1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İnşaat kalıp fiyatlarında YASA İHLALİ!
İnşaat kalıp fiyatlarında YASA İHLALİ!

İnşaat kalıp fiyatlarında YASA İHLALİ!

Rekabet Kurulu, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği tarafından inşaat kalıp fiyatlarını belirleme kararının Yasa’nın 4’ncü maddesini ihlal ettiğine karar verdi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği hakkında Rekabet Yasası’nın 4’üncü maddesini ihlali iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı, birliğe Rekabet Kurulu tarafından 2 bin 100 TL para cezası kesildi.

Rekabet Kurulu,  Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği tarafından inşaat kalıp fiyatlarını belirleme kararının Yasa’nın 4’ncü maddesini ihlal ettiğine karar verdi.

Birlik Başkanı Osman Amca ile 7 yönetim kurulu üyesine toplamda 2 bin TL para cezası kesen Kurul, Taşeronlar Birliği’ne de yönetim kurulu üyelerine verilen toplam idari para cezası 2 bin TL’nin  %5’i olan 100 TL idari para cezası ile cezalandırdı.
Kurul’un resmi internet sitesinde duyurulan karara, Başkan Dr Yenal Süreç, Başkan Yardımcısı Doç Dr Figen Yeşilada ile Üyeler Selim Altıncık ile Kubilay Sepetcioğlu imza attı.

Başkan ve 7 yönetim kurulu üyesine idari para cezası…
Yasa ihlali nedeniyle Kıbrıs Türk Taşeronları Birliği ve birlik kararlarında sorumluluklarından ötürü Başkan Osman Amca ile yönetim kurulu üyelerinin idari para cezası ile cezalandırılmaları kararlaştırıldı.

Soruşturma süresince Yasa’nın 33’üncü maddesinde yer alan hususlarla ilgili davranış ve kararlarını da dikkate alarak Yasa’nın 31’inci maddesi (1)’nci fıkrası (A) bendi tahtında Birlik Başkanı Osman Amca ile 7 yönetim kurulu üyesinin 250 TL’lik idari para cezalandırıldı.

Ayrıca yasa tahtında bir teşebbüs birliği olan Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği tüzel kişiliğinin de söz konusu ihlalden dolayı Yasa’nın 31(2)’nci maddesi gereğince bahse konu ihlale yönelik yönetim kurulu üyelerine verilen toplam idari para cezası olan 2,000 TL’nin %5’i olan 100 TL idari para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
Söz konusu karar, 19 Eylül tarihinde Rekabet Kurulu’nun resmi internet sitesinde yayınlandı.

Ödeme için son tarih 31 Ekim!
Oy birliği ile verilen kararda, Yasa’nın 31’inci maddesi tahtında verilen idari para cezalarının en geç 30 Ekim’e kadar Maliye Bakanlığı Gelir ve Vergi Dairesi veznelerine ödenmesi gerektiği de belirtildi.

Gerekçeli kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava yolu açık olduğu da duyuruldu.

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur