1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kamuda denetim dönemi
Kamuda denetim dönemi

Kamuda denetim dönemi

Turizm Bakanlığı ve bakanlığa bağlı daireler, 18-22 Ocak tarihlerinde Personel Dairesi tarafından denetlendi

A+A-

Kamuda denetim dönemi ileriye taşındı. Personel Dairesi’nin personelin mesai saatlerine uyumu, personelin kılık ve kıyafeti, personelin vatandaşa hizmet verirken hal ve davranışının yanı sıra vatandaşa doğrudan hizmet veren kurumların web sayfalarının bulunup bulunmadığını kontrol ettiği denetimler sonuç vermeye başladı.


DENETİMLERİN SONUCUNDAN:

• 20 Ocak’ta yapılan denetimlerde 5 personel görev yerinde yoktu
• 22 Ocak’taki denetimlerde 1’i aynı personel olmak üzere 5 personel görev yerinde tespit edilmedi
• Turizm hizmetleri sınıfı eğitmeni olan 1 personel kadro görevleri dışında görev yapıyor
• Kitabet kadrosunda bulunan 1 kişi gece bekçisi olarak çalışıyor
• Bakanlar Kurulu kararı ile turist rehberi olarak istihdam edilen 2 personel kamu görevinde, kitabet olarak görev yapıyor
• 1’i Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi 1’i de Turizm Planlama Dairesi’nde görevli 2 kişiye kadro görevleri verilmedi, iş yapmıyor


Ayşe GÜLER

Personel Dairesi tarafından kamu kurumlarındaki hizmetlerin vatandaşlara verimli sunulabilmesi amacıyla kamuda başlatılan denetimler, Turizm Bakanlığı ve bakanlığa bağlı dairelerde gerçekleşti.

18 Ocak ile 22 Ocak tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 9 personelin görev yerinde olmadığı tespit edildi.
Bununla birlikte Bakanlar Kurulu kararı ile turist rehberi olarak istihdam edilen 2 personelin kamu görevinde, kitabet olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Turizm hizmetleri sınıfı eğitmeni olan 1 personelin kadro görevleri dışında görev yaptırıldığı, kitabet kadrosunda bulunan 1 kişinin de gece bekçisi olarak çalıştığı belirlendi.

2 personele ‘kadro görevi verilmedi’…

Personelin mesai saatlerine uyumu, personelin kılık ve kıyafeti, personelin vatandaşa hizmet verirken hal ve davranışının yanı sıra vatandaşa doğrudan hizmet veren kurumların web sayfalarının bulunup bulunmadığının kontrol edildiği denetimlerde, 1’i Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi 1’i de Turizm Planlama Dairesi’nde görevli 2 kişinin ‘kadro görevlerinin verilmediği ve iş yapmadığı’ ortaya çıktı.

Maaş kesintisi ve disiplin soruşturması…

Turizm Bakanlığı’nda ayrıca kimin hangi görevde olduğunun isim bazında yazıldığı dış görev defterinin tutulmadığı da denetimler sonucu belirlendi.

Personel Dairesi, yapılan denetimler sonucunda tespitlerle ilgili 2. kez bakanlığa denetim düzenleyecek.
Gerekli düzenlemeler yapılmaması halinde Daire harekete geçecek ve kamu çalışanların yasal mazereti olmaması halinde Kamu Görevlileri Yasası’nın 121. maddesi kapsamında görev başında olmayanlar ile ilgili maaş kesinti yaparak, disiplin soruşturması açacak.

Bu haber toplam 9634 defa okunmuştur