1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'FETÜS DAVASI' AĞIR CEZA'YA!
FETÜS DAVASI AĞIR CEZAYA!

'FETÜS DAVASI' AĞIR CEZA'YA!

FETÜS davası AĞIR CEZA MAHKEMESİ’ne sevk edildi. Sanıkların tümü, 19 Ağustos’ta başlayacak Mahkeme’ye kadar cezaevinde tutuklu kalacak.

A+A-

Ayşe GÜLER

Kamuoyunda büyük yanı uyandıran, Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ olayı, Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Son tanıkları dinlenerek davanın PI (ön tahkikat) duruşmalarının tamamlanmasının ardından, Girne Kaza Mahkemesi meseleyi Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.

Duruşma bugün Girne Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Banu Soyer huzurunda görüşüldü.
6 sanık, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmetali Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilir ve Taner Okburan, Ağır Ceza Mahkemesi’nin ilk duruşmaya başlayacağı 19 Ağustos tarihine kadar CEZAEVİNDE TUTUKLU kalacak.

-------

Hatırlanacağı üzere geçen haftaki duruşmada Ada Hospital’de çalışan Z.M isimli hemşire ile Ş.Ş isimli temizlik görevlisinin ifadeleri dinlenmiş, davayla ilgili yeni ve ilginç detaylar ortaya çıkmıştı.

28 Kasım 2014’ten beri Ada Hospital’de çalışan Ş.Ş, dava ile ilgili yargılanan Anestezi Uzmanı Dr Rasiha Serdaroğlu’nun eşi UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun yaklaşık 15 gün önce çalıştığı otelde kendisini ziyarete geldiğini açıklamıştı.

Davanın en önemli tanıkları arasında yer alan ve 8.5 aylık bebeği ameliyathanede gören Z.M isimli hemşire ise 5 ila 15 Ocak tarihleri arasında Türkiye’den bir çiftin hastaneye geldiğini, kadının 8.5 aylık hamile olduğunu söylemişti.

Aynı gün ameliyata girdiklerini belirten hemşire, “Ameliyathanede Fahri beyin elinde çocuk vardı, çocuk hasta değildi. ‘Kafası büyük, eli ayağı küçük’ dediler ama bana göre öyle değildi. Çocuğa bir şey yaptılar, göbekten iğne yaptılar. Ameliyat masasında Fahri bey ile Taner bey vardı… Ayşegül’ün eline verdiler, onu görünce dışarıya çıktım…” şeklinde konuşmuştu.

Bu haber toplam 4561 defa okunmuştur