1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Lefkoşa, Girne Hastane ekibi birlikte çalıştı
Lefkoşa, Girne Hastane ekibi birlikte çalıştı

Lefkoşa, Girne Hastane ekibi birlikte çalıştı

Girne’de meydana gelen 2 kalp krizi vakasına ani müdahale eden Lefkoşa ve Girne Hastanesi doktorları 2 hastanın hayatını kurtardı.

A+A-

Girne’de meydana gelen 2 kalp krizi vakasına ani müdahale eden Lefkoşa ve Girne Hastanesi doktorları 2 hastanın hayatını kurtardı.

Girne’den doktor eşliğinde Lefkoşa’ya sevk edilen kalp krizi geçiren hastanın Lefkoşa Hastanesi’ne teslimi sırasında Girne’den 2’nci kalp krizi vakası haberi geldi.
Lefkoşa’dan yola çıkan doktor, kalbi durmuş halde olan hastayı Boğaz’da karşıladı,  hastayı hataya döndürdü.  Hastanın yolda 2 kez kalbi yeniden durdu, Lefkoşa Hastanesi’ne yetiştirildi. Hasta yapılan anjiyo ile hayata döndürüldü.

‘Hastanın kalbi durmuştu’

Girne Hastanesi’nde geçtiğimiz akşam nöbetçi doktor olan Özcan Hüdaverdi, o anları sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook’ hesabından şöyle aktardı:
“Doktorluğun ne kadar kutsal ve sağlık çalışanlarının büyük bir aile olduğunu bir kez daha değinmek istedim. Bugünkü nöbetimde saat 21.00 civarında kalp krizi geçiren bir vatandaşımızı Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne ambulansla götürdüğüm sırada ikinci bir kalp krizi vakasının Girne Dr Akçiçek Hastanesi’ne geldiği haberini aldım. 1’nci vakayı Dr. Gülgün Vaiz 'e teslim ederek çok acil olarak yola tekrar çıktım. Diğer ambulansı Girne’den zaman kazanmak için yola çıkarttım ve Boğaz Piknik Alanı’nda karşılaştık. Ambulansa tam bindiğim sırada hastanın kalbi durmuştu ve elektroşok ile hayata döndürdüm. Yol boyunca iki kez daha kalbi duran hastaya tekrar müdahale ederek hayata döndürdük. Dr Gülgün Vaiz ile irtibat halinde olup anjio salonunda tüm ekibi ile birlikte bizi karşıladı ve en kısa sürede hastanın tıkalı damarı açılarak sağlığına ve ailesine kavuşmuştu. Buradan Dr. Gülgün Vaiz, hemşire arkadaşlardan Elmaz Avcu, Kevser Altun, Mehtap Üzüm ve şoförlerden Hüseyin Solelgil ile Ömer Tabur' a teşekkür ederim. Sağlık çalışanları büyük bir ailedir. Herkes canla başla görevini sonuna dek yapmaktadır.”

‘Hayat kurtarmanın mutluluğu’

Dr. Gülgün Vaiz de o gece yaşadıklarını şöyle kaleme aldı:
“Günlerden cumartesi. Gece 21.00. Ülkemizde bir tatil akşamı. L.B.N.D.H. nöbetçi Kardiyoloji Ekibi acil bir telefonla alarma geçiyor.Girne Akçiçek Nöbetçi doktoru Özcan, göğüs ağrısı olan bir hastayla yola çıkıyor.Girne ambulansı Lefkoşa Hastanesi’ne vardığı anda Girne Akçiçek 2’nci kalp krizi için 2’nci ambulansı yola çıkarıyor.Boğaz’da 2 ambulans buluşuyor.Dr.Özcan ambulansa girdiği sırada hastanın kalbi duruyor.Elektroşokla hasta hayata dönüyor.Lefkoşa Kardiyoloji Anjio ekibi laboratuarında Herkes gergin.Hasta anjioya 15 dakika da alınıyor.Anjioda kalp tekrar duruyor tekrar elektoşokla çalıştırılıyor.Ana damar tıkalı.Damar açılıyor.Hasta hayatta . Girne Akçiçek ve Lefkosa Burhan Nalbantoğlu sağlık çalışanları hayat kurtarmanın mutluluğuyla göreve, nöbete devam. Onlar sıra neferi .İsimsiz kahramanlar.Tüm ülke sağlığının bekçileri.Teşekkürler nöbette olan tüm sağlık emekçileri.

Bu haber toplam 6388 defa okunmuştur