1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kuzeyde elini kollunu sallayarak geziyordu!
Kuzeyde elini  kollunu  sallayarak  geziyordu!

Kuzeyde elini kollunu sallayarak geziyordu!

Çocuk kaçırmak maksadıyla Kıbrıs’a geleceği Kıbrıslı Rum polisine bildirilen ve Kermiya Barikatı'ndan Güney’e geçiş yaparken tespit edilerek tutuklanan Norveçli Espen Lee’nin uzun süredir kuzey Kıbrıs'ta elini kolunu sallayarak gezdiği ortaya çıktı.

A+A-

 Lee’nin  iki ayda 3 kez Güney’e geçtiği  belirlendi.

• 1 Şubat gecesinden itibaren Kıbrıs’ın güneyinde tutuklu bulunan Norveçli Espen Lee ve beraberindeki iki Norveçli’nin davasına ilişkin isimleri henüz belli olmayan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum şahsılarla ilgili henüz net bir bilgi yok.

• YENİDÜZEN’e açıklama yapan Polis Basın Subaylığı, Norveçli Espen Lee’nin son iki ay içerisinde 3 kez Kermiya Barikatı’ndan Güney’e geçiş yaptığının tespit edildiğini dile getirdi. Polis, çocuk kaçırma meselesine ilişkin arandığı iddia edilen Kıbrıslı Türk ile ilgili de “kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini” ifade etti

• YENİDÜZEN, konuyla ilgili İki Toplumlu Teknik Komitelerin Kıbrıslı Türk Koordinatörü Meltem Onurkan Samani ile görüştü. Samani, bahse konu çocuk kaçırma meselesiyle ilgili Suç ve Suça İlişkin Konulardaki Teknik Komite’ye “herhangi bir bilgi gelmediğini” dile getirdi. Bu konuyla ilgili bir görevlendirme yapılmadığını aktaran Samani, otomatik olarak olayın komiteye de ulaşmadığını ifade etti. 


YENİDÜZEN (Özel)

Çocuk kaçırmak maksadıyla Kıbrıs’a geleceği Kıbrıslı Rum polisine bildirilen ve Kermiya Barikatından Güney’e geçiş yaparken tespit edilerek tutuklanan Norveçli Espen Lee’nin iki ayda 3 kez Güney’e geçtiği ortaya çıktı.

1 Şubat gecesinden itibaren Kıbrıs’ın güneyinde tutuklu bulunan Norveçli Espen Lee ve beraberindeki iki Norveçli’nin davasına ilişkin isimleri henüz belli olmayan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum şahsılarla ilgili henüz net bir bilgi yok.

YENİDÜZEN’e açıklama yapan Polis Basın Subaylığı, Norveçli Espen Lee’nin son iki ay içerisinde 3 kez Kermiya Barikatı’ndan Güney’e geçiş yaptığını tespit edildiğini dile getirdi. Polis, çocuk kaçırma meselesine ilişkin arandığı iddia edilen Kıbrıslı Türk ile ilgili de kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini ifade etti.

1 Şubat’ta barikatta tutuklanmıştı

YENİDÜZEN’in dün ‘Barikatta Büyük Operasyon’ başlığıyla duyurduğu manşetinde, Bir Norveçli’yle evlenerek bir çocuk sahibi olan bir Kıbrıslı Rum kadının boşandıktan sonra çocuğun velayetini alarak Kıbrıs’ın güneyine yerleşmesi ardından Norveçli babanın çocuğu kaçırarak Norveç’e getirmek maksadıyla ünlü bir “kiralık asker” olan Norveçli Espen Lee’yi öne sürülmüştü.

Reuters, Cyprus Weekly ve Norveç’te yayımlanmakta olan VG gazetesinden derlenen bilgilere göre,
Espen Lee ve beraberindeki iki Norveçli, Türkiye üzerinden Kuzey Kıbrıs’a gelerek Kermiya Barikatı’ndan Kıbrıs’ın güneyine geçerken tutuklanmıştı. Avrupa Polis Ofisi EUROPOL, çocuğun “Ercan üzerinden Türkiye yoluyla kaçırılacağı” uyarısını Kıbrıslı Rum polisine iletince tutuklama gerçekleştiği yazılmıştı.

Çocuk kaçırma olayı komiteye gelmedi

YENİDÜZEN, konuyla ilgili İki Toplumlu Teknik Komitelerin Kıbrıslı Türk Koordinatörü Dr. Meltem Onurkan Samani ile görüştü. Samani, bahse konu çocuk kaçırma meselesiyle ilgili Suç ve Suça İlişkin Konulardaki Teknik Komite’ye herhangi bir bilgi gelmediğini dile getirdi. Bu konuyla ilgili bir görevlendirme yapılmadığını aktaran Samani, otomatik olarak olayın komiteye de ulaşmadığını ifade etti. 

Polis: “Lee 3 kez Güney’e geçiş yaptı”

Olaya karıştığı iddia edilen Kıbrıslı Türk ile ilgili henüz net bir bilgi elde edilemedi. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Polis Basın Subaylığı ise Norveçli Espen Lee’nin son iki ay içerisinde 3 kez Kermiya Barikatı’ndan Güney’e geçiş yaptığını dile getirdi. İki ay içerisinde 3 kez geçiş yaptığının kayıtlarda görüldüğünü söyleyen polis, son geçişinde Kıbrıslı Rum polisi tarafından tespit edilerek yakaladığını açıkladı. Çocuk kaçırma meselesiyle ilgili iddia edilen Kıbrıslı Türk ile ilgili kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini söyleyen Polis Basın Subaylığı, KKTC’de herhangi işlenmiş bir suç olmadığına değindi.

Türkiye üzerinden Kıbrıs’a gelindi

Hatırlanacağı üzere Norveç polisi, Kıbrıs’tan bir çocuk kaçırma girişimi yapılacağı hakkındaki bilgiyi EUROPOL’le paylaşmış ve Avrupa polisi de bu bilgiyi Kıbrıslı Rum polisiyle paylaşınca, polis bu konuda harekete geçmek için beklemişti. Norveçli Espen Lee’nin beraberindeki iki Norveçli’yle birlikte Türkiye üzerinden Kıbrıs’ın kuzeyine geldiği, buradan da Kermiya Barikatı’ndan Kıbrıs’ın güneyine geçtikten sonra tutuklandığı gelen haberler arasında. Lee ve beraberindekiler 31 Ocak’ı 1 Şubat’a bağlayan gece saat 01.00’de Kermiya Barikatı’nda tutuklanmıştı. 

Haritalar ve planlar bulunmuştu

Tutuklandıklarında Espen Lee’nin bagajında 12 ayrı harita bulunduğu, bu “google” haritalarında çocuk ve annesinin yaşadığı yer, çocuğun kreşi, nene-dedesinin evi gibi yerlere nasıl gidileceği hakkında çok ayrıntılı bilgiler ve notlar bulunduğu da iddia edilmişti.  Lee’nin 14 Ocak 2016 tarihinde güneye geçtiğini saptayan Kıbrıslı Rum polisi, çocuğun kreşi ve çevresine güvenlik kameraları yerleştirmişti. 

Norveçli Espen Lee’nin aracında, kaçırılacağı söylenen üç yaşındaki çocuğun Lefkoşa’da Strovulo’da yaşayan Kıbrıslı Rum annesinin evinin, işyerinin, çocuğun gittiği kreşin yerini gösteren haritalar bulunduğu da haberlerde belirtilmişti.

 

 

Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur