1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KİMLİK TESPİTLERİ İÇİN YENİDEN KAZI
KİMLİK TESPİTLERİ İÇİN YENİDEN KAZI

KİMLİK TESPİTLERİ İÇİN YENİDEN KAZI

26 Ağustos 2015'te toplanan Bakanlar Kurulu Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından, Muratağa, Sandallar ve Atlılar’daki Şehitliklerin, şehitlerin kimlik tespitleri işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla açılmasına ve kimlik tespit işlemlerinden sonra şehitliği

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Bakanlar Kurulu Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından, Muratağa, Sandallar ve Atlılar’daki Şehitliklerin, şehitlerin kimlik tespitleri işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla açılmasına ve kimlik tespit işlemlerinden sonra şehitliğin aynı yerde yeniden düzenlenerek, şehitlerin defnedilmelerine karar verdi.

Şehitliğin açılarak yeniden düzenlenmesi konusu dünkü meclis oturumunda da gündeme geldi.

Şehit Aileleri ve Malüllere Yardım (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşülürken ilk sözü DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş aldı.

Denktaş, bir vatandaşın kendisine ulaştığını ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı bir kararı bildirdiğini anlattı.

Denktaş, “Bu vatandaş Muratağa-Sandallar katliamının yıldönümünde yapılan anıtın ‘Burada Rum da var’ denilerek kazıldığını ağlayarak söyledi” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun kararı geri çekmesi gerektiğini belirten Denktaş, “Bu son derece yanlış. Böyle bir olaya izin verilmesin. Böyle bir araştırma orada yapılamaz ” şeklinde konuştu.

Kalyoncu: Kararı Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Türk üyesi istedi

Denktaş’tan sonra söz olan Başbakan Ömer Kalyoncu bu konunun hiçbir şekilde tartışılmaması gerektiğini kaydetti. Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun burasının açılması kararını Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Türk üyesi kararı doğrultusunda aldığını aktardı.

Kalyoncu, “İddialar çok hunharca katledildikleri yönündedir” diyerek, “Ben, ‘aralarında bir de Rum var’ı ilk kez duydum” dedi.

Başbakan Ömer Kalyoncu’dan sonra söz alan Denktaş, “Bunun doğru olmadığını öğrenmekten mutluyum, Başbakana teşekkür ediyorum. Bu ailelerin daha net şekilde bilgilendirmesinde yarar var” dedi.

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur