1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘İlahiyatta şiddet’ iddiası polislik oldu
‘İlahiyatta şiddet’ iddiası polislik oldu

‘İlahiyatta şiddet’ iddiası polislik oldu

M.A isimli erkek öğretmenin, İngilizce Öğretmeni Çise Sakallı'ya saldırmaya ve tokat atmaya çalıştığı ve üç erkek öğretmen tarafından engellendiği ileri sürüldü.

A+A-


Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni olan M.A isimli erkek öğretmenin, İngilizce Öğretmeni Çise Sakallı ile aralarında geçen konuşma esnasında sesini yükselterek, Sakallı’ya saldırmaya ve tokat atmaya çalıştığı ve üç erkek öğretmen tarafından engellendiği ileri sürüldü.

Eğitim Bakanlığı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı. M.A aleyhine, kadın öğretmene şiddet teşebbüsünde bulunduğu iddiası ve ‘darp’ suçlaması ile dava okundu

Didem MENTEŞ

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde bir erkek öğretmenin, kadın öğretmene şiddet teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni olan M.T aleyhine ‘darp’ suçundan dava okundu. 21 Ocak günü M.T isimli erkek öğretmenin, İngilizce Öğretmeni Çise Sakallı ile aralarında geçen konuşma esnasında, Ateş’in sesini yükselterek, Sakallı’ya saldırdığını ve üç erkek öğretmen tarafından engellendiği ileri sürüldü. Olayın Eğitim Bakanlığı ve polise intikal etmesi üzerine bakanlık müfettişleri ve polis ekipleri soruşturma başlattı.

Soruşturma başlatıldı

YENİDÜZEN’e konuşan Çise Sakallı, M.A isimli öğretmenin görevi olmamasına rağmen birçok şeye karıştığını iddia ederek, M.A’nın bir öğrenciye ‘Çise hocayla aranda ne var’ şeklinde cinsel içerikli soru sorması üzerine yaşadığı rahatsızlığı anlatmaya çalışırken şiddetle karşılaştığını dile getirdi.

Olayla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Bakanlığı Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Seday Taşkın ise olayın kendilerine intikal etmesi üzerine, iki denetmenin okula giderek soruşturma başlattığını söyledi.

‘Darp’ suçu

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de bahse konu öğretmenin bir suçu varsa soruşturma sonunda ceza alacağını aktararak, söz konusu öğretmenin bir süre önce de sendikadan istifa ettiğini de kaydetti.

Polis Basın Subaylığı’nın ise konuyla ilgili YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, olayla gerekli soruşturmanın başlatıldığını ve ifadelerin temin edildiğini aktararak, M.T isimli Edebiyat Öğretmeni aleyhine ‘darp’ suçundan dava okunduğu açıklandı.

------------------------------------------------------------------------------------

Sakallı: “Tokat vurmaya çalışırken engellendi”

Bir erkek öğretmen tarafından şiddete maruz kaldığını anlatan Çise Sakallı, bu yönde bir kişinin öğretmenlik mesleğine uygun olduğunu düşünmediğini söyledi.

Olayın bakanlık, sendika ve polise haber verildiğini söyleyen Çise Sakallı, “Kadın olarak bir bireyi denk görmeyen bir kişinin öğretmenlik mesleğinde işi ne” diye sordu. Söz konusu erkek öğretmenin sinirlerinin gergin olduğunu ve öfke kontrolsüzlüğü yaşadığını savunan Sakallı,  ilgili kişinin yaptıklarını poliste kabul ettiğini de ileri sürdü. M.A isimli öğretmenin okulda başka konularda da huzursuzluklar çıkardığını iddia eden Sakallı, bazı konularda ‘ırkçılık’ yaptığını da öne sürdü.

Sakallı, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bu öğretmenin daha önce çalıştığı bazı okullarda da problemli olduğu bilgisine ulaştık. Beni rahatsız eden iki husus vardı. Bir tanesi 12’inci sınıftan bir erkek öğrenci, benim çantamı öğretmenler odasına taşıyor diye o öğrenciye ‘Çise hocanla aranda ne var’ diyerek sorguya çekti. Bu çanta taşımaları hep olur.

Bir öğrenciyle bu şekilde konuşması zaten etik değil. Öğrenciler de bu durumdan rahatsız olmuştu. Aradan biraz zaman geçti, sınav haftası geldi. 3 senedir bu okuldayım ilk kez mazeret iznimi kullanmaya karar verdim ve 21 Ocak Perşembe günü okula gitmedim. O günde hasbelkader onunla aynı sınıfa gözetmenmişiz.

Benim gitmemi kişisel algılayıp, ertesi gün kendisinin okulda olmasına rağmen görevlendirildiği sınıfa girmedi ve bir arkadaş tarafından uyarıldı. Bunun üzerine beni öne sürerek, benim de dün görevime gelmediğimi söyledi. Arkadaş rahatsız olduğumu ve onun için gelmediğimi söylemesine rağmen ısrarla o beni söylemeye devam etti.

‘Çise Hoca bana bilgi vermedi’ şeklinde konuşmalarına ısrar etmesi üzerine ertesi gün, kendisiyle konuşmak istedim ve yanına gittim. Usulüyle kendisine neden okula gitmediğimi anlattım ve ‘rahatsızlığımı size bildirmem gerektiğinden haberim yoktu’ dedim.

O yine ısrarla bildirmem gerektiği yönünde ısrarcı oldu.  Ben de ‘sonuçta muavin falan değilsiniz, siz kimsiniz hocam da size haber vereyim’ dedim. Öfkelendi ve bağırmaya başladı. Ben onunla konuşmaya devam ederken, elini yüzüme doğru sallamaya başladı. Sonra beni tutarak, diğer arkadaşın yanına götürdü. ‘Terbiyesiz’ diyerek bana hakaret etmeye başladı.

Ben de ‘Yok hocam terbiyesizlik bu değil, terbiyesizlik bir öğretmenin öğrencisine giderek, öğretmenle arsında ne var’ diye sorgulamasıdır’ dedim. Bunun üzerine sinirlenip kontrolünü kaybetti, ‘kocan ya da dostun kim? Gelsin onunla konuşayım’ dedi ve üzerime saldırdı.

Ben de karşısında kadın bir öğretmen olduğunu ve nasıl böyle konuşabileceğini söyledim. Hakaret etmeye devam etti ve elini kaldırarak yüzüme tokat vurmaya çalışırken, erkek hocalar araya girdi. 3 kişi kendini zor tuttu ve onlardan bir ara sıyrılıp yine üzerime saldırmaya çalıştı ve ‘dostunu çağır’ şeklinde söylemlerine devam etti. Araya girmeye çalışan kadın öğretmen arkadaşları da itekleyerek, omuzlarına vurdu.”

---------------------------------------------------


Bakanlık : “Soruşturma başlatıldı”

Olayla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Mesleki Teknik Dairesi Müdürü Aytunç Şirket ise meseleyle ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Teftiş Dairesi’nden uzman kişilerin okula giderek soruşturmayı başlattığını söyleyen Şirket, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Seday Taşkın ise olayın kendilerine intikal etmesi üzerine, iki denetmenin okula giderek soruşturma başlattığını söyledi. Ön araştırmanın yapıldığını, iki öğretmenden ve görgü tanıklarının ifadelerinin de alındığını aktaran Taşkın, gerekli araştırmaların ardından raporun ortaya çıkacağını aktardı. Öğretmenlerden birinin ya da ikisinin kusurlu bulunması halinde Öğretmenler Yasası’nın 85. Maddesinde yer alan kuralların uygulamaya konacağını belirten İley Taşkın, ciddi bir kusur ortaya çıkması halinde soruşturma önerildiğini, ciddi bir kusur değilse uyarı aldığını ve  kusur yoksa da dosyanın kapatıldığını ifade etti. 

-------------------------------------------------------------------------------

Gökçebel: “Suçluysa cezasını çekecek”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, konunun bilgilerine geldiğini ve bakanlığın devreye girdiğini belirterek, polisin de olayla ilgili soruşturma başlattığını söyledi. Bahse konu öğretmenin bir suçu varsa soruşturma sonunda ceza alacağını aktaran Gökçebel, söz konusu öğretmenin bir süre önce de sendikadan istifa ettiğini söyledi. “Sendika üyesi olsun ya da olmasın konu yargıya intikal edecek” diyen Gökçebel, şikayet edilen M.T isimli öğretmenin suçlu ise affedilir bir tarafı olamayacağını aktardı.

--------------------------------------------------------------------------------


Polis ‘darp’ davası okudu

Polis Basın Subaylığı konuyla ilgili YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Gerekli soruşturma başlatılarak, ifadelerin temin edildiğini aktaran polis, M.T isimli Edebiyat Öğretmeni aleyhine ‘darp’ suçundan dava okunduğu açıklandı.

Bu haber toplam 8519 defa okunmuştur