1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. PGM için 6 isim
PGM için 6 isim

PGM için 6 isim

Polis Genel Müdürlüğü için aday isimler arasında, PGM 1. Yardımcısı Pervin Gürler, PGM 2. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Güzelyurt Polis Müdürü Hasan Dayı ve Bilgi İşlem Müdürü

A+A-

Polis'teki 'genel müdür' çıkmazında yeni bir gelişme yaşandı.  Bir dönem adı Genel Müdürlük için geçen İdari Polis Müdürü Şenay Kebapçı, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Kebapçı’nın görev süresinin tamamlanmasının ardından gözler Hükümet’le Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’e çevrildi.

Ayşe GÜLER

Polis Genel Müdürlüğü atanmasında ‘kilit isim’ İdari Polis Müdürü Şenay Kebapçı, yaş haddinden emekliye ayrıldı. Kebapçı’nın görev süresinin tamamlanmasının ardından gözler ‘Hükümet’le Cumhurbaşkanlığı’nın uzlaşamadığı isim’ olan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’e çevrildi.
Temmuz 2011’de Polis Genel Müdürü 1. Yardımcısı olan Gürler’in 4 yıllık görev süresi Temmuz ayında dolacak. 31 Aralık 2013’ten beridir PGM Müdür Vekili görevini de yürüten Gürler’in bu sürede atama yapılmaması veya terfi almaması halinde Temmuz ayında emekli olabileceği konuşuluyor.
Öte yandan şu anda vekil olarak yürüttüğü göreve atanması veya terfi alması halinde Gürler bu görevi yaş haddinden dolayı 31 Aralık 2015’e kadar yürütebilecek

PGM için 6 isim
Polis Genel Müdürlüğü için aday isimler arasında, PGM 1. Yardımcısı Pervin Gürler, PGM 2. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Güzelyurt Polis Müdürü Hasan Dayı ve Bilgi İşlem Müdürü Hasan Beyar bulunuyor.

Prosedür nasıl işleyecek?
Gürler’in 2015’in son günü olan 31 Aralık’ta yaş haddinden dolayı emekliye ayrılacak olmasının ardından Polis Genel Müdürlüğü için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Başbakanlığa ‘isim’ önerisi sunacak.
Bir veya birden fazla isim önerisinde bulunabilen GKK’nın ardından yeni Polis Genel Müdürü, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Maliye Bakanı’nın onayı ile ‘Üçlü Kararname’yle atanacak.

Cumhurbaşkanı ‘Kebapçı’ya onay vermemişti…
Hatırlanacağı üzere Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Maliye Bakanı Zeren Mungan, Polis Genel Müdürü için Lefkoşa İdari Polis Müdürü Şenay Kabapçı ismi üzerinde karar kılmış, Cumhurbaşkanlığı’ndan bu isme onay gelmemişti.
Kebapçı isminin Cumhurbaşkanı’nı onayına takılmasıyla, Polis Genel Müdürlüğü görevi, ‘vekaleten’ 1. Yardımcı Pervin Gürler’in olmuştu.

‘Sancılı’ bir süreç yaşanmıştı
Eski Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim’in emekli olmasının ardından Polis Genel Müdürü’nün kim olacağı yönünde ‘sancılı’ bir süreç yaşanmıştı.
Cumhurbaşkanlığı hükümetin önerdiği Şenay Kebapçı ismini reddederek, bu görev için Pervin Gürler isminde diretmişti.
Kebapçı ismi Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın onayı ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na sunulmuş, ancak onay görmemişti.

Bu haber toplam 7779 defa okunmuştur