1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Kaçak kumarhaneler’ endişesi bitmedi!
‘Kaçak kumarhaneler’ endişesi bitmedi!

‘Kaçak kumarhaneler’ endişesi bitmedi!

YENİDÜZEN’in Kasım 2014’de gündeme getirdiği Pile köyünde ‘kumarhane’ iddiaları bu kez Güney Kıbrıs’ta gündem oldu…

A+A-

• Rum basınından Fileleftheros gazetesi önceki gün “Küçük Pile Yeraltı Dünyasının Esiri” başlığı altıda, Pile’de her geçen gün yasadışı kumarhane sayısının arttığını savundu. Köyde 7’inci kumarhanenin de faaliyete geçtiğini ileri süren gazete, köy halkının bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu belirtti.

• Bazı Kıbrıslı Rum ve Türk çevrelerin faaliyetlerinin Pile’ye taşındığını kaydeden gazete, bu yasadışı kumarhanelerin tümünün aylık 2 bin Euro’ya varan fiyatlarda kiralanan Kıbrıs Türk evlerinde konuşlandırıldıklarını öne sürdü

• YENİDÜZEN ise 27 Kasım 2014’de Pile’de ‘internet cafe’ adı altında kumarhane işletmeciliği yapıldığını gündeme getirmiş, Pile halkının büyük sıkıntı ve korku yaşadığını yazmıştı. BM yetkilileri de iddiaları doğrulayarak, devreye girmişti.

• YENİDÜZEN, bahse konu kumarhaneleri görüntülemeye ve yetkilileriyle görüşmeye çalışmış ancak sonuç alınamamıştı. Pile halkı ise konuyla ilgili konuşmaktan kaçınmış, iddiaları ise yalanlamamıştı

YENİDÜZEN (Haber Merkezi)

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların birlikte yaşadığı Pile köyünde ‘kumarhane’ iddiaları yeniden gündeme geldi.‘İnternet cafe’ adı altında kumarhane işletmeciliği yapıldığı ve Kıbrıslı Türk bir ailenin evini kiralamak zorunda bırakıldığı iddia edildi.

Rum basınında, Pile halkının köyde faaliyet gösteren yasadışı kumarhanelerden şikayetçi olduğu haber verilirken, köyde 7’inci kumarhanenin faaliyete geçtiği ileri sürüldü.

YENİDÜZEN, konuyla ilgili ilk kez 27 Kasım 2014’de ‘Pile’de kumarhane iddiası’ haberiyle manşetten bu haberi duyurmuştu. Türk mülkiyeti üzerinde kira usulüyle 2 yıldır faaliyet gösterdiği iddia edilen kumarhanelerden Kıbrıslı Rum ve Türkler tarafından ortaklaşa çalıştırıldığını yazmıştı.

O dönem Birleşmiş Milletler yetkilileri ise kumarhane iddialarını doğrularken, geçen bu süre zarfında bir sonuç elde edilemedi.

Fileleftheros: “Küçük Pile yeraltı dünyasının esiri”

Güney  basınından Fileleftheros gazetesi ise önceki gün “Küçük Pile Yeraltı Dünyasının Esiri” başlığıyla verdiği haberinde, Pile’de her geçen gün yasadışı kumarhane sayısının arttığını savundu.

Gazete, Köyde 7’inci kumarhanenin de faaliyete geçtiğini ileri sürerek, köy halkının bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu belirtti.

Bazı Kıbrıslı Rum ve Türk çevrelerin faaliyetlerinin Pile’ye taşındığını kaydeden gazete, bu yasadışı kumarhanelerin tümünün aylık 2 bin Euro’ya varan fiyatlarda kiralanan Kıbrıs Türk evlerinde konuşlandırıldıklarını öne sürdü.

Haberde ayrıca bir Kıbrıslı Türk’ün tehditlerle evini kumarhane işletmek isteyen kişilere kiralamak zorunda bırakıldığı da savunuldu.

Kıbrıs Rum İhtiyar Heyeti, BM ve hükümetten şikayetçi

Gazete, Kıbrıs Rum İhtiyar Heyeti’nden kaynaklara göre, BM ve Rum hükümetinin kayıtsızlığı karşısında köydeki Kıbrıslı Rumlar arasında daha dinamik önlemler alınması gerektiği düşüncesinin baş gösterdiğini kaydetti.

Kıbrıslı Rum köy sakinlerinin, Kıbrıs Rum İhtiyar Heyeti’nin istifa etmesi, ofislerinin kapatılması ve en son adım olarak da Kıbrıslı Rumların seçmen kartlarının Larnaka’ya yollanması görüşü yönünde eğilim gösterdiği belirtildi.

YENİDÜZEN gündeme getirmişti

YENİDÜZEN 27 Kasım 2014 tarihli manşetinde Pile köyünde ‘internet cafe’ adı altında üç kumarhanenin işletildiğini gündeme getirmişti. Konuyu araştırmak üzere bölgeye gidilmiş, bahse konu internet cafeleri görüntülemeye ve yetkilileriyle görüşmeye çalışıldığı yazılmıştı. Türk mülkiyeti üzerinde kira usulüyle 2 yıldır faaliyet gösterdiği iddia edilen kumarhanelerden birinin Kıbrıslı Rum ve Türkler tarafından ortaklaşa çalıştırıldığı belirtilmişti. Ayrıca diğer iki kumarhaneden birini Kıbrıslı bir Türk’ün diğerini de Kıbrıslı Rum bir şahısın olduğu kaleme alınmıştı.

BM devreye girmişti

Bölgenin Birleşmiş Milletler polisinin yetkisi altında bulunduğunu ve ne Kıbrıs Rum polisinin ne de Kıbrıs Türk polisinin kumarhanelere müdahale edemediğini yazmıştı. YENİDÜZEN, konuyla ilgili olarak BM yetkililerine ulaşarak bilgi istemi, yetkililer, durumdan haberdar olduklarını açıklayarak, her iki tarafın polis teşkilatıyla konuyu görüşmekte olduklarını vurgulamıştı. Ayrıca YENİDÜZEN’in ulaştığı diplomatik kaynaklar ise internet cafe’lerin usulsüz olduğunun Türk polisi tarafından tespit edildiğini aktarmıştı.


Larnaka Rum Polis Müdürü aktarmıştı

Öte yandan 26 Kasım 2014 tarihinde konuyla ilgili güney  basınında çıkan bir haberde de Larnaka Rum Polis Müdürü Filipos Vrondos’un Pile’nin “yasadışı kumarhane merkezi” haline geldiğini iddia etmişti.

Vrondos, bu kumarhanelerin Kıbrıslı Rum ve Türkler tarafından ortaklaşa çalıştırıldıklarını ve bazılarının da Rum Elektrik Kurumu’na (AİK), Kıbrıslı Türklerden elektrik ücreti alınmadığı için, elektrik parası ödemeden faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Vrondos, bölgenin BM polisinin yetkisi altında bulunduğunu, bu yüzden Rum polisinin bu kumarhanelere müdahale edemediğini de vurgulamıştı.

 

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur