1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Katil zanlısı tüyler ürpertti
Katil zanlısı tüyler ürpertti

Katil zanlısı tüyler ürpertti

3 GÜN TUTUKLULUK… Oda arkadaşını öldürdükten sonra polise giderek teslim olduğu iddia edilen zanlı Tevfik Utku Polat, dün sabah Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Polat, tahkikat maksatları

A+A-

Alfam Öğrenci Yurdu’nda cinayet;  Önce bıçakladı sonra boğazını kesip öldürdü

'İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?'

3 GÜN TUTUKLULUK… Oda arkadaşını öldürdükten sonra polise giderek teslim olduğu iddia edilen zanlı Tevfik Utku Polat, dün sabah Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Polat, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak


Elde edilen bilgilere göre Tevfik Uzunoluk’un Aydın Nazilli’de bulunan ailesine “Oğlunuz rahatsızlandı. Gelmeniz lazım” diye haber verildi. Dün akşam saatlerinde KKTC’ye gelen Uzunoluk’un amcası ve abisi acı haberi öğrendi.

Dün sabah ise Mağusa Devlet Hastanesi Morgunun önünde toplanan Uzunoluk’un arkadaşları ise isyan etti. Uzunoluk’un arkadaşları “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hepimiz KKTC’ye gelirken sağlık kurulundan geçip sağlık raporu alıyoruz. Tevfik Utku Polat bu okula nasıl geldi?” diyerek tepki gösterdi ve hastaneye gelen DAÜ yetkililerinden artık tedbir alınmasını ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.


Gamze PİR BAYKUR
Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Alfam Öğrenci  Yurdu’nda önceki akşam cinayet işlendi. Henüz tespit edilemeyen bir neden dolayı İç Mimarlık birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk, oda arkadaşı 19 yaşındaki Tevfik Utku Polat tarafından hunharca öldürüldü. 22 Kasım tarihinde saat 22:00 raddelerinde meydana gelen ve kan donduran cinayet 2 saat sonra katil zanlısı Tevfik Utku Polat’ın, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olmasıyla ortaya çıktı. Katil zanlısı Polat, itirafı üzerine tutuklanırken polis soruşturma başlattı.

Oda arkadaşını hunharca katletti...

Elde edilen bilgilere göre, şizofreni hastası olduğu ileri sürülen katil zanlısı Tevfik Utku Polat, KKTC’ye 2 ay önce öğrenim görmek için gelen ve Alfam Öğrenci Yurdu C Blok 263 numaralı odaya yerleşen Tevfik Uzunoluk isimli oda arkadaşını olay günü saat 21:30 raddelerinde marketten aldığı ağız uzunluğu 18 cm toplam uzunluğu 31 cm olan sivri uçlu bıçak ile vücudunun çeşitli yerlerinden 25 kez bıçakladı ardından ise Uzunoluk’un boğazını keserek öldürdü. Katil zanlısı Polat, oda arkadaşını hunharca öldürdükten sonra ise üzerini mont ve benzeri kıyafetlerle örtüp kendi üzerini değiştikten sonra yurttan ayrılarak ilk önce kız arkadaşı ile buluştu ve daha sonra saat 00:10 raddelerinde Mağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

Uzunoluk’un ailesine “Oğlunuz rahatsızlandı” diye haber verildi...

Elde edilen bilgilere göre Tevfik Uzunoluk’un Aydın Nazilli’de bulunan ailesine “Oğlunuz rahatsızlandı. Gelmeniz lazım” diye haber verildi. Dün akşam saatlerinde KKTC’ye gelen Uzunoluk’un amcası ve abisi acı haberi öğrendi. Dün sabah ise Mağusa Devlet Hastanesi Morgunun önünde toplanan Uzunoluk’un arkadaşları ise isyan etti. Uzunoluk’un arkadaşları “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hepimiz KKTC’ye gelirken sağlık kurulundan geçip sağlık raporu alıyoruz. Tevfik Utku Polat bu okula nasıl geldi?” diyerek tepki gösterdi ve hastaneye gelen DAÜ yetkililerinden artık tedbir alınmasını ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Katil zanlısı Polat mahkemeye çıkarıldı...

Oda arkadaşını öldürdükten sonra polise giderek teslim olduğu iddia edilen zanlı Tevfik Utku Polat, dün sabah Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Polat, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Polis: “Maktulün belden yukarısı kıyafetlerle örtülüydü...”

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Halil Seven, zanlı Tevfik Utku Polat’ın 23 Kasım tarihinde saat 00:10 raddelerinde Mağusa Polis Müdürlüğü’ne gelerek merkez karakolunda görevli personele “Cinayet işledim. Okul arkadaşımı odamda bıçakla öldürdüm” diyerek sözlü itirafta bulunduğunu söyledi. Akabinde merkez karakolunda görevli polis memurlarının zanlı Polat’ı alarak Adli Şubeye getirdiğini belirten Seven, zanlı Polat’ın ilk sorgusunda olay mahalinin Alfam Öğrenci Yurdu C Blok 263 numaralı oda olduğunu öğrendiğini ve olay yerine gittiğini açıkladı. Odaya zanlının verdiği anahtarla girdiğini söyleyen Seven, odaya girdiğinde maktul Tevfik Uzunoluk’un yatağın üzerinde sırtüstü yatar vaziyette ve belden yukarısının yüzü de dahil olmak üzere mont ve benzeri kıyafetlerle örtülü olduğunu gördüğünü açıkladı. Seven, olay yerinde yapılan incelemede olayda kullanıldığına inanılan ağız uzunluğu 18 cm, toplam uzunluğu ise 31 cm olan sivri uçlu bıçak bulunarak emare alındığını belirtti. Zanlının suçunu itiraf ederek gönüllü ifade verdiğini söyleyen Seven, meselenin “Taammüden adam öldürme” olup çok ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirtti. Tahkikatın yeni başladığını belirten Seven, alınması gereken bir çok ifadenin ve incelenmesi gereken bir çok kamera kayıtlarının olduğunu söyleyerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Tevfik Utku Polat’ın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Otopsi yapıldı...

Mağusa Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan Tevfik Uzunoluk’un cesedi üzerinde dün sabah yapılan otopside, Uzunoluk’un ölüm nedeni kesici ve delici alet ile yaralanması sonucu büyük damar kesilmesi, solunum yolu bütünlüğünün bozulması, iç organ yaralanması ve iç ve dış kanama sonucu olarak tespit edildi.

Bu haber toplam 7168 defa okunmuştur