1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Sahte sağlıkçı’ bu kez Lefkoşa’da görüldü’
‘Sahte sağlıkçı’ bu kez Lefkoşa’da görüldü’

‘Sahte sağlıkçı’ bu kez Lefkoşa’da görüldü’

Bir süre önce Lapta bölgesinde ‘ayağa hizmet’ adı altında kapı kapı dolaşan ‘sahte sağlıkçı’ bu kez Lefkoşa’da görüldü. Marmara bölgesindeki evlere giderek, özellikle yaşlı ve hasta insan arayan erkek şahıs, polis tarafından aranıyor

A+A-

Lapta’da geçen hafta kapı kapı dolaşıp yaşlı hasta arayan ‘sahte fizyoterapistçi’ bu kez Lefkoşa’da görüldü. Ülkede ‘ayağa hizmet’ adı altında sahte fizyoterapistlerin türediğine vurgu yapan Fizyoterapistler Birliği isyan etti:

“Yasa yok, yaptırım yok, fırsatçılar çok”

• Marmara bölgesindeki önceki gün bir eve girerken görülen erkek şahısın, “Merhaba! Ben evde fizyoterapi yapıyorum, bir ağrınız, sızınız veya fıtığınız var mı" diye sorduğu ileri sürüldü

• YENİDÜZEN’in 11 Ocak’ta ‘sahte sağlıkçı’ başlıklı yazısıyla duyurduğu haberi ihbar olarak kabul eden Polis Genel Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. Sahte fizyoterapistin fotoğrafını temin eden polis, her yerde sahte sağlıkçıyı arıyor.

• Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu, ülkede sahte fizyoterapistlerin çoğaldığını ancak Fizyoterapistler Meslek Yasası olmadığı için herhangi bir yaptırımda bulunamadıklarını vurguladı. Muhtaroğlu, yıllarıdır yasanın geçmesini beklediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı ve Meclis’e çağrı yaptı.


Didem MENTEŞ

Bir süre önce Lapta bölgesinde ‘ayağa hizmet’ adı altında kapı kapı dolaşan ‘sahte sağlıkçı’ bu kez Lefkoşa’da görüldü. Marmara bölgesindeki evlere giderek, özellikle yaşlı ve hasta insan arayan erkek şahıs, henüz polis tarafından tespit edilemedi.

Marmara’da önceki gün görülen ve kendini ‘sağlıkçı’ olarak tanıtan şahsın, “Merhaba! Ben evde fizyoterapi yapıyorum, bir ağrınız, sızınız veya fıtığınız var mı" diye sorduğu ileri sürüldü.

YENİDÜZEN’e konuşan Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu, ülkede sahte fizyoterapistlerin çoğaldığını ancak Fizyoterapistler Meslek Yasası olmadığı için herhangi bir yaptırımda bulunamadıklarını vurguladı. Muhtaroğlu, yıllarıdır yasanın geçmesini beklediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı ve Meclis’e çağrı yaptı.

“Yaşlı hastalar arıyor”

Lapta bölgesinde ‘ayağa hizmet’ adı altında kapı kapı dolaşan ‘sahte sağlıkçı’ önceki gün Lefkoşa’da görüldü. Marmara bölgesindeki bir eve girerken görülen erkek şahısın, “Merhaba! Ben evde fizyoterapi yapıyorum, bir ağrınız, sızınız veya fıtığınız var mı" diye sorduğu ileri sürüldü.

Geçtiğimiz haftalarda ise Lapta bölgesinde kendini sağlıkçı olarak tanıtan bu adamın ‘eklem ağrılarınız, romatizmanız, migreniniz’ var mı diye sorup, yaşlı hasta aradığı iddia edildi.

Bu arada Lapta’da bazı evlere giden adamın konuşmalarından şüphelenen bir vatandaş ise olayı polise bildirdi.

Lapta’da görüntülendi

Lapta’da bir ev sahibiyle yaptığı diyalog da sosyal medyaya yansımıştı: “Dün kapımı çalan bu şahıs, önce ev sahibi ben miyim diye sordu, ben kim olduğunu sorunca sağlıkçı olduğunu söyledi. "Ne sağlıkçısınız?" dedim.

"Siz yaşlı değilsiniz, genç birisiniz sorununuz yoktur herhalde" gibi bir cevap verdi. Sonra da eklem ağrılarım, romatizmam, migrenim vs. var mı diye sordu. Ben yok deyince de eşimin, anne ve babamın böyle bir sorunu var mı diye sordu ve gitti. Bugün ise karşı komşumun kapısını çaldı. Ona da aynı soruları yöneltti. Tahminimce kandırmak için yaşlı ve hasta insanları arıyor.”

YENİDÜZEN’in haberi ihbar olarak değerlendirildi

YENİDÜZEN’in yayınları üzerine Polis Genel Müdürlüğü devreye girdi. YENİDÜZEN’in 11 Ocak’ta ‘sahte sağlıkçı’ başlıklı yazısıyla duyurduğu haberi ihbar olarak kabul eden Polis Genel Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı. Sahte fizyoterapistin fotoğrafını temin eden polis, her yerde sahte sağlıkçıyı arıyor.


--------------------------------------------------------------------

Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu: “Fizyoterapistler Meslek Yasası ivedilikle Meclis’ten geçmeli”

YENİDÜZEN’e konuşan Fizyoterapistler Birliği Başkanı Musa Muhtaroğlu, ülkede sahte fizyoterapistlerin çoğaldığını ancak Fizyoterapistler Meslek Yasası olmadığı için herhangi bir yaptırımda bulunamadıklarını vurguladı. Muhtaroğlu, yıllarıdır yasanın geçmesini beklediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı ve Meclis’e çağrı yaptı. Kendilerine sahte fizyoterapistler konusunda bilgi geldiğini ancak herhangi bir bulgu olmadığını ifade eden Muhtaroğlu, fizyoterapistlerin yıllardır yasa olmadan çalıştığını dolayısıyla  gerekli denetim yapılıp ceza uygulanamadığını vurguladı.

Musa Muhtaroğlu,yasanın boşluğundan fırsat bilerek sahte sağlıkçıların türediğini söyleyerek, Mısır’dan ve başka ülkelerden Kuzey Kıbrıs’a gelerek bu işi yapanlar olduğunu kaydetti. “Bu iş güzellik salonları ve masaj salonlarına kadar fırladı” diyen Muhtaroğlu, yanlış uygulanan fizyoterapinin hastayı sakat bırakabileceğini belki de ölümle sonuçlanabileceğini dile getirdi. Üniversitelerden birçok mezun verildiğini ancak bunların nasıl bir eğitim aldıkları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ifade eden Muhtaroğlu, mezun kişilerinden piyasaya girdiğini ve nasıl çalışmalar yaptıklarını bilemediklerini söyledi.

Musa Muhtaroğlu, Sahte fizyoterapistler konusunda denetimler yapılıp ceza uygulanabilmesi için  Sağlık Bakanlığı ve Meclis’in biran önce Fizyoterapistler Meslek Yasası’nı hayata geçirmesi gerektiğini aktardı.

 

Bu haber toplam 5833 defa okunmuştur