’da çıkılan ihalede dikkat çeken bir kriter ise, ihalede ‘benzer iş olarak kabul edilecek işler’ arasında ilk sırayı ‘Petrol ve gaz boru hatları ve şebekeleri’nin olması.

Çınar: “Kanuna göre ihale burada da ilan edilmeli”

Devlet Su İşleri KKTC Proje Müdürü Birol Çınar, ihaleyi Ankara’nın yaptığını ve Türkiye’deki şirketlere yönelik olduğunu ancak yasa gereği duyurunun inşaatın yapılacağı yerde de ilanın yapılması gerektiği için, burada da duyurusunun yapıldığını ifade etti.

İhale edilen işin su temin projesini tamamlama inşaatı olduğunu kaydeden Çınar, yapım işinin daha çok çevre düzenlemesi olduğunu açıkladı.

Daha önce de yapılacak işler için burada da ihaleye çıkıldığını ifade eden Birol Çınar, “Bu kez çok ilgi çekti ama ilk değil, kanun gereği burada da ilan çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Çevre düzenlemesi… Görsel işler…”

Çevre düzenlemesi işinin yanı sıra, Kumköy- Serhatköy hattının, yeni hatta entegresi için gerekli 25 kilometre fiber optik kablo çekiminin de ihale edilen işin içinde olduğunu ifade eden Birol Çınar, yapılacak işlerin, tesislerin işletilmesine engel olmayacağını belirtti.

‘Petrol ve gaz boru hatları ve şebekeleri’…

İhale Şartnamesi’nde yer alan kriterler arasında, ‘Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler’de, ‘petrol ve gaz boru hatları ve şebekeleri’ yapım işleri yapmış olmak da var.

Devlet Su İşleri KKTC Proje Müdürü Birol Çınar, mevzuat gereği ihaleye talip olan şirketlerin benzer işler yapması gerektiğini, ‘petrol ve gaz boru hatları ve şebekeleri’ kriterinin de talip olacak şirketlerin daha önce bu tip işleri yapmış olması gerektiği anlamında ihale şartnamesinde belirtildiğini ifade etti.

Bu haber toplam 2554 defa okunmuştur