1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Özyiğit’ten, Çakıcı’ya zehir zemberek eleştiriler
Özyiğit’ten, Çakıcı’ya zehir zemberek eleştiriler

Özyiğit’ten, Çakıcı’ya zehir zemberek eleştiriler

TDP Genel Başkanı Özyiğit, “Siyasi Partiler Yasası’na göre, Çakıcı, bir partiye üye olmaz, parti kuramaz. Eğer yapacaksa milletvekilliğinden istifa etsin” dedi.

A+A-

• “Ne hikmettir, o zaman kapatılması için uğraştığı partinin şimdi kuruluşuyla övünmeye çalışıyor. Onu yeniden kurduk diyor. Onu siz yeniden kuramazsınız. O partide sizin gram emeğiniz, alın teriniz yoktur. O partinin kapısından bile geçmediniz.”

• “70 kişilik bir liste açıkladılar. Zaten bu listenin bir kısmı zaten üye değildi. Bir kısmı DP’ye üye, bir kısmı Yeniden Doğuş Partisi’nin kurucuları arasında… Dolayısıyla alelacele, derme çatma hazırlanmış bir listedir.”

KANALSİM-YENİDÜZEN

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kanal Sim’de Radyo Gazetesi’nde Damla Dabiş Özel’in konuğu oldu, TDP’den istifa ederek Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP)’yi kuran Mehmet Çakıcı’nın Siyasi Partiler Yasası’na aykırı davrandığını ifade etti.

Özyiğit, “Siyasi Partiler Yasası’na göre, Çakıcı, bir partiye üye olmaz, parti kuramaz. Eğer yapacaksa milletvekilliğinden istifa etsin” dedi.

Özyiğit, Çakıcı’ın TKP’yi kapatmak isteyenlerin başında bulunduğunu da hatırlatarak, “TKP’de emeği yok” vurgusunda bulundu

“Çakıcı suç işliyor”

Özyiğit, Damla Dabiş Özel’in sorularını yanıtlayarak şu açıklamalarda bulundu:
“Geçen Siyasi Partiler Yasası var. Komitede de Çakıcı vardı, o yasayı iyi biliyor. Herkes bu yasanın 25’nci maddesine bir kez daha baksın. Sayın Çakıcı kurucu olamaz. Yeni bir parti adına söz söyleyemez. Öyle olsaydı DP’den istifa eden diğer arkadaşlar parti kurarlar veya bir partiye katılırlardı. Çakıcı şu an hiçbir yerde görev alamaz. Bağımsız milletvekili olarak kalmak durumundadır ilk seçime kadar. Hasan Taçoy bağımsız milletvekilidir, diğer istifa eden arkadaşlar niye başka bir partiye gitmediler, parti kurmadılar Siyasi Partiler Yasası nedeniyle… Dolayısıyla Çakıcı bir suç işliyor. Bir parti adına konuşamaz. Bunu kendi bilmiyor mu, toplum bilmiyor mu? Ha bir partiye girmek mi istiyor, kurmak mı istiyor? O zaman da milletvekilliğinden istifa etmelidir. Bu kadar açık… Bunu ben söylemiyorum yasa açıktır. Kendisinin katılarak hazırlanmasında katkısı olan yasadır bu.”

“Bunun dışında bizim ortaya koyduğumuz bir iddia vardır. Bu iddia da şudur; kendisi zamanında TKP, BDH, birleşme çalışmaları sırasında ısrarla TKP’nin de kapatılmasını söyleyenlerin başında gelir” diyen Özyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne hikmettir, o zaman kapatılması için uğraştığı partinin şimdi kuruluşuyla övünmeye çalışıyor. Onu yeniden kurduk diyor. Onu siz yeniden kuramazsınız. O partide sizin gram emeğiniz, alın teriniz yoktur. O partinin kapısından bile geçmediniz. O partililer TDP kadrolarının içerisinde dimdik ayaktadır. TDP ile yola devam etme kararlılığındadırlar. Onlarda bir hazırlık içerisindedir. Onu da deklere edecek o kadrolar. TKP’ye uzun yıllar omuz veren, gönül veren ve halen daha bizimle mücadele eden kadrolar kendisine gerekli yanıtı verecek.”

“UBP ile işbirliği”

UBP ile Çakıcı’nın işbirliği yaptığı iddiasında da bulunan Özyiğit şu açıklamalarda da bulundu:
“Sayın Çakıcı’nın, Emiroğlu’nun, Memduh Çeto’nun Sami Dayıoğlu’nun TKP’de bir emeği yok. Bunu gören bir grup arkadaş yaklaşık 30 kişi Pazartesi sabah saat 8.30’da İçişleri Bakanlığı’na giderek, ‘TKP kurulamaz ama kurulursa biz istiyoruz’ demişler. Bakanlık Müdürü ile görüştüler, Bakanlık Müdürü, ‘Başsavcılığa soralım’ falan, filan diye bekletti arkadaşlarımızı…

Daha sonra bir bakıldı, ‘başsavcılığa soralım mı’ dendi yoksa Sayın Çakıcı’ya haber mi uçuruldu saat 11.30’a doğru Çakıcı gitmiş, bu arkadaşlar beklerken, ki ilk müracaatta İyi İdare Yasası’na göre, alınması ve alındı belgesi verilmesi lazım. Zaten Siyasi Partiler Yasası’na göre bir partinin kurulabilmesi için alındı belgesi verildiği anda parti kurulmuş olur. Bu nasıl UBP ile işbirliğidir, hükümetle işbirliğidir? Sayın Çakıcı ‘biz daha önce gittik’ dedi, ‘Yok sizden önce 8.30’da gelenler vardı’ denilince o zaman da Çakıcı, “Sayın Bakan ile ben konuştuydum’ dedi. Ha başka bir oyunlar içerisindesiniz yani. Kaldı ki dediğim gibi Siyasi Partiler Yasası’na göre Çakıcı’nın aktif rol alması olmaz.”

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur