1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Sınıf Öğretmenliği’ne onay yok
 ‘Sınıf Öğretmenliği’ne onay yok

‘Sınıf Öğretmenliği’ne onay yok

YDÜ’den mezun olan KKTC uyruklu 7 öğrenci diplomalarının Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmadığını iddia etti

A+A-

 

YDÜ Rektör Yardımcısı Şenol Bektaş: “Gençlerden kayıt esnasında hiçbir şey gizlenmedi”


YDÜ’de “Sınıf Öğretmenliği” bölümünden mezun olan KKTC uyruklu 7 öğrenci diplomalarının Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmadığını iddia etti.
Üniversite ise mezun olan öğrencilerin kayıt yaptırırken bu durumu bildiğini belirtti.

 

Ayşe GÜLER

Yakın Doğu Üniversitesi’nde ‘Sınıf Öğretmenliği’ bölümünden mezun olan KKTC uyruklu 7 öğrenci, diplomalarının Eğitim Bakanlığı tarafından tanınmadığını savundu. ‘Mezun’ öğrenciler diplomalarının Bakanlık tarafından onaylanmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Eğitim Bakanlığı bu gelişmeyi doğrulayarak “KKTC yurttaşları sınıf öğrenciliği bölümüne kayıt yaptıramaz” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ise söz konusu öğrencilerinden hiçbir şey gizlenmediğini, bu öğrencilerin ‘bilerek’ Sınıf Öğretmenliği bölümüne kayıt olduğunu belirtti.

Bektaş, “Gençlerden kayıt esnasında hiçbir şey gizlenmedi. Sınıf öğretmenliğinin durumu anlatıldı. Kendileri de biliyor” şeklinde konuşarak, “Öğrenciler bugüne kadar Eğitim Bakanlığı’ndan destek bursu almadılar. Biz KKTC uyruklu öğrencilere Okul Öncesi Bölümüne kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Öte yandan Yüksek Öğretim Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ise ülkemizdeki üniversitelerde ‘Sınıf Öğretmenliği’ bölümü ile ilgili sorunların yaşandığını belirtti.  Öztürkler, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve YÖDAK’ın Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelere ‘KKTC  liselerinden mezun ve KKTC uyruklu öğrencilerin kaydedilmemesi’ koşulu ile bölüm açma izni verdiğini vurguladı.

------------------------------------------------------------------------

YDÜ Rektör Yardımcısı Şenol Bektaş: “Bilerek kayıt oldular”

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şenol Bektaş, söz konusu öğrencilerinden hiçbir şey gizlenmediğini, bu öğrencilerin ‘bilerek’ Sınıf Öğretmenliği bölümüne kayıt olduğunu savundu.
Bektaş, “Gençlerden kayıt esnasında hiçbir şey gizlenmedi. Sınıf öğretmenliğinin durumu anlatıldı. Kendileri de biliyor” şeklinde konuşarak, “Öğrenciler bugüne kadar Eğitim Bakanlığı’ndan destek bursu almadılar. Biz KKTC uyruklu öğrencilere Okul Öncesi Bölümüne kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
Bektaş, Türkiye’den YÖK üzerinden Sınıf Öğretmenliği bölümüne yerleştirilen öğrencilerle ilgili sıkıntı yaşanmadığını, sadece Kuzey Kıbrıs vatandaşı olan öğrencilerin ilgili yasaya göre diplomalarının Eğitim Bakanlığı tarafından tanınmadığını kaydetti.
Bektaş, Sınıf Öğretmenliği’nden mezun olup, başarılı bulunan öğrencilerin üniversite tarafından istihdam edildiğini sözlerine ekledi.

Yüksek Öğretim Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler: “KKTC liselerinden mezun veya KKTC vatandaşları bölüme kayıt edilemez”

Yüksek Öğretim Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ise ülkemizdeki üniversitelerde ‘Sınıf Öğretmenliği’ bölümü ile ilgili sorunların yaşandığını belirtti.
Öztürkler, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve YÖDAK’ın Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelere ‘KKTC liselerinden mezun ve KKTC uyruklu öğrencilerin kaydedilmemesi’ koşulu ile bölüm açma izni verdiğini vurguladı.
Yasal olarak ülkedeki hiçbir üniversitenin ilgili bölüme KKTC uyruklu kişileri kayıt etme hakkının olmadığını belirten Öztürkler, kayıt yapılması halinde söz konusu öğrencilerin diplomasının bakanlık tarafından onaylanmadığını söyledi.  Öztürkler, şu ana kadar bakanlığa böyle bir şikayetin ulaşmadığını belirterek, gerekli şikayetlerin yapılması halinde bakanlığın denetleme birimi olan YÖDAK aracılığıyla soruşturma başlatacağını açıkladı.  Öztürkler ayrıca ilgili yasada sadece Atatürk Öğretmen Akademisi’nde sınıf öğretmenliğinden mezun olan kişilerin diplomasının kabul edilerek, devlette istihdam edilebildiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 6234 defa okunmuştur