1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Rus uçağı TL'yi vurdu
Rus uçağı TLyi vurdu

Rus uçağı TL'yi vurdu

Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesi, Amerika Merkez Bankası’nın faiz oranını artırma olasılığı piyasaları alt üst etti, Ekonomist Doç Dr Erdal Güryay, dövizdeki dalgalanmayı değerlendirdi: ‘Aralık ortasına kadar sürecek’

A+A-

 

Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürmesi, Amerika Merkez Bankası’nın faiz oranını artırma olasılığı piyasaları alt üst etti, Ekonomist Doç Dr Erdal Güryay, dövizdeki dalgalanmayı değerlendirdi: ‘Aralık ortasına kadar sürecek’


KKTC Merkez Bankası verilerine göre; hafta başında 2.83540 TL olan dolar, 2.88650 TL’ye yükselirken,  3.0340 TL olan Euro 3.06570 TL’den 4.33870 TL’den işlem gördü. Kurlarda hafta başından buyana yaşanan değişiklik dikkat çekti.

Ayşe GÜLER
Suriye sınırında ‘Türk hava sahasını ihlal ettiği’ gerekçesiyle Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi piyasaları alt üst etti, döviz kurlarını hareketlendirdi.
Türkiye’de yaşanan siyasi dalgalanma, Kuzey Kıbrıs piyasalarına da yansıdı.
KKTC Merkez Bankası verilerine göre; hafta başında 2.83540 TL olan dolar, 2.88650 TL’ye yükselirken,  3.0340 TL olan Euro 3.06570 TL’den 4.33870 TL’den işlem gördü.
Kurlarda hafta başından buyana yaşanan değişiklik dikkat çekti.
Dövizde yaşanan dalgalanma, iş dünyasında da endişe yarattı. Özellikle döviz borçlu vatandaşlar, kurlardaki yükseliş nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

‘Türkiye Rus uçağını düşürdü, döviz kurları hareketlendi’

Ekonomist Doç Dr Erdal Güryay, dövizdeki dalgalanmanın Amerika Merkez Bankası’nın (TED) toplantısının yapılacağı Aralık ayı ortalarına kadar devam edeceğini söyledi.
Güryay, döviz kurlarındaki hareketliliğinin özellikle Türkiye’nin Rus savaş uçaklarını düşürmesi ve Amerika Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 99 yükselme olasılığından kaynaklandığını kaydetti.
Türkiye ve Rusya arasındaki çekişmenin nereye kadar süreceği veya Rusya’nın Türkiye’ye yaptırım uygulayıp uygulamayacağının bu noktada önemli olduğunu belirten Güryay,
“Rusya, Türkiye’den ihraç ettiği tarımsal ürünleri gümrüklerde bekletiyor. Bununla birlikte turizmle ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum Türkiye için kötü bir olaydır” şeklinde konuştu.
Güryay, Türkiye’nin turizm ile ilgili yaşayacağı sıkıntının ülkemize de yansıyacağını kaydederek, “Rus turistler, Türkiye’ye gitmedikleri için bize de gelmeyecek” dedi.

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur