1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Lefke'de 20 emekliye 3 milyon TL yatırım
Lefkede 20 emekliye 3 milyon TL yatırım

Lefke'de 20 emekliye 3 milyon TL yatırım

“Emekliye çıkan 20 personelin geçmiş dönemlere ait ihtiyat sandığı yatırımlarını ödenecek.”

A+A-

 

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bir süre önce emekliye ayrılan bazı personelin geçmiş dönemlere ait ihtiyat sandığı yatırımlarını ödeyebilmek için Bakanlar Kurulu’nun borçlanma talebiyle ilgili aldığı kararın belediyenin bütçesini rahatlattığını söyledi:  “Büyük sıkıntı giderildi”

 

Didem MENTEŞ

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bir süre önce emekliye çıkan 20 personelin geçmiş dönemlere ait ihtiyat sandığı yatırımlarını ödeyebilmek için Bakanlar Kurulu’nun borçlanma talebiyle ilgili aldığı kararın büyük bir sıkıntının giderilmesini sağladığını belirtti. Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararın Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra uygulamaya geçileceğini ifade eden Kaya, 3 milyon TL’lik borcun 10 yıl içerisinde ödenebileceğini aktardı. Borçların yapılandırılmasıyla eski dönemde emekliye ayrılan 17 personelin ve kendi döneminde emekliye çıkan 3 personelin de yatırımlarının ödenebilir hale geleceğini aktaran Kaya, yaşanan büyük bir sıkıntı olduğunu bu kararla nefes alındığını belirtti.

3 milyon TL borç
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, görevi devir almadan önce 17 personelin emekliye ayrıldığını ancak yatırımlarının yapılmadığını belirterek, 5 yıldan beridir bu durumun yaşandığını söyledi. 17 personelin yanı sıra 2-3 ay önce emekliye ayrılan 3 personelin daha olduğunu ama onların da ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılamadığını aktaran Aziz Kaya, bu 20 personelin ihtiyat sandığı borçlarını ödemekte zorluk yaşadıklarını belirtti. Yeni dönemde ayrılan 3 personelin sosyal sigorta yatırımlarına toplam 200 bin TL ödenerek emekli olup Sosyal Sigortalar Dairesi’nden ödenmeye başladıklarını aktaran Kaya, 20 personelin geçmişe ait 3 milyon TL tutarındaki ihtiyat sandığı yatırımlarını ödeyebilmek için Bakanlar Kurulu’na başvurduklarını ifade etti. 

10 yılda ödenecek
Aziz Kaya, 3 milyon TL’nin 10 yılda ödeneceğini belirterek, 1 yıl boyunca sadece faizlerin ödeneceğini, geriye kalan 9 yılda ise hem faizlerin hem de ana paranın ödenerek borcun kapatılacağını kaydetti.
Belediyenin bu borcu rahat şekilde ödeyebilmesi için böyle bir seçenek tercih ettiklerini anlatan Kaya, Bakanlar Kurulu’nun verdiği karar doğrultusunda yaşanan bu sıkıntının giderileceğini ifade etti.
Sigorta ve ihtiyat sandığı borçlarının yapılandırılması için Meclis’te bulunan yasa tasarsının da geçmesi durumunda belediyelerin nefes alabileceğini aktaran Aziz Kaya, Lefke Belediyesi’nin mal ve hizmet alımlarına yönelik piyasaya olan borçlarının da düzenli ödendiğini herhangi bir sıkıntı olmadığını dile getirdi.

Bu haber toplam 3438 defa okunmuştur