1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mühre rağmen inşaata devam
Mühre rağmen inşaata devam

Mühre rağmen inşaata devam

Karaoğlanoğlu’nda yapımı devam eden Kaya Artemis Otel’in inşaatı, proje dışına çıkarak kat ilavesi yaptıkları gerekçesiyle Girne Belediyesi tarafından mühürlenmesine rağmen son sürat devam ediyor.

A+A-

Dört kata kadar izin alan Kaya Artemis Otel, yasal sınır olan 4 katın üzerine çıkarak altınca katın inşasına başlamasıyla birlikte geçtiğimiz haftalarda mühürlenmişti. Ancak otel yönetimi bu yasağa aldırmadan inşaatta çalışmalarına devam etti ve inşaatın 8’inci kata yükselmeye başladığı görüldü. Bunun üzerine yine harekete geçen Girne Belediyesi İmar Bölümü çalışanları ve zabıta kolluk ekibi, mahkemede alınan ara emri dışında dün sabah saatlerinde yapılmak istenen çalışmalara müdahale etti. Durdurulan çalışmalar sonrasında yapılmak istenen eklentiler belediye ekipleri tarafından sökülmeye başlandı. 

Girne Belediyesi, sökme çalışmalarıyla ilgili denetimlerine bugün devam edecek. Öte yandan inşaatın oldu bittiye getirilerek 8’inci kata çıkması, çevrede bulunan bölge sakinleri tarafından büyük tepki görüyor. ‘Maksimum 4 kat’ çıkılabilen söz konusu Kahverengi Bölge’deki inşaatın 4’üncü katın üzerine çıkabilmesi için ‘Emirname’de değişiklik’ gerekiyordu. Emirnamede herhangi bir değişiklik yapılmamasına karşın söz konusu inşaatın ‘gayrı yasal’ bir şekilde 4.kattan yukarıya çıkması yasa tanımamazlığın boyutunu gözler önüne seriyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduklarını ve yıkım dahil her türlü kararı alacaklarını söylemişti. Güngördü, yasal mevzuata uygun olmayan her türlü yapı, eklenti ve kısımların yıkılacağına dikkat çekerek “herkes yasaya uyacak” demişti.

Girne Belediyesi Meclis Üyeleri’nden Ziya Sencer de, söz konusu otel inşaatı izninin ‘4 kat’ olduğunu belirtirken, inşaat 5. Kata çıkarken konuyu Belediye Meclis toplantısında gündeme getirdiğini, kendisine Belediye İmar Bölümü tarafından durdurulduğu bilgisi verilmesine karşın inşaatın da sürdüğünü açıklamıştı.

Bu haber toplam 5954 defa okunmuştur