1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mehmetçik’te ‘ESRARENGİZ’ yangın!
Mehmetçik’te ‘ESRARENGİZ’ yangın!

Mehmetçik’te ‘ESRARENGİZ’ yangın!

Fethullah Gülen Kitapları ve bilgisayar hard diskleri yakıldı!

A+A-

Meltem SONAY

Mehmetçik Belediyesi Çöplüğü’nde dün sabah saatlerinde çıkan yangına Belediye ekipleri anında müdahale etti, çöplükte yanan Fethullah Gülen kitapları ve bilgisayar aksamları dikkat çekti.

Yangının Fethullah Gülen'e ait kitapların ve birçok bilgisayara ait hard diskin yakılmaya çalışılırken çıktığına inanılıyor.

Sarıçizmeli: “100-150 Fethullah Gülen kitabı ve bilgisayar aksamları…”

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli, çöplükte yanan 100-150 kadar Fethullah Gülen’in kitabı ve çok sayıda bilgisayar aksamı ile USB belleklerin dikkat çektiğini ve polise bilgi verildiğini ifade etti.
Başkan Sarıçizmeli, yangının ‘örtülmüş’ bölgede çıkarıldığı için kontrol altına alınabildiğini de kaydetti.

“Gören yok…”

Yangının ‘sıradan bir yangın’ gibi görünmediğini, kitapların tutuşturulduğunun ve rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünün belli olduğunu ifade eden Başkan Sarıçizmeli, yangını kimin çıkardığını veya kitapları kimin attığını gören herhangi birinin de olmadığını belirtti.

Polis inceleme yaptı!

Polis, olay yerinde inceleme yaptı, bilgi ve delil topladı.
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, polisin olayla ilgili inceleme ve soruşturması sürüyor.

“Dokuz adet kitap ve iki adet hard disk emare olarak alındı…”

Olay Polis Basın Bülteni’ne şöyle yansıdı:

“19 Temmuz 2016 tarihinde, saat 12:00 sıralarında, Mehmetçik Belediyesi’nden alınan bir bilgide; Mehmetçik Belediyesi’ne ait çöplükte çıkan yangını söndürmeye gidildiği zaman yanan eşyalar arasında Fetullah GÜLEN'e ait birçok kitap ile iki hard diskin yanmakta olduğunu gördükleri ve ateşi söndürdükleri bilgisi alınmıştır.

Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine olay yeri polis tarafından ziyaret edilmiş ve sayısı tespit edilemeyen kitapların yandığı gözlemlenmiştir. Mahalde yapılan incelemede kısmen yanan dokuz adet kitap ve iki adet hard disk incelenmek üzere emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Bu haber toplam 7710 defa okunmuştur