1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kıbrıslı Türk, “En çok aranan suçlular” listesinde!
Kıbrıslı Türk, “En çok aranan suçlular” listesinde!

Kıbrıslı Türk, “En çok aranan suçlular” listesinde!

Güney Kıbrıs’ta 17 Ağustos 2006 tarihinde cinayet, tecavüz ve adam kaçırma suçlarından ömür boyu hapse mahkum edilmesine rağmen, cezaevinden kaçarak Kuzey Kıbrıs’a geçen Kıbrıslı Türk Özgür Atakerler, Avrupa’nın en çok aranan 45 suçlu listesine girdi.

A+A-

 

Cyprus Mail/YENİDÜZEN

Güney Kıbrıs’ta 17 Ağustos 2006 tarihinde cinayet, tecavüz ve adam kaçırma suçlarından ömür boyu hapse mahkum edilmesine rağmen, cezaevinden kaçarak Kuzey Kıbrıs’a geçen Kıbrıslı Türk Özgür Atakerler, Avrupa’nın en çok aranan 45 suçlu listesine girdi.

Liste, İnterpol tarafından bu hafta sonu açıklanırken, Atakerler’in Güney Kıbrıs’ta Panayotis Necati ismini kullandığı belirtildi.

Güney Kıbrıs Merkezi Cezaevi’nden başka bir mahkum ile birlikte askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Kuzey Kıbrıs’a geçen Atakerler ile ilgili dönemin İçişleri Bakanı yasaya göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu, bu nedenle kendisi istemediği sürece iade edilemeyeceğini söylemişti.

Güney Kıbrıs’tan kaçmasının ardından Kuzey Kıbrıs’ta ‘uyuşturucu satmak ve bulundurmak’ suçundan 3 yıl hapse mahkum edilen Atakerler şartlı tahliyeden yararlanarak, 2013 yılında serbest kalmıştı.


2007’de ömür boyu hapse mahkum edilmişti…

Güney Kıbrıs’ta Mağusa Bölge Mahkemesi’nde yargılanan Atakerler, 9 Ağustos 2007 tarihinde 3 ayrı suçtan da mahkum edilmişti.
Atakerler, yargılandığı davaların birinden ömür boyu hapse mahkum edilirken, diğer davaların birinden 9 yıl hapislik cezası alırken, diğer davadan ise 5 yıl hapse mahkum edilmişti.

14 Ekim 2007’de Cezaevi’nden kaçmıştı…

Ağustos ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Atakerler, 14 Ekim 2007 tarihinde Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunduğu Güney Kıbrıs Merkezi Cezaevi’nden firar etmişti.
Başka bir mahkum ile birlikte Lefkoşa’da birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Kuzey Kıbrıs’a geçtiği tespit edilen Atakerler, 2007 yılında Lefkoşa Askeri Mahkeme’ye çıkarılmış, ilk etapta hakkında 2 gün tutukluluk kararı alınmıştı.
Atakerler ile birlikte cezaevinden kaçan mahkum ise yakalandığı gün geri iade edilmişti.

1.80 metre boyunda, kahverengi gözlü…

Yayınlanan sitede Atakerler’in Yunanca, Türkçe ve İngilizce konuştuğu belirtilirken, dış özellikleri ile ilgili de bilgi veriliyor.
1.80 metre boyunda olduğu söylenen Atakerler’in kahverengi gözlü olduğu ifade ediliyor.

“Geri iade edilemez”

Dönemin İçişleri Bakanı ise Rum Hapishanesi’nden firar eden 2 kişiden birinin iade edildiğini, Panayotis Necati’nin ise yasaya göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu, bu nedenle kendisi istemediği sürece iade edilemeyeceğini söylemişti.

Uyuşturucu satmak ve bulundurmak suçundan mahkum edilmişti…

Güney Kıbrıs’ta işlediği cinayetten ömür boyu hapis cezası aldıktan sonra Kuzey Kıbrıs’a kaçan Özgür Atakerler’in ikametgahında 2009 yılında polis ekipleri tarafından yapılan aramada toplam 18 gram 400 miligram ağırlığında hintkeneviri maddesi ile 958 gram 320 miligram ağırlığında ham afyon bulunarak emare olarak alınmıştı.

Olayla ilgili Atakerler ile 3 zanlı daha tutuklanmış, ağır teminat şartları ile serbest kalmışlardı.
‘Uyuşturucu satmak ve bulundurmak’ suçlarından 3 yıl hapse mahkum edilen Atakerler, Şubat 2013 tarihinde de erken tahliyeden yararlanarak, serbest kalmıştı.

Bu haber toplam 12494 defa okunmuştur