1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘PM değerlendirdi KARAR HÜKÜMETİN’
‘PM değerlendirdi KARAR HÜKÜMETİN’

‘PM değerlendirdi KARAR HÜKÜMETİN’

“Parti Meclisi düşüncelerini ortaya koydu. Bunu değerlendirecek olan bundan sonra hükümettir”

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, saatler süren Parti Meclisi sonrası yaptığı açıklamada, su konusunun Parti Meclisi tarafından değerlendirildiğini bundan sonra kararı verecek olanın hükümet olduğunu ifade etti.

Talat, hükümetin de henüz bir karara varmadığını belirterek, gerekirse halka gidilebileceğini söyledi.

Talat toplantı sonrası basına açıklama yaparak şunları söyledi:

“Uzun boylu bir değerlendirme yaptık. Bildiğiniz gibi özellikle basına yansıdığı şekliyle su konusundaki metinler çeşitli tartışmalara yol açtı hem toplumda hem sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde ve tabi ki CTP’li parti meclisi üyelerinde de… Dolayısıyla etraflı olarak bütün gelişmeleri değerlendirdik. Bugüne kadar olanları ve yapılan çeşitli tartışmaları Parti Meclisi üyelerimiz değerlendirdi. Burada varılan sonuç şudur; halkımızın kaliteli, içilebilir düzeyde bir suya ihtiyacı vardır ve halkımıza bu suyu götürebilmek için bütün elimizden gelen çabayı ortaya koymak durumundayız. Bu değerlendirmeleri yaptık ve sonuç bundan sonra hükümetin yapacağı işlerdedir, onun çalışmasındadır. Değerlendirmelerimizi yaptık, bu değerlendirmeleri de herkes dinledi.”

Basının ‘değerlendirmeleriniz hangi çerçevede oldu’ sorusuna Talat, “Onu şimdi söyleyecek değilim çünkü Parti Meclisi’nde karar almadık. Parti Meclisi’nde karar almadığımız için budur sonuç diyemem. Değerlendirme toplantısı yaptık” dedi. 

‘Karar almadık demek ne anlama gelir’ sorusu üzerine ise Talat, “Herkes dinledi. Hükümet üyeleri de dinledi”  açıklamasında bulundu.

‘Olumlu bir bakış açısı var mı hükümetin kararına’ sorusuna ise Talat, “Hükümetin henüz kararı yok, sadece çalışması var. Hükümetin varılmış bir kararı yok.  Çalışmasında ise çeşitli değerlendirmeler var bunlar herkes tarafından ortaya kondu ama toplu bir karar alınmadı. Hükümet karar verecek” şeklinde konuştu.

‘Ne zaman değerlendirilecek’ yönündeki soruya, “Hükümet yapacak artık bizim işimiz değil ki. Biz her aşamasından bilgi sahibiydik” dedi.

Parti Meclisi düşüncelerini ortaya koydu diyen Talat, “Bunu değerlendirecek olan bundan sonra hükümettir”

‘Türkiye’ye tekrar değerlendirmeye gidilir mi’ yönündeki soruya da Talat, “Onları nasıl ele alacaklar bilmem” ifadesinde bulundu.

 

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur