1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Su için ‘bilgilendirme’ toplantısı
Su için ‘bilgilendirme’ toplantısı

Su için ‘bilgilendirme’ toplantısı

‘Su Temini ve Yönetimine İlişkin Hükümetler arası Anlaşma’ görüşmesi öncesinde Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile Maliye Bakanı Birikim Özgür belediyelere süreç ile ilgili bilgi verdi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Su Temin Projesi kapsamında Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a ulaşan suyun yönetimi ve işletme modelinin görüşüleceği toplantı öncesinde dün, Belediyeler Birliği’nde ‘bilgilendirme’ toplantısı gerçekleştirildi.
Ankara’da Pazartesi günü gerçekleşecek toplantıya katılacak olan Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile Maliye Bakanı Birikim Özgür   belediyelere süreç ile ilgili bilgi verdi.


İlk kez gerçekleştirilen toplantıda, belediyelerin merak ettiği sorular masaya yatırıldı.
Görüşmenin ‘olumlu ve yapıcı’ geçtiğini söyleyen Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Pazartesi günü Ankara’da gerçekleşecek görüşme öncesinde belediyeleri bilgilendirdiklerini söyledi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise dünkü toplantıda ihale şartnamesi ve sözleşmesinin ne olacağının konuşulduğunu,  belediyelerin sudaki mal varlıklarının, bu bölümde çalışan personelin ne olacağının da gündeme geldiğini ifade etti.

***

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali:
‘Yapıcı ve olumlu bir görüşme…’

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Pazartesi günü Ankara’da gerçekleşecek görüşme öncesinde belediyeleri bilgilendirdiklerini söyledi.
Belediyeler Birliği’ndeki dünkü toplantıya Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün de katıldığını ifade eden Şahali, yapılan görüşmeyi ‘yapıcı ve olumlu’ olarak değerlendirdi.

“Belediyelerin bazı endişeleri var…”
YENİDÜZEN’e bilgi veren Şahali, sürecin belediyelerin hassasiyeti ile şekillendiğini, bu nedenle görüşlerini aldıklarını kaydetti.


Belediyelerin bazı endişelerinin bulunduğunu söyleyen Şahali, bu endişelerin bir kısmının şu anda bir kısmının ise şartnamede cevap bulacağını dile getirdi.
Şahali, “Belediyeler evsel kullanım, biz de hem evsel hem de tarımsal noktaları düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

***

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü:
“Belediyelerin aleyhlerine olan noktaları lehimize çevirebilecek gelişmeler yaşandı”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, dünkü toplantıda süreç hakkında belediye başkanlarına bilgi verildiğini söyledi.


Yüz yüze ilk kez yapılan toplantıya 28 belediyeden çoğunun katıldığını ifade eden Güngördü, belediyelerin geçmişte aleyhlerine olan bazı noktaların şu anda lehlerine çevrilebilecek gelişmelerin yaşandığını kaydetti.

İhale şartnamesi, belediyelerin mal varlıkları, personel konusu…


Güngördü, toplantıda ihale şartnamesi ve sözleşmesinin ne olacağının da konuşulduğunu aktardı.
Bunun yanı sıra belediyelerin sudaki mal varlıklarının, bu bölümde çalışan personelin ne olacağının da gündeme geldiğini ifade eden Güngördü, belediyelerin yeşil alanları sularken nasıl bir yol izleyeceğinin görüşüldüğünü kaydetti.

“Toplantı oldukça önemliydi”
Güngördü, belediyelerin süreç içerisinde ‘etkin’ bir temsiliyetlerinin olacağından bahsedildiğini belirterek, toplantının belediyelerin ‘muhatap’ alınması nedeniyle oldukça önemli olduğunu vurguladı.
Ayrıca toplantıda yağmur suyu, arıtma tesisleri ve içme suyu gibi konuların da masaya yatırıldığını söyleyen Güngördü,  belediyelere bakiyeleri bulunan vatandaşlarla ilgili nasıl bir yol izleneceğinin de gündeme geldiğini aktardı.

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur