1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “MAVİ BÖLGE YAPACAKLAR, SORUN BİTECEK"
“MAVİ BÖLGE YAPACAKLAR, SORUN BİTECEK

“MAVİ BÖLGE YAPACAKLAR, SORUN BİTECEK"

Karaoğlanoğlu’ndaki tartışmalı inşaat sürerken bu kez de Kaya Holding Sahibi Burhanettin Kaya, YENİDÜZEN’den Ayşe Güler ve Mert Özdağ’a konuştu:

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Karaoğlanoğlu’nda “4 kat izni ile 7 kat inşaat yaptı” gerekçesiyle mühürlenen ve gündemden düşmeyen otel inşaatının sahibi Kaya Oteller Grubu Direktörü Burhanettin Kaya ilk kez YENİDÜZEN’e konuştu, tartışmalara son noktayı koydu.

Kaya, hükümetin bölgenin bir haftaya kadar ‘kahverengi bölgeden’ ‘mavi bölgeye’ geçirilmesi için söz verdiğini açıkladı, böylelikle projenin yasallaşacağını sıkıntının da ortadan kalkacağını vurguladı.

Girne Belediyesi’nin de konudan haberdar olduğunu ancak YENİDÜZEN’de çıkan haberler nedeniyle inşaatı mühürlediğini anlatan Kaya, Mete Adanır Stadyumu ile birlikte inşaatın hemen yanındaki devlet arazisi ve belediyeye ait araziyi satın almaktan vazgeçtiğini de aktardı.

Kaya’nın önemli açıklamalarının satır başları şöyle…

“Şu andaki hükümet, ‘biz bu işi hallederiz’ diyor”

“Geçmiş hükümetler bölgeyi ‘kahverengi bölgeden’ ‘mavi bölgeye’ geçirmek için söz verdi. Projenin de buna uygun olarak yapılmasını istedi.  Bu sözün üzerinden 3 hükümet geçti, bölge halen daha ‘mavi bölge’ olarak ilan edilmedi. Şu andaki hükümet, ‘biz bu işi hallederiz’ diyor. Zaten, bu konuda bana söz verdiler… Başbakan’la da görüştüm, Başbakan Yardımcısı ile de görüştüm… Halledeceğiz diyorlar, biz de bekliyoruz. Bu arada siz (YENİDÜZEN) kaçak inşaat diye bir yazı yazdınız. Belediye Başkanı da bu yazının üzerine inşaata gelerek, mühürledi. ‘Etme eyleme, bu durumu biliyorsun’  dedik… Belediye Başkanı da bize ‘basın baskı yapıyor, bu adamlar (hükümet) da çözeceklerse, çözsünler’  dedi. Belediye başkanı da her şeyi biliyor”

“Haftaya ilan edilecek…”

“Haftaya mavi bölgeye çevireceklerini söylediler. Bir takım prosedürlerden bahsettiler. Böylelikle şu andaki inşaatta da yasallaşacak. Sorun ortadan kalkacak, biz de rahatlayacağız. Otel, 60 milyon dolara mal olacak. Elimde, 2014 yılında Serdar Bey’in CTP’le hükümet kurduğu zamanki yazıları da vardır. Yazı, bölgenin mavi bölgeye geçmesinde sakınca olmadığına dairdir. Üstelik belediye başkanın da yazısı vardır. Bürokrasiler devam ede ede, bugüne geldik…”

“Basında yer aldığı için belediye mühürledi”

“İnşaatın kodu, İmar Planı’na göre arkadan ölçülüyor. Yani, otelin girişinden… Geriye kalan, alttakilerin hepsi kod altı çıkıyor. Arazinin doğal meyilinden dolayı…Belediyenin adamları her gün burada… Yasa, tasa Türkiye’de olmuyor. Burada da olmuyor. Nihayetinde inşaatta mühür dolanıyoruz, dur bakalım ne olacak? Ama en son bize söylenen şey ‘Artık en geç önümüzdeki hafta bu işi çözeceğiz’…”

“İnşaat bittiğinde, Kıbrıs’ın şerefi olacak”

“Ben kendimi neden riske edeyim ki? Burada yaptığım iş, faydalı bir iş. Yaptığımız işi kıskananlar da vardır, eminim.  Buradaki inşaat bittiği zaman, Kıbrıs’ın şerefi olacak. Ama normal, herkes kıskanabilir… Bu proje, para harcanacak bir projedir. Ben kimseyi kıskanmam ama birileri bizi kıskanıp, iş karıştırabilir…”

“Sahadan, devlet arazisinden ve belediye arazisinden vazgeçtim”

“Otel inşaatı yanındaki arazileri ve spor kulübünün sahasını inşa etme konusu da gündeme geldi. Şimdi ne sahayı ne de arazileri istiyorum. Sahayı alacağımı değil, yapacağımı söyledim. Devletinkileri güya devlet yapacaktı, devlet bize güya tahsis edecekti… Biz de belediyenin arazilerini kiralayacaktık. Olay buydu. Sahadan, devlet arazisinden ve belediye arazisinden vazgeçtim…”

Bu haber toplam 11237 defa okunmuştur