1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'İSİM VER, KİM SÖYLEDİ?'
İSİM VER, KİM SÖYLEDİ?

'İSİM VER, KİM SÖYLEDİ?'

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın “4 kat izni ile 7’inci kata” çıkan inşaatla ilgili YENİDÜZEN’deki sözleri tartışma yarattı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Karaoğlanoğlu’nda Kaya Grubu’na ait otel inşaatı ile ilgili tartışmalar sürüyor, süreç de işlemeye devam ediyor.
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın 4 kat izni ile 7’inci kata çıkan inşaatla ilgili yıkım emri çıkartmayacağı ve Girne Belediyesi’nin Kaya Grubu’na “siz başlayın, merak etmeyin” güvencesi verdiğine yönelik iddiaları tartışmayı büyüttü.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın açıklamalarını şaşkınlıkla okuduğunu ve üzüntü duyduğunu söyledi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Güngördü, “Denktaş’ın, belediyede kimin böyle bir cümle kullandığını söylemesi, isim vermesi gerekiyordu” şeklinde konuşarak, bu söylemlerle tüm çalışanların zan altında kaldığını ifade etti.

Öte yandan ilgili Kaya Grubu adına yürütülen inşatta Şantiye Şefi olduğu öğrenilen Binali Yılmaz ise konuşmak istemedi, YENİDÜZEN’i yalan haber yapmakla suçladı.

Eklentiler dün de söküldü…

Proje dışına çıkılarak kat ilavesi yaptıkları gerekçesiyle Girne Belediyesi tarafından mühürlenen, sonrasında da geçtiğimiz hafta sonu yasağa rağmen yapılmak istenen ancak durdurulan eklentilerin sökümü dün de sürdü.
Yatırımcı şirkete bağlı ekipler, izinsiz ve kaçak katlardaki eklentileri sökmek için dün gün boyunca çalıştı, Girne Belediyesi’ne bağlı zabıtalar da mahkemede alınan ara emri kararının dışına çıkılmaması yönündeki resmi yazıyı proje sorumlularına iletti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü:
“Denktaş’ın, belediyede kimin böyle bir cümle kullandığını söylemesi, isim vermesi gerekiyordu”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın “Kaya grubunu çağırıp bu katları neden başlattıklarını sordum. Belediyenin kendilerine “siz başlayın, merak etmeyin” dediklerini söylediler’ sözlerini şaşkınlıkla okuduğunu ve üzüldüğünü söyledi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Güngördü, belediyede hiç kimsenin çocuk olmadığını, ekiplerin söz konusu inşaata 2-3 kez gittiğini hatırlatarak, Kaya Grubu’nun avukatı ile varılan uzlaşıya rağmen mahkeme kararı dışındaki katlarda yapılan çalışmaları söktüklerini dile getirdi.

“Denktaş’ın, belediyede kimin böyle bir cümle kullandığını söylemesi, isim vermesi gerekiyordu” şeklinde konuşan Güngördü, bu söylemlerle tüm çalışanların zan altında kaldığını ifade etti.
Güngördü, Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın söylediklerine karşı yorum yapmanın doğru olmadığını ancak şirket elemanlarına kimin ne söylediğinin açıklanması gerektiğini yineledi.

Kaya Grubu konuşmak istemedi!

Öte yandan konuyla ilgili Kaya Grubu adına yürütülen inşaatta Şantiye Şefi olduğu öğrenilen Binali Yılmaz konuşmak istemedi, YENİDÜZEN’i yalan haber yapmakla suçladı.

----------

Denktaş: “Gidin yıkın emri çıkartmam!”

Hatırlanacağı üzere Başbakan Yardımcısı Denktaş, Girne İmar Planı’nı öne aldıklarını ve diğerlerinden daha öncelikli kıldıklarını ifade ederek, bölge emirnamesinde, Kaya Grubu inşaatıyla bağlantısı olmadığını savunduğu bir renk değişikliğine gidileceğini ve kat sayısının artacağını belirtmişti.
Denktaş’ın “Orada da başlayan bir inşaat var. “Bunu gidin yıkın” emri çıkartır mıyız? Onu da yapmam. Çünkü karşımızdaki bu ülkede verilen bir yere hakkıyla yatırım yapan bir kuruluştur” ifadeleri de dikkat çekmişti.

“Kot farkından dolayı katlar farklı yorumlanabilir!”

Denktaş,  Şehir Planlama Dairesi’ne 7 kat, 4 kat meselesini sorduğunu da aktarırken,  daireden “neresinden baktığınıza bağlı” yanıtını aldığını da aktarmıştı.

Denktaş, “Kot farkından dolayı farklı yorumlar yapılabileceği söylendi. Şu anda Girne İmar Planı hazırlanıyor, Zeytinlik’teki emirnameyi çıkarttıktan sonra ona öncelik verilmesini istedik. Zeytinlik bölgesi bozulmamış kaldığı için bozulmaması önemli. Dolayısıyla Kaya grubun binasıyla ilgili sorun bir şekilde giderilecek. Orada yapılan bir yatırım var, bölgeye fayda sağlayacak bir yatırımdır” şeklinde konuşmuştu.

----------

MUHABİRİMİZ
ENGELLENDİ!

Karaoğlanoğlu’ndaki Kaya Grubu’na ait inşaatı görüntülemek isteyen YENİDÜZEN Gazetesi Muhabiri Ayşe GÜLER, Şantiye Şefi olduğu öğrenilen Binali Yılmaz’ın saldırısına uğradı. Yılmaz “Burada Mercure Otel var, 10 katlı… Ona kimse bir şey demiyor, bunları yazmıyorsunuz” şeklinde bağırarak, ağır sözler sarf etti.

Karaoğlanoğlu’ndaki Kaya Grubu’na ait inşaatı görüntülemek isteyen YENİDÜZEN Gazetesi Muhabiri Ayşe GÜLER, Şantiye Şefi olduğu öğrenilen Binali Yılmaz’ın saldırısına uğradı.

Yılmaz, Güler’in inşaattan görüntü almasını engelleyerek, fotoğraf makinesini almaya çalıştı.

YENİDÜZEN’i ‘yalan haber’ yapmakla da suçlayan Yılmaz, “Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmayacağım. Geçmiş hükümetin bu konuyla ilgili demeçleri var. Yaptığımız inşaatı sizden başka hiç kimse haber yapmıyor. Yalan, yanlış yazıyorsunuz. Burada Mercure Otel var, 10 katlı… Ona kimse bir şey demiyor, bunları yazmıyorsunuz” şeklinde bağırarak, ağır sözler sarf etti.
Yılmaz, “Senin ismin ne, yarın müdürünü arayacağım” şeklinde de tehditvari konuşmalarını sürdürdü.

Yaşanan tartışma sonucunda inşaattan fotoğraf çekilmesine izin verdi.

Bu haber toplam 12658 defa okunmuştur