1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘KAMU REFORMU’ GERÇEĞİ!.. İŞTE SON ŞEKLİ
‘KAMU REFORMU’ GERÇEĞİ!.. İŞTE SON ŞEKLİ

‘KAMU REFORMU’ GERÇEĞİ!.. İŞTE SON ŞEKLİ

Daimi kadro pozisyonu olacak. Bakanlık Müdürleri için ‘Genel Müdürlük’ pozisyonu ihdas edilecek…

A+A-

 

Ne olacak, ne olmayacak?

-Müşavirlik sistemi TAMAMEN ortadan kalkacak,

-ÜÇLÜ KARARNAME İLE ATAMA SADECE 23 DANIŞMAN KADROSU İLE SINIRLANDIRILACAK… Her bakanın 2 danışmanı, Başbakan’ın 1 Başdanışman, 2 Danışmanı olacak.

-MÜSTEŞARLIK yükselme pozisyonu haline gelecek, KAMU HİZMETİ KOMİSYONU SINAVI İLE DOLDURULACAK,

-Üçlü kararname ile atanan DANIŞMAN KAMUDAN GELMİŞSE, GÖREV SÜRESİ SONUNDA GELDİĞİ BAREME VE POZİSYONA DÖNECEK, Üst Kademe Yöneticisi olarak görev yaptıkları süre, emeklilik maaşlarına etki edecek şekilde ‘prorata usulü’ ile hesaplanacak,

-KAMU DIŞINDAN ATANAN DANIŞMAN, BAKANLA BİR BİRLİKTE GİDECEK. Adaptasyon süreci kapsamında 3 ay maaşını almaya devem edecek,

-Daire Müdürleri, Üçlü Kararname’den çıkacak, Kamu Hizmeti Komisyonu sınavı ile atanacak, SİYASİ GEREKÇE İLE GÖREVDEN ALINAMAYACAK.

-Daimi kadro pozisyonu olacak. Bakanlık Müdürleri için ‘Genel Müdürlük’ pozisyonu ihdas edilecek…

Meltem SONAY

‘Kamu Reformu’ olarak anılan, Meclis Komitesi’nde bir yılı aşkın süredir çalışılan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı, ‘Müşavirlik’ sitemine son verirken, ‘Üçlü Kararname’ ile atamaları sadece 23 kadro ile sınırlandırıyor.
Meclis, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde sona gelinene ‘Kamu Reformu’ ile ilgili merak edilen detayları açıklayan Komite Üyesi, CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali, tasarının müşavirlik sistemini tamamen ortadan kaldırmayı öngördüğünün altını çizdi.

Müdür, müsteşarlar ‘Kamu Hizmeti Komisyonu Sınavı’ ile…
Şahali, Müsteşar ve Daire Müdürleri’nin üçlü kararname kapsamı dışına çıkarılacağının ve Kamu Hizmeti Komisyonu sınavı ile doldurulacağına vurgu yarken, siyasi gerekçe ile görevden alınmalarının da mümkün olmayacağına işaret etti.

Şahali: “Üçlü Kararname ile sadece 23 danışman atanacak”
Meclis, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, CTP-BG Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, iddia edildiği gibi Kamu Reformu ile ‘3’lü kararnamenin aynen devam etmeyeceğini, üçlü kararname ile atamanın sadece ‘Başbakan ve Bakanlara danışman’ atamalarında, 23 kadro ile sınırlı olacağını açıkladı.

Bu haber toplam 5687 defa okunmuştur