1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ölüm göstere göstere geldi!
Ölüm göstere göstere geldi!

Ölüm göstere göstere geldi!

Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi’nde Levent İnşaat Şirketi Ltd tarafından yürütülen ve 52 yaşındaki Şevket Kaplan’ın hayatını kaybettiği inşaatta, “düşmeye” karşı gerekli tedbirlerin alınmadığı tespit edilirken, inşaata giriş çıkışların engellenmediği ve

A+A-

Ayşe GÜLER

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Bilişim ve Teknoloji Binası’nda Levent İnşaat Şirketi Ltd
tarafından yürütülen inşaat çalışmaları sırasında hayatını kaybeden 52 yaşındaki Şevket Kaplan’ın ‘ihmaller zincirine’ kurban gittiği ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından yapılan denetleme sonucunda inşaatta düşmeye karşı gerekli tedbirlerin alınmadığı, inşaata giriş çıkışlara yönelik emniyetin sağlanmadığı belirlendi.

Müfettişler ayrıca inşaattaki boşluklarda yeterli tedbirlerin alınmadığını da tespit ederken, iş kazası ile ilgili tahkikatın sürdüğü öğrenildi. 

Öte yandan denetlemeler sonucunda gerekli tedbirler alınıncaya ve iş güvenliği konusunda yeterli koşullar oluşuncaya kadar inşaattaki çalışmalar bakanlık tarafından durduruldu.

Bayhanlı: “Çalışmalar durdu”

Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, ölümlü iş kazasının ardından daireye bağlı müfettişlerin yaptığı denetlemelerde inşaatta gerekli emniyet tedbirlerinin alınmadığının görüldüğünü söyledi.

Bayhanlı, yeterli koşullar oluşturuluncaya kadar inşaattaki çalışmaların durdurulduğunu açıkladı.

İnşaatta risk değerlendirmesi ile ilgili iş değerlendirmesi yapılacağını söyleyen Bayhanlı, “Yapılan denetimlerde çevreyle ilgili koruyucu ile tedbir alınmadığı görüldü. Bunun yanı sıra inşaata giriş çıkışlar engellenmedi, boşluklarda gerekli emniyet alınmadı” dedi.


Kaçak işçi iddiası…

Öte yandan iş kazasında hayatını kaybeden Şevket Kaplan’ın ‘kaçak işçi’ olduğu iddia edildi.

Çalışmalar sırasında zemin kattan bodrum katına düşen Kaplan, Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Kaplan’ın kardeşi, abdest alırken düştüğünü söylemişti

Hatırlanacağı üzere Şevket Kaplan’ın kardeşi Hasan Kaplan, kazanın ardından YENİDÜZEN’e konuşmuş, kardeşinin abdest alırken ikinci kattan zemine düştüğünü ve olaydan 15 – 20 dakika sonra fark edildiğini belirtmişti.

Bu haber toplam 3463 defa okunmuştur