1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Soru önergeleri cevapsız kaldı
Soru önergeleri cevapsız kaldı

Soru önergeleri cevapsız kaldı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde CTP-BG meclis üyesi Onur Olguner ve YKP meclis üyesi Murat Kanatlı belediyeye yazdığı soru önergelerine aylardır yanıt alamadı

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde CTP-BG meclis üyesi Onur Olguner ve YKP meclis üyesi Murat Kanatlı belediyeye yazdığı soru önergelerine aylardır yanıt alamadı.

Belediyenin mali yapısı ve İhale Tüzüğü kararına göre 8 bin TL’ye kadar İhale Komisyonu kararı olmadan Komisyon Başkanı tarafından yapılan almaların detaylarını öğrenmek için yazılan soru önergeleri aylardır cevapsız kaldı. 

CTP-BG Belediye Meclis üyesi Onur Onurer, 23 Şubat’tan beridir belediyeye yazdığı soru önergelerine
cevap alamadığını, dökümlerin hazırlandığının söylendiğini ancak eline henüz bir belgenin ulaşmadığını kaydetti.

Onurer, daha önce imar ile ilgili talep ettiği dökümlerin eline ulaştığını belirtti.

“Temmuz 2014’ten beridir bekliyorum”

Öte yandan YKP belediye meclis üyesi Murat Kanatlı, Temmuz 2014’ten beridir belediyeye yazdığı 7 soru önergesine hala yanıt alamadığını belirtti.

Kanatlı, aylık hesap cetvellerini ve sayman hesaplarını incelemek amacıyla soru önergelerini belediyeye sunduğunu ifade etti.

Soru önergelerinde özellikle belediyenin mali yapısı ve Lefkoşa Türk Belediyesi İhale Tüzüğü’ne göre 8 bin TL’ye kadar olan satın almalarda İhale Komisyonu kararı olmadan Komisyon Başkanı tarafından ödeme yapılabileceğini, bu ödemelerle ilgili detayları öğrenmek istediğini dile getirdi.

İlk soru önergesini 6 Temmuz 2014, son soru önergesini ise 13 Nisan 2015’te gönderdiğini aktaran Kanatlı, belediye meclisinin denetim görevini yerine getiremediğini belirtti.

“Belediye meclisinin denetleme görevi de var”

Kanatlı, belediye meclisinin yalnızca karar alma mekanizması olmadığını, denetleme görevinin de bulunduğunu ifade etti.

İlgili yasanın belediye meclis üyelerine bu konuda görev verdiğini belirten Kanatlı, soru önergelerine bilgisayardan kaynaklanan sorun nedeniyle yanıt alamadıklarının söylendiğini kaydetti.  

Kanatlı, belediyede toplu iş sözleşmesinin halen imzalanmadığını, sözleşmenin imzalanmasının Haziran ayında yeniden gündeme gelmesinin beklendiğini belirtti.

“Belediyenin ekonomik yapısı ne durumdadır merak ediyoruz. Toplu iş sözleşmesi halen imzalanmadı, haziran ayında gündeme gelmesi bekleniyor” diyen Kanatlı, belediyede ödeme dengesi oturtulmaması halinde yaz aylarında tahsilat oranlarında gerileme yaşanacağını kaydetti.

Kanatlı, bu durum nedeniyle kaygılı olduklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 2709 defa okunmuştur