1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borcu ‘çığ’ gibi büyüyor
Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borcu ‘çığ’ gibi büyüyor

Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borcu ‘çığ’ gibi büyüyor

Sosyal Sigortalar Dairesi’nin Viya Bank Ltd, Yakın Doğu Bank Ltd, Limasol Türk Kooperatif Bankası, Kıbrıs Kapital Bank Ltd, Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd, Şekerbank Ltd’e 69 milyon 500 bin TL borcu olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borcu ‘çığ’ gibi büyüyor… Her ay 35 bin kişinin maaş aldığı, bununla birlikte işsizlik, doğum gibi yüzlerce insana sosyal yardım veren Daire’nin Viya Bank Ltd, Yakın Doğu Bank Ltd, Limasol Türk Kooperatif Bankası, Kıbrıs Kapital Bank Ltd, Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd, Şekerbank Ltd’e 69 milyon 500 bin TL borcu olduğu ortaya çıktı.

Nisan ayı maaşlarının sorunsuz bir şekilde ödenebilmesi amacıyla 6 bankaya yüksek miktarda borçlanan Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borcu, Devlet Kefalet Senedi karşılığında 1 ay süreyle uzatıldı.

Bakanlar Kurulu tarafından 25 Nisan’da alınan karar; Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


En fazla borç Yakın Doğu Bank Ltd’de…

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Sosyal Sigortalar Dairesi’nin en fazla Yakın Doğu Bank Ltd’e borcu olduğu görülüyor.

Söz konusu bankaya toplamda 32 milyon TL borcu bulunan Daire’nin diğer 5 bankaya olan borçları ise şöyle: “Viya Bank Ltd: 14 milyon TL, Kıbrıs Kapital Bank Ltd: 11.5 milyon TL, Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd: 5 milyon TL Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd: 4 milyon TL, Şekerbank Ltd: 3 milyon TL”

Faizler ödeniyor, borcun vadesi uzatılıyor

Elde edilen bilgiye göre; Sosyal Sigortalar Dairesi yaklaşık 5-6 yıldır ‘borçlanma’ sistemi ile aylık taahhütlerini yerine getirmeye çalışıyor.

Daire kısa ve uzun  vadeli olarak yaptığı borçlanmalarla ilgili her ay kısa vadeli borçların faizini, uzun vadeli borçların ise taksitleri ödeme yoluna gidiyor.

Kısa vadeli borçların vadesi ise Bakanlar Kurulu kararı alınarak uzatılıyor, alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanıyor.

 

 

Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur