1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İsmet Felek’e yasak dayanmadı…
İsmet Felek’e yasak dayanmadı…

İsmet Felek’e yasak dayanmadı…

İki kez Bakanlar Kurulu kararı ile ‘ihraç’ edilmesine karşın, iki kez de ‘ülkeye giriş yasağı kaldırılan’ İsmet Felek ön plana çıktı.

A+A-

Yenidüzen (ÖZEL)

Mağusa’da önceki gün yaşanan ‘Sokak ortası hesaplaşma’da, adı hem Kuzey Kıbrıs’ta, hem de Türkiye’de birçok adli olaya karışan, adadan iki kez Bakanlar Kurulu kararı ile ‘ihraç’ edilmesine karşın, iki kez de ‘ülkeye giriş yasağı kaldırılan’ İsmet Felek ön plana çıktı.

Felek iki kez ihraç edildi, iki kez giriş yasağı kaldırıldı

Adadan ‘iki kez’ ihraç edilen İsmet Felek’in, ‘iki kez de KKTC’ye giriş yasağı kaldırıldı’.
Felek ilk kez 1999 yılında adadan sınır dışı edildi, 2004 yılında KKTC vatandaşı Larnaka doğumlu Ayşe Balta ile yaptığı evlilik sonrası, 14 Aralık 2005’te ‘KKTC’ye giriş yasağı Bakanlar Kurulu Kararı ile’ kaldırıldı.
Felek, Kıbrıslı eşi Balta ile ‘yurtdışına girişi yasak olduğu sırada, 2004 yılında evlenmişti.
Geçtiğimiz hükümet döneminde,  Felek’in adını geçtiği bir kavga olayından sonra ‘ihracının’ konuşulduğu ancak suçlu bulunup cezalandırılmadığı için ihraç kararının da alınamadığı öğrenildi.

Türkiye’ye teslim edildi… 142 kiloluk eroinden 21 YILA mahkûm oldu, 1 yıl sonra serbest kaldı, KKTC’ye yerleşti…

1999 yılında ihraç edilen İsmet Felek, KKTC vatandaşı bir şahısla evli olması nedeniyle 14 Aralık 2005 tarihli Bakanlar Kurulu kararı sonucu, KKTC’ye giriş yasağının kaldırıldı.
İsmet Felek daha sonra, TC devletiyle imzalanan Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma, Tanıma ve Tenfiz, Suçluların Geri Verilmesi ve Hükümlülerin Nakli Sözleşmesine uygun olarak 12 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye’ye teslim edildi.
Adı çok sayıda yasa dışı adli olaya karışan İsmet Felek, o dönem 16 kişinin yargılandığı 142 kiloluk eroin davasında 21 yıl hapislik cezasına mahkum edilmişti.
İsmet Felek, 1 yıllık tutukluluktan sonra serbest bırakılınca, yurt dışına çıkış yasağı konulmadığı için eşinin memleketi olan KKTC'ye yerleşti.

Bakanlar Kurulu 27 Aralık 2010 tarihli kararla Felek’e ‘GEL’ dedi…

İsmet Felek’le ilgili 15 Temmuz 2010 tarihinde bir ülkeye giriş yasağı daha kondu. Dönemin hükümeti bu yasağı 27 Aralık 2010 tarihinde aldığı Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırdı.
O dönem ‘çok tartışılan’ bu kararlara ilgili İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsmet Felek’in, “ailesinin tamamının burada olması ve eşinin KKTC yurttaşı olması” nedeniyle yurt dışına giriş yasağının kaldırıldığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın o dönem yaptığı açıklama devamla şöyleydi:
“Türkiye Cumhuriyeti’ne yargılanmak üzere tutuklanıp, gönderilen yabancı uyruklu kişilere, KKTC vatandaşı ile evli olanlar hariç, ülkeye yeniden girişlerini engellemek amacıyla giriş yasağı konması, ülkemizde  genel bir uygulamadır. İsmet Felek’e 15 Temmuz 2010 tarihinde sehven konan ülkeye girişi yasağı, söz konusu şahsın 2004 yılından beri KKTC vatandaşı ile evli olmasının tespit edilmesi ile 27 Aralık 2010 tarihinde kaldırılmıştır. İsmet Felek ailesinin tamamının burada olması ve eşinin KKTC yurttaşı olması sebebiyle ülkeye serbestçe giriş yapmıştır. Bakanlığımız geçmişte yapılan bir hatayı böylelikle  düzeltmiştir”


----------------------------------------------------------------


Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret etmişti

İsmet Felek 2010’da, dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan kardeşi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’la birlikte dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etmişti.
30 Nisan 2010'da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan gerçekleşen görüşmeden sonra basında çıkan haberler üzerine açıklama yapan Eroğlu, "Bu görüşmede kendisine (Doğan Arınç’a) kimin eşlik edeceği ve bu kişi veya kişilerin sicilinin ne olduğu şeklinde bir soru sorulması söz konusu olmamıştır" demişti.

Felek'in karıştığı bazı olaylar…

İsmet Felek hakkında adada, 3 kez telefonda tacizlik, 1 kez çalmak kastı ile tehditle, para talep etmek, 1 kez uygunsuz tavır ve hareket, 1 kez katle teşebbüs, 1 kez darp, 1 kez ağır yaralama, kanunsuz silah ve patlayıcı madde tasarrufu ve 1 kez ani ve gayri tabii ölüm ile ilgili olarak soruşturma yapıldı.

---------------------------------------------------------------

Yorgancıoğlu eleştirmişti…

“Burası yasa dışı iş yapanların cenneti mi?”

Dönemin CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Felek’in 12 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye’ye teslim edilmesinin ardından dönemin UBP Hükümeti’nce Felek’in ülkeye giriş yasağının 27 Aralık 2010 tarihinde kaldırılmasını sert bir dille eleştirmişti.

Yorgancıoğlu açıklamasında, “UBP Hükümeti’nin Bakanlar Kurulu aldığı bir kararla ülkemizde birçok kriminal olaya karıştığı iddia edilen ayrıca Türkiye’de 142 kilo eroin kaçakçılığı davasında adı geçen İsmet Felek’in ülkemize girişine izin vermiştir” ifadelerini kullanmıştı.

“Ülkemiz suçla ilişkili insanların, arananların veya yasa dışı iş yapanların cenneti midir?”

Yorgancıoğlu’nun o dönem konula ilgili yaptığı açıklama şöyleydi:
“Basına yapılan açıklamada İsmet Felek’in sehven ihraç edildiği ifade edilmektedir.
Bu nasıl bir açıklamadır? Ülkemiz suçla ilişkili insanların, arananların veya yasa dışı iş yapanların cenneti midir?
Niye Türkiye’de arandığı için Türkiye’ye iade edildiği gizlenmeye çalışılmaktadır?
UBP Hükümetinin, ülkemizde giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanıcılığı tehlikesi ortada iken bizde birçok kriminal olaya karışan, Türkiye’de de 142 kilo eroin kaçakçılığı yaptığı iddiası ile yargılanan bu şahsa ülkemize giriş izni vermesinin nedeni nedir? UBP böylesi bir uygulamadan nasıl bir yarar ummaktadır?
UBP’nin bu kararı ile diğer ülkelerin Kuzey Kıbrıs’a bakış açılarının nasıl olacağı konusunda hiç mi kaygısı yoktur?
Halkımız yeni yıla girerken, uyuşturucu ticareti nedeni ile hakkında dava açılan İsmet Felek’in ülkemize girişindeki yasağın kalkmasını değil, gençlerimizin geleceğini kurtarma adına uyuşturucu baronlarının yakalanmasını beklerdi”.

Bu haber toplam 20156 defa okunmuştur