1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Organları 4 hastaya hayat oldu
Organları 4 hastaya hayat oldu

Organları 4 hastaya hayat oldu

Beyin kanaması rahatsızlığı nedeniyle önceki gün yaşamını yitiren 43 yaşındaki Zalihe Çavuşoğlu’nun organları ailesi tarafından bağışlandı, organ nakilleri dün gerçekleşti

A+A-

Didem MENTEŞ

Beyin kanaması rahatsızlığı nedeniyle önceki gün yaşamını yitiren 43 yaşındaki Zalihe Çavuşoğlu’nun organları ailesi tarafından bağışlandı, Çavuşoğlu’nun organları 4 hastanın hayatını kurtardı.
Cumhuriyet Meclisi Basın, Dışilişkiler ve Protokol Müdürlüğü Kıdemli Yasama ve Parlamenter Hizmetler Memuru Çavuşoğlu’nun kalbi, karaciğeri ve 2 böbreği organ bekleyen hastalara dün ulaştı. Kıbrıs’ta henüz karaciğer ve kalp nakli yapılmadığı için Çavuşoğlu’nun bu organları dün sabahın erken saatlerinde Antalya’dan gelen bir ekiple teslim alındı. Çavuşoğlu’na ait böbrekler ise dün akşam saatlerinde Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde organ bekleyen iki hastaya nakil edildi.


Berksel: “Organlar nakil edildi”
Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim’i Dr. Ersan Berksel, Türkiye’den dün sabah gelen bir ekibin Zalihe Çavuşoğlu’na ait kalp ve karaciğeri teslim alarak, Antalya’ya gittiğini ve orada nakillerin yapıldığını aktardı. Çavuşoğlu’nun iki böbreğinin ise Türkiye’den dün akşam saatlerinde ülkeye gelen uzman bir doktor ve Lefkoşa Hastanesi’nin uzman doktorlarıyla birlikte iki hastaya nakledildiğini açıkladı.

Aile bağış kararı almıştı
Hatırlanacağı üzere Vakıflar İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çavuşoğlu’nun eşi olan ve Cumhuriyet Meclisi’nde çalışan Zalihe Çavuşoğlu, beyin kanaması teşhisiyle tedavi gördüğü YDÜ Hastanesi’nde önceki gün beyin ölümü gerçekleşmişti. Ailesi ise bu sürede Çavuşoğlu’nun organlarını bağışlama kararı aldı ve Çavuşoğlu Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye sevk edilen Çavuşoğlu’nun organları dün alınarak, başka hastalara umut olmak üzere nakiller gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 23617 defa okunmuştur
İlgili Haberler