1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sayıştay Denetçileri Derneği’nden tepki
Sayıştay Denetçileri Derneği’nden tepki

Sayıştay Denetçileri Derneği’nden tepki

YENİDÜZEN gazetesinin “Sayıştay Başkanı’ndan ‘tahsisat’ (ödenek) talebi…” başlıklı haberine, KKTC Sayıştay Denetçileri Derneği’nden tepki geldi.

A+A-

 

YENİDÜZEN gazetesinin “Sayıştay Başkanı’ndan ‘tahsisat’ (ödenek) talebi…” başlıklı haberine, KKTC Sayıştay Denetçileri Derneği’nden tepki geldi.

Yazılı açıklama yapan dernek hem tasarı değerlendirildi, hem de Maliye eski Bakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Birikim Özgür’ün tasarı konusunda YENİDÜZEN gazetesine verdiği demeç eleştirildi.

Yasa tasarısıyla Sayıştay kadrolarının genişletilmesinin, bu kadrolardakilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin, kurumun mali ve idari bağımsızlığının güçlendirilmesinin öngörüldüğünü savunan Sayıştay Denetçileri Derneği, söz konusu tasarının Uluslararası Yüksek Denetim Kurumları Teşkilatı’nın (INTOSAI) belirlediği standartlara uygun maddeler içerdiğini kaydetti; “Kurum daha bağımsız bir yüksek denetim organı haline gelecek” dedi.


“ÖZGÜR’ÜN AÇIKLAMASI TALİHSİZ”

CTP milletvekili Birikim Özgür’ün tasarı konusundaki açıklamasını ise “talihsiz” olarak niteledi.

“Tasarının belirli maddeleri ‘Sayıştay Başkanı’ndan Tahsisat (Ödenek) Talebi’ başlığından oluşan haberde ele alındı. Sayıştay Başkanlığı ve denetçilerinin tarafsızlığı hakkında asılsız öngörü ve iddialarda bulunuldu. Daha önce Sayıştay’ın fonksiyonun önemli olduğu ve imkanlar içinde güçlendirilmesi gerektiği yönünde açıklamada bulunmasına rağmen 18 Mayıs tarihli açıklaması tarafımızca talihsiz olarak değerlendirilmektedir.”

Kurumun 30 Denetçi ile 200’ün üzerinde denetim yerinde her yıl 10 milyar TL’nin üzerindeki gelir ve gider işlemlerinin denetimini gerçekleştirdiğini savunan dernek, bunun ciddi personel sıkıntısına rağmen yapıldığını belirtti.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

“Son 2 yılda Sayıştay Başkanlığı ve denetçileri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde mevzuata aykırı olan 15 milyon TL üzerinde bir tutar için sorumlulara sorumluluk tesis edilmiş ve emeklilik, dulluk, kıdem tazminatı ve özlük işlerine ilişkin yaptığımız harcama öncesi denetimlerimiz ile de 900.000 TL tutarın üzerinde yersiz ödemeye engel olunmuştur.”

 

YENİDÜZEN’İN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur