1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Haspolat İlkokulu’nda sular durulmuyor!
Haspolat İlkokulu’nda sular durulmuyor!

Haspolat İlkokulu’nda sular durulmuyor!

Haspolat’ta bir köy ilkokulu... Müdür ile öğretmenler “küs”, konuşmuyor, karşılıklı davalar açılıyor. 16 öğretmen müdürün görevden alınmasını istiyor. Bakanlık okula “Müdür Muavini” gönderiyor ve “alternatif müdür” yaratıyor. İki ayrı eğitim sendikası ka

A+A-

Haspolat İlkokulu’nda sular durulmuyor! Okulda “Böylesi bir eğitim mümkün mü” dedirtecek gelişmeler yaşanıyor

 

Ayşe GÜLER

Haspolat’ta adeta bir “eğitim dramı” yaşanıyor. Öğrenciler, öğretmenler ile okul müdürünün “küs” olduğu bir okulda eğitim yapıyor.

İlkokulu’nda görevli 16 öğretmen, okul müdürü Elçin Altan’ın “öğretmenlere, çalışanlarına, veli ve öğrencilere gösterdiği tutum nedeniyle” görevden alınmasını istiyor.

Eğitim sendikaları karşı karşıya!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Okul Müdürü’ne “mobbing” yani “psikolojik şiddet” uygulandığını iddia ediyor.
Öğretmenlerin iddiası ise tam ters yönde: Okul Müdürü bize hakaret ediyor.

Eğitim Bakanlığı soruna çözüm üretemiyor.

Köy muhtarlığına göre “sendika” sorunu abartıyor.

Öğretmenler: Sorun müdür

Öğretmenler, geçtiğimiz yıl müdür olarak okula görevlendirilen Altan ile iki yıldır sorun yaşadıklarını, okulda çalışma ortamının kalmadığını savundu.

“Ders yapmama” gibi bir taleplerinin olmadığını, okul müdürünün tavrı nedeniyle sorunlar yaşandığını belirten öğretmenler, sıkıntıların öğrencilere yansıdığını söyledi.

YENİDÜZEN, dün Haspolat İlkokulu’na giderek okul öğretmenleri, veliler, köy muhtarı ile görüştü, sıkıntıları dinledi.
Okul müdürü Elçin Altan ise Haspolat İlkokulu’nun bu olaylarla gündemde kalmaması için konuşmak istemediğini, geçmişte olaylarla ilgili açıklama yaptığını söyledi.

Okul velilerinden Aşkın Arslan geçtiğimiz haftalarda çocuğunu almak için okula giden eşinin müdür tarafından terslendiğini, itekleyerek dışarıya çıkarıldığını savunarak, bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Muhtar Azası, okul velilerinden Sümer Fellah ise okulda öğretmenler ve müdür arasında yaşanan huzursuzluğun öğrenci ve velilere yansıdığını söyleyerek, sorunun çözülmesi için Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın konuya el atması gerektiğini vurguladı.

Haspolat Muhtarı Asım Egemen okul müdürü ile öğretmenler arasında yaklaşık 1 yıldır süren bir ‘çekişmenin’ olduğunu savunarak, olayların 2 öğretmen arasında başladığını, diğer öğretmenlerin de konuya dahil olarak, sendikanın da ‘olayı büyüttüğünü’ öne sürdü.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise yeni eğitim yılında şu anki okul müdürünün göreve devam etmesi halinde, okulda grev başlatacaklarını, çalışma ortamının kalmadığını açıkladı.

 

OKUL ÖĞRETMENLERİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Okul öğretmenlerinden, KTÖS temsilcisi Nebile Özerman: “Derdimiz ders yapmamak değil, müdürün kaba tutum ve saygısızca tavrıdır”

Okul öğretmenlerinden, KTÖS temsilcisi Nebile Özerman, öğretmenlerin ‘ders yapmama’ gibi bir dertlerinin olmadığını vurgulayarak, “bizim derdimiz kaba tutum ve saygısızca yaklaşımdır. Bu tutum velilere de yapılıyor. Veliler Eylül’de bakanlığa imza sunmuştur” dedi.

Özerman, okulda geçtiğimiz eğitim döneminden itibaren sorunlar yaşanmaya başladığını söyleyerek, okul müdürünün öğretmenlerin fikirlerini ‘baskı altına’ almaya çalıştığını savundu, sorunla ilgili göreve yeni gelen Eğitim Bakanı ile görüşme talebinde bulunacaklarını kaydetti.

Okul müdürünün güvenlik kameralarının yönünün bir öğrenci tarafından değiştirildiğini iddia etmesi nedeniyle söz konusu öğrencinin herkesin gözü önünde dama çıkartıldığını belirten Özerman, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yaşanan bazı olaylar nedeniyle okula sürekli olarak polis ekiplerinin gelip gittiğini söyleyen Özerman, bu durumun hem öğretmenleri hem de velileri huzursuz ettiğini vurguladı.

Öte yandan okul müdürünün öğretmenlerle etkinliklerle ilgili kendi istedikleri doğrultusunda kararları geçirmeyi çalıştığını ifade eden Özerman, öğretmenlere karşı saygısız davrandığını, sınıflara müdahale ettiğini, veliler önünde öğretmeni küçük düşürdüğünü öne sürdü.

Özerman, müdürün, hamile bir öğretmenin görev ve sorumluluğu altında olmayan görevi vererek, hakaret ederek zorla dışarıya çıkardığını anlatarak, yaşananlar nedeniyle söz konusu öğretmenin hastanelik olmasına neden olduğunu belirtti.

Okuldaki gezilerin müdür tarafından iptal edildiğini de dile getiren Özerman, bununla birlikte okulda yapılmayan ve ilerlemeyen işler olduğunu, ders saati içerisinde inşaat çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Özerman, “Okulda son 2 yıldır taş taş üstüne konulmadı. Her yapacağımız şeyde ertelenme söz konusudur” diye konuşarak, derslerde kullanabilecek materyallerin okulda olmasına rağmen öğretmenlere verilmediğini savundu.

-------------------------------------------------------------------

Müdür Muavini, KTÖS temsilcisi Aysan İsmailoğlu: “ ‘Daire müdürü akrabasını müdür muavini yaptı’ iddiaları gerçek değil”

Müdür Muavini, KTÖS temsilcisi Aysan İsmailoğlu, “Daire müdürünün akrabasını müdür muavini yaptı” iddialarının gerçek olmadığını söyledi.

İsmailoğlu, “Daire müdürüm akrabam olduğu için değil sıram geldiği için müdür muavini oldum. Hatta o kişi müdür muavini olmamam için çok diretti, sıkıntı yaşanacağını söyledi” şeklinde konuştu.

Müdür ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle okuldaki işlerin yürümediğini, sorunun öğrencilere yansıdığını belirten İsmailoğlu, öğretmenlerin bu durumdan rahatsız olduğunu ve okuldaki müdürle çalışılamayacağı yönünde öğretmenler, okul çalışanlarının ve kantin işletmecisinin imza verdiğini dile getirdi.

İsmailoğlu, sorunu çözmek adına Eğitim Bakanlığı ve sendikanın bir araya geldiğini ve okula bir müdür muavini verilmesini önerdiklerini kaydederek, kendisinden önce kıdemli olan bir öğretmene müdür muavini görevinin teklif edildiğini ancak o öğretmenin bunu kabul etmediğini, sonrasında da ikinci kıdemli kendisi olması nedeniyle görevi kabul ettiğini belirtti.

İsmailoğlu, görevi kabul etmediğini söyleyen kıdemli öğretmenin ‘görevi kabul ettiği’ yönünde bakanlığa bilgi verdiğini kaydederek, bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra okul kız hentbol takımının okul müdürü nedeniyle karşılaşmaya çıkamadığını ve turnuvadan elendiğini belirten İsmailoğlu, erkek hentbol takımının da sendikanın sponsor olması ve bakanlığın yaptığı baskı ile maçlara çıktığını ve üçüncü geldiklerini kaydetti.

---------------------------------------------------------

Beden Eğitimi Öğretmeni Salih Güren: “Bugün okul müdürüne hakaret davası açıyorum”

Beden Eğitimi Öğretmeni Salih Güren ise okul müdürünün kendisi ile ilgili ‘taciz imasında’ bulunduğunu, müdürün bu yöndeki iddialarını da Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, Sayıştay Başkanlığı’na dosya halinde sunduğunu dile getirdi.

Güren, kendisine yönelik yapılan iddialar sonrasında konuyu mahkemeye taşıma kararı aldığını, KTÖS ile birlikte bugün okul müdürüne hakaret davası açacağını açıkladı.

“Okul müdürünün yaptığı asılsız iddialar, aile hayatımı ve çevremi etkiledi” diye konuşan Güren, ne okulda ne de farklı bir ortamda rahat edemez duruma geldiğini söyledi.

Güren, 16 öğretmen, 2 hademe ve kantin işletmecisinin Eğitim Bakanlığı’na yazı yazarak, kendisini savunduklarını belirtti.

----------------------------------------------------------------------

OKUL VELİLERİ NE DEDİ?

Okul velilerinden Aşkın Arslan: “Okul müdürü eşimi itekleyerek dışarıya attı”

Okul velilerinden Aşkın Arslan eşinin okul müdürü ile yaşadığı bir olayı anlattı.

Arslan, eşinin geçtiğimiz haftalarca çocuğunu almak için saat 11.30 sıralarında okula gittiğini anlatarak, şöyle devam etti: “Okul müdürü eşim okula geldiğinde, onu ‘çocuğunu göremezsiniz, gelemezsiniz’ diyerek, itekledi ve dışarı attı. Eşim de ağlayarak dışarı çıktı ve yanıma geldi. Onu yatıştırmaya çalıştım. Aradan kısa bir zaman geçti okul müdürünün aynı davranışı başka ailelere de sergilediğini öğrendik”

Okul müdürünün velilere yaptığı davranışın kabul edilemez olduğunu savunan Arslan, durumun Eğitim Bakanlığı’nın bilgisinde olduğunu söyledi.

Arslan, “Okul müdürünün üslubu hoş değil” diye konuşarak, köy halkından okul müdürünün görevden alınması için imza topladıklarını, daha sonra bu kişilerin vazgeçerek, müdürün okulda kalması için imza verdiklerini öne sürdü.

Okulda yaşananlar nedeniyle çocuğunun ciddi şekilde etkilendiğini ifade eden Arslan, olaylar daha fazla büyümeden sorunun çözümlenmesi gerektiğini vurguladı.

---------------------------------

Muhtar Azası, okul velilerinden Sümer Fellah: “Bakanlık konuya el atmalıdır”

Muhtar Azası, okul velilerinden Sümer Fellah ise okulda öğretmenler ve müdür arasında yaşanan huzursuzluğun öğrenci ile velilere yansıdığını söyledi.

Fellah, sorunun çözülmesi için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın konuya el atması gerektiğini vurguladı.

“Müdür göreve başladığından beridir, okula disiplin geldi” diye konuşan Fellah, “Şu anda okula yabancı öğrenci giremiyor.

Geçmişte bu okulda böyle sorunlar yaşanmıştı. Müdür, okul servisleri ile ilgili sıkıntıları da çözdü” dedi.

----------------------------------------------


SENDİKALAR NE DEDİ?

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil: “Okul müdürü göreve devam ederse yeni eğitim yılında grev yapacağız”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil  şu anki okul müdürünün göreve devam etmesi halinde, yeni öğrenim yılına grevle başlayacaklarını, okulda  çalışma ortamının kalmadığını açıkladı.

Objektif yaklaşıldığında okul müdürünün yüzde yüz hatalı olduğun savunan Elcil, okul müdürünün daha önce görevli olduğu Gönendere Şht Salih İlkokulu’nda da aynı sorunları öğretmenlere yaşattığını, söz konusu dönemde okuldaki olayları denetlemek için görevlendirilen denetmen ile de kavga ettiğini kaydetti.

Elcil, Haspolat İlkokulu’na geçtiğimiz yıl görevlendirilen okul müdürü ile öğretmenlerin sorun yaşamasına rağmen ‘durumun öğretmenler tarafından idare edildiğini’ ancak yeni eğitim yılının başında olayların patlak verdiğini söyledi.

Okul müdüründe ‘ben müdürüm her şeyi yaparım’ anlayışı olduğunu savunan Elcil, okul ortamında ciddi huzursuzluklar olduğunu belirtti.

Elcil, konu ile ilgili olarak Eğitim Bakanlığı ile birçok kez görüşme yaptıklarını, okul müdürünün bakanlığa çağrılarak uyarıldığını da ifade ederek, buna rağmen hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmadığını kaydetti.

“Eğitim Bakanlığı konunun üzerine gitmiyor, adım atmıyor” diyen Elcil, “Bakanlık tedbir olarak 1. kıdemli olan kişiyi müdür muavini yapmak istedi. O öğretmen görevi reddetti. İkinci kıdemli olan kişi müdürle iletişim sağlanması için görevi kabul etti. Ancak sıkıntılar devam ediyor” şeklinde konuştu.

-------------------------------------------

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel: “Okul müdürüne mobbing uygulanıyor”

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, Haspolat İlkokulu’nda yaşananların tam bir işbilmezlik ve hukuk katliamı olduğunu iddia ederek, “Basın tarafından  okul müdürüne rencide edilecek şekilde hedef yapılması ve bakanlığın buna sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu” ileri sürmüştü.

Gökçebel, Haspolat İlkokulu’nda yaşananlarla ilgili olarak okul müdiresi ve KTOEÖS olarak soruşturma açılmasını talep etmelerine karşın  bu konuda hiçbir adım atılmadığını savunmuştu.

Okulda yaşanan birçok olayın yazılı olarak  bildirilmesine karşın Bakanlığın tepkisiz kalmaya devam etmekte olduğunu belirten Gökçebel, aylardır okulda yaşanan huzursuzluğun  herkesi rahatsız ettiğini söylemişti.

-----------------------------------------------------

KÖY MUHTARI NE DÜŞÜNÜYOR?

Haspolat Muhtarı Asım Egemen: “Köy halkı müdür için 150 imza topladı”

Haspolat Muhtarı Asım Egemen okul müdürü ile öğretmenler arasında yaklaşık 1 yıldır süren bir ‘çekişmenin’ olduğunu savunarak, olayların 2 öğretmen arasında başladığını, diğer öğretmenlerin de konuya dahil olarak, sendikanın da ‘olayı büyüttüğünü’ öne sürdü.

Egemen, “Tüm öğretmenler, sendikaya üye oldukları için birlikte oldular” diye konuşarak, müdürün okulda kalması için köy halkı ve velilerden 150’ye yakın imza topladıklarını söyledi.

“Okul müdürü, disiplinli olduğu için öğretmenler şikayetçi oldu” savunmasını yapan Egemen, “Müdürün okulda göreve gelmesi ile tüm taşlar yerine oturdu. Şu anda okul ve tuvaletler tertemizdir. Okula yabancı öğrenciler giriyordu, şimdi kimse giremiyor. Okul servisleri kötüydü, yeni otobüsler devreye girdi” şeklinde konuştu.

Egemen, okul öğretmenlerinin yaşanan olaylarla ilgili yaptığı basın açıklaması nedeniyle kendisini dava ettiğini savunarak, sorunun çözülmesi için köy meydanında öğretmenler ve okul yönetiminin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapılması veya televizyon programında tüm sorunların konuşulması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 4603 defa okunmuştur