1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KIB-TEK'TE UZLAŞI
KIB-TEKTE UZLAŞI

KIB-TEK'TE UZLAŞI

Çalışanlar yarından itibaren ise eski (08.00- 15.30) mesia saatlerine göre işbaşı yapacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) yeni çalışma saatleri karşısında alınan “sivil itaatsizlik” kararını uygulama noktasında müdahaleyle karşılaştıklarını, ayrıca dünkü greve katılan 2 El-Sen üyesinin görev yerinin değiştirildiğini duyurarak, bu sabah bir günlük şok grev açıkladı.

Ancak El-Sen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu ile vardıkları uzlaşıyla grevi yaklaşık 3 saat sonra kaldırdı ve çalışanlar saat 11.00’den sonra görevlerinin başına döndü.

El-Sen Genel Başkanı Umut Öksüzoğlu, sendika yönetimin de katılımıyla bugün saat 11.00’de Kıb-Tek önünde yaptığı açıklamada, şok eylem kararının gerekçelerini duyurdu.

Öksüzoğlu, El-Sen’in Sendikal Platform’un yeni mesai saatleri konusunda aldığı “sivil itaatsizlik” kararını uygulayacağını belirterek, 08.00-15.30 arasında işte olacaklarını söyledi.

“HER KAPIYA 4’ER TANE ÖZEL GÜVENLİK KONDU VE KAPILARIN 08.30’DA AÇILACAĞI SÖYLENDİ”

Bu sabah kararı uygulama noktasında müdahaleye uğradıklarını belirten Umut Öksüzoğlu, şunları ekledi:

“Her kapıya 4’er tane özel güvenlik kondu ve kapıların 08.30’da açılacağı söylendi. Ayrıca 2 arkadaşımız greve katıldıkları için yerlerinden alındı, başka yerlere gönderildi. Bu gelişmeleri değerlendirdik. Bu sabah bir günlük grev kararı aldık. Yönetimle yapılan görüşmeler çerçevesinde söz konusu 2 arkadaşımızın yerlerine dönmesi, yarın ve bundan sonraki sabahlar 08.00 ile 15.30 arasında çalışma kararımıza engel olunmayacağı yönünde anlaştık, grevi kaldırdık.”

(tak)

-----------------------------

SAAT: 10.30

KIB-TEK'te bu sabah başlatılan şok grev kalktı. KIB-TEK Yönetimi ile bir araya gelen EL-SEN yetkilileri  anlaştı. Çalışanlar işlerinin başına döndü. Çalışanlar yarından itibaren ise eski (08.00- 15.30) mesia saatlerine göre işbaşı yapacak.

Eyleme katıldıkları gerekçesiyle iş yerleri değiştirilen iki çalışanın ise eski görevlerine döndü. 

------------------------------------

ÇALIŞANLARA 'ÖZEL' ENGEL

Elektrik Kurumunda örgütlü El-Sen bu sabah kurumda şok grev kararı aldı. Karar çalışanların mesai öncesi binaya girememesi sebebiyle alındı.

Sabah iş yerlerine gelen çalışanlar kapıda özel güvenlik ile karşılandı. UBP –DP Azınlık Hükümetinin son mesai düzenlemesine göre, saat 08.30’da başlayacak mesainin öncesinde kimsesin binaya girmesine izin verilmedi.

El-Sen yetkilileri ile görüşen Kıb-Tek yönetimi ise, özel güvenlikten haberdar olmadıklarını iddia etti.

YENİDÜZEN’e konuşan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çetin Erçen, yönetim kurulunun özel güvenlik ile ilgili herhangi bir kararı olmadığını, “sorun neyse çözülecek” dedi.

Erçen ayrıca, dünkü eyleme katıldıkları gerekçesiyle, görev yerleri değiştirilen 2 sekreterin durumu ile ilgili yönetim tarafından herhangi bir karar üretilmediği, bunun da düzeltileceğini ifade etti.

Köylerden gelen  ve sokakta kalan çalışanlar ateş yaktı

 

Teknecik Elektrik Santrali çalışanları da 3 saat grev yaptı

 

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur