1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Polatkan:Turizmde bittik mahvolduk gibi bir durum yok
Polatkan:Turizmde bittik mahvolduk gibi bir durum yok

Polatkan:Turizmde bittik mahvolduk gibi bir durum yok

Darbe girişimi ve OHAL, Kıbrıslı Türklerin Türkiye seyahatlerinde olağanüstü durum yaratmadı, rezervasyon iptalleri olmadı, sadece yeni rezervasyonlarda azalma meydana geldi

A+A-

 

• Yoğun olarak Kıbrıslı Türkleri Türkiye'ye taşıyan ülkemizin önde gelen turizm acentelerinden POLATKAN Turizm yöneticilerinden Sibel Çelik Polatkan: "Turizmde bittik mahvolduk gibi bir durum yok, Kıbrıslı Türkler tatillerine gidiyorlar. Türkiye'ye gidişlerde tedirginlik hakim olsa da rezervasyon iptalleri gündeme gelmedi ancak yeni rezervasyon yok”

Meltem SONAY


 Sibel Çelik Polatkan: "Turizmde bittik mahvolduk gibi bir durum yok, insanlar tatillerine gidiyorlar"

Türkiye’de yaşanan terör olayları ve son olarak gündeme gelen askeri darbe girişimi sonrasında gözlerin çevrildiği turizmde tedirginlik hakim olsa da rezervasyon iptalleri gündeme gelmedi ancak yeni rezervasyonlarda azalma meydana geldi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren POLATKAN TURİZM yöneticilerinden Sibel Çelik Polatkan "Turizmde bittik mahvolduk gibi bir durum yok. Elbette bu kötü günler turizmi etkiledi ancak insanları tatillerine gitmeye devam ediyorlar” dedi.

Henüz rezervasyon iptali ile karşılaşmadıklarına dikkat çeken Polatkan "Sadece darbe girişiminin olduğu gecenin ertesi günü bir rezervasyon iptal edildi, onun dışında her şey seyrinde devam ediyor” dedi. Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak Antalya otellerini tercih ettiğine dikkati çeken Polatkan "Sadece bu hafta sonu bizim acentemizle 150 kişiyi Antalya'ya gönderiyoruz" diye konuştu. Yeni rezervasyonlarda çok ciddi bir düşüş olduğunu, bunun da normal olduğunu kaydeden Polatkan "Yeni rezervasyonlar durdu tabii, ancak insanlarımız daha önceden yaptıkları rezervasyonlar nedeniyle rezervasyon iptaline gitmiyorlar. Zira oteller geri ödeme yapmıyor. Bu nedenle de insanımız tatillerine gitmeye devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

"Yaşadığımız günleri bir süreç olarak değerlendiriyorum. Elbette geçecektir. Turizm de hayatın bir parçası. Hayat da devam ediyor, turizm de. Olumsuz etkilense de önümüzdeki süreçte toparlanma olacağını düşünüyorum” diyen POLATKAN TURİZM yöneticilerinden Sibel Çelik Polatkan Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs otellerine ve Türkiye’de de genel olarak Akdeniz-Ege'ye yöneldiğini Ankara ile İstanbul'da düşüş olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 3788 defa okunmuştur