1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İşte kamuda denetimin sonuçları
İşte kamuda denetimin sonuçları

İşte kamuda denetimin sonuçları

Personel Dairesi’nin kamudaki denetimlerinde dikkat çekici sonuçlar:

A+A-

Farklı tarihlerde ve çalışma saatlerinde yapılan denetimlerde; 50 personelin görev yerinde olmadığı tespit edilirken, 140 kamu çalışanının işe geç geldiği, 8 personelin mesai saati öncesinde görev yerinden ayrıldığı, personel devam defterlerinin imzalanmadığı da belirlendi.

DENETİM SONUÇLARI:
• İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda 58 kişi mesai saatinden geç işe başladı,
• İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nda 15 kişi görev yerinde yoktu,
• İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’nde 23 kişi görev yerinde değildi,
• İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’nde 82 kişi işe geç geldi,
• İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’nde 8 personel mesai saati dolmadan işten ayrıldı,
• Sanayi Dairesi’nde 12 personel görev yerinde yoktu, 4 kamu çalışanı ‘izinli’ olduğu yönünde beyan vermesine rağmen, izinlerle ilgili herhangi bir form yoktu, 2 kamu çalışanın rahatsız olduğu söylendi ancak belge ibraz edilmedi,
• Personeli fazla olan yerler var, ihtiyaç olan yerlere aktarılmalı,
• Eczacı kalfası olan bir kişi müzede gişe memuru olarak çalışıyor,
• Bazı kamu kuruşlarında personel devam defteri tutulmuyor.

Ayşe GÜLER
Kamuda vatandaşların verimli hizmet alması amacıyla Personel Dairesi tarafından başlatılan denetimler, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, Sanayi Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde devam etti.
Farklı tarihlerde ve çalışma saatlerinde yapılan denetimlerde; 50 personelin görev yerinde olmadığı tespit edilirken, 140 kamu çalışanının işe geç geldiği, 8 personelin mesai saati öncesinde görev yerinden ayrıldığı, personel devam defterlerinin imzalanmadığı da belirlendi.
Ayrıca ‘yaptıkları görevlerle ilgili’ beyan istenen kamu personelinin bazılarının bu beyanı vermekten kaçındığı, çalışanların ‘kılık kıyafet’ konusunda uyarıldığı da denetimlerin sonucunda yansıdı.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı…
Personel Dairesi’ne bağlı idari memurlar; 3 gün boyunca farklı tarihlerde İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın yanı sıra, bakanlığa bağlı İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’ni denetledi.
Bakanlıkta 25 Şubat, 26 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde yapılan denetimlerde toplamda 58 kişinin mesaiye geç başladığı tespit edildi.
25 Şubat’ta yapılan denetimde 5 kamu çalışanının ‘mazeretli’ olması nedeniyle işte olmadığının söylendiği ancak çalışanlarla ilgili raporun görülmediği de Personel Dairesi tarafından belirlendi.
Bununla birlikte bakanlıkta 26 Şubat’ta 2 kişi, 1 Mart’ta da 8 kişinin görev yerinde olmadığı, söz konusu çalışanlarla ilgili herhangi bir raporun bulunmadığı tespit edildi.

İskan ve Rehabilitasyon Dairesi…
23 personel görev yerinde değil
25 Şubat, 26 Şubat ve 29 Şubat tarihlerinde denetimlerin yapıldığı İskan ve Rehabilitasyon Dairesi’nde ise toplamda 23 personelin görev yerinde olmadığı belirlendi.
25 Şubat’taki denetimlerde 8 kişinin, 26 Şubat’ta 10 kişinin, 29 Şubat’ta ise 5 kişinin görev yerinde olmadığı görüldü.
Bununla birlikte yapılan denetimlerde; 25 Şubat’ta 30, 26 Şubat’ta 26, 29 Şubat’ta da 26 kişi olmak üzere toplamda 82 çalışanın işe geç geldiği belirlendi.
29 Şubat tarihinde personelin işten çıkış saatini de denetleyen ekipler, 8 personelin mesai saati dolmadan işten ayrıldığını tespit etti.
Daire’de 3 gün boyunca süren denetimlerde şube amirliği kadrolarının boş olması nedeniyle de sıkıntı yaşandığı görüldü.
Ayrıca kitabet görevlisi olan bazı personele iskan memurluğu görevinin yapıldığı da yapılan denetimde ortaya çıktı, bu çalışanlar uyarıldı.

İşe geç gelen personel…
Personel Dairesi, denetimlerde işe geç personelin ‘saatlik izninden düşüldüğüne’ dair beyanda bulunulmasına rağmen;  bunun doğru olmakla beraber geç gelmeyi alışkanlık haline getiren personellerin uyarılması, konunun devam etmesi halinde de maaş kesintisi veya disiplin cezası verilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Sanayi Dairesi…
12 personelin görev yerinde olmadığı belirlendi
10 Mart tarihinde saat 14.00 ile 14.30 saatleri arasında Sanayi Dairesi’nde denetim yapan ekipler, 12 personelin görev yerinde olmadığını belirledi.
Söz konusu çalışanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yemek organizasyonuna katıldığı, bu nedenle de geç gelme durumlarının olduğuna yönelik bilgi verildiği belirtildi.
Personel Dairesi de söz konusu çalışanlara yemek organizasyonlarının mesai saatleri dışında yapılması, bu durumun bir mazeret olamayacağı yönünde uyarıda bulundu.
Bunun yanı sıra Daire’de 7 Mart ile 11 Mart günlerini kapsayan dönemde personel devam defterinin düzenli imzalanmadığı da belirlenirken, gerekli uyarılar yapıldı.
Öte yandan 4 kamu çalışanının ‘izinli’ olduğu yönünde beyan vermesine rağmen, izinlerle ilgili herhangi bir form görülmedi.

Müzeler de denetlendi…
Denetimden geçen diğer bir kamu kuruluşu da Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı Girne Bölge Şube Amirliği oldu.
Girne Bölge Şube Amirliği’nde 24 Mart tarihinde saat 14.00 ile 14.45 arasında denetim yapan Personel Dairesi, 12 personelin görev yerinde olmadığını belirledi.
Görev yerinde olmayan 1 çalışanın babasının vefat ettiği, 6 çalışanın söz konusu cenazeye katıldığı tespit edilirken, 5 çalışanın neden işte olmadığı ise belirlenemedi.
2 kamu çalışanının ise rahatsız olması nedeniyle izinli olduğu söylendiği ancak izin belgelerinin Personel Dairesi’ne verilmediği de tespit edildi.
Öte yandan Daire’ye bağlı Harnup Ambarı ve Kıbrıs Evi Müzesini de denetleyen ekipler, eczacı kalfası olan bir kişinin müzede gişe memuru olarak çalıştığı da ortaya çıktı, görev yerine gönderilmesi konusunda uyarı yapıldı.
Denetimden geçen Bellapais Manastırı’nda ise personel devam defterinin tutulmadığı belirlendi.

İhtiyaçtan fazla personel…
Bir manastırda yapılan denetimde 4 kişinin görevlendirildiği, bu kadar personele gerek olmadığı da tespit edildi.
Öte yandan Karaoğlanoğlu’ndaki Barış ve Özgürlük Müzesi’nde 2 kişinin çalıştığı, her iki yerde çalışanların ihtiyaç olan yerlere aktarılması konusunda Personel Dairesi’ne yazı yazılması istendi.

Bu haber toplam 5895 defa okunmuştur