1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Erhürman gündemi değerlendirdi
Erhürman gündemi değerlendirdi

Erhürman gündemi değerlendirdi

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, CTP Genel Başkanlık adaylığına işaret etti.

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Tufan Erhürman  BRT’de katıldığı programda  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dün gece gerçekleştirdiği sürpriz İstanbul ziyaretini ve Güney Kıbrıs Başkanı Anastasidis’in yemeğe katılmama  tavrını değerlendirdi.

Erhürman “Anastasiadis ‘in yuvarlak masa toplantısında verdiği olumlu mesajların ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katıldığı yemeğe katılmaması, Kıbrıs Rum Tarafı’nın kalıplaşmış davranış biçiminin sonucudur. Oysa uluslararası çerçevede görüşmeler Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında yapılır ve burada da iki toplum lideri vardır. Ancak Rum toplumunun kalıplaşmış tavrını Anastasiadis’de sürdürmeye devam ediyor. Oysa artık tam da Anastasiadis’in söylediği gibi yaratıcı liderlik, kalıplaşmış liderlikten kurtulmak gerekiyor. Halklara doğru mesaj veremek gerekiyor. Keşke Anastasiadis yemeğe katılsa alışılmış kalıplaşmış tututmu kırsa ve Akıncı ile daha önceki gibi samimi fotoğraflar verseydi... Kendi adıma bu davranışa şaşırmadım bu davranış kalıplara çok uygundu. Oysa yuvarlak masa toplantısında söylediği gibi yeni bir liderlik sergilemeli cesaret göstermeli ve yaratılmak istenen ortak, federal hayatın yaratılması için olumlu mesaj verilmeliydi. Oysa bu güne kadar hep böyle davranıldı. Devlet biziz o tarafta devlet yok. O nedenle de görüşmelere zarar geleceğini sanmıyorum. Görüşme masasına bu olayın uzantısı yansısa da kendi adıma müzakere masasında sorun yaratacağını düşünmüyorum. ”

CTP’nin hafta sonu gerçekleştirdiği tüzük kurultayına değinen Erhürman;
“Tüzük değişikliğnin temel usuru daha fazla demokrasi ve katılımdı. Bu değişiklikle CTP olarak tabanına açılmaya ve Kıbrıs Türk halkı geneline açılmaya karar verdi. Katılımcı demokrasi daha fazla demokrasi ve politika ile planın ortaya çıkması demek oluyor. Elbette sol perspektifi, Kıbrıs’ın kuzeyi ve adanın geneli ile ilgili yeni politikalar ve alternatif politikalar ama gerçekçi politikalar üretilecek yeni bir sürece gelindi. Bizler üç iktidar deneyimi biriktirdik. Her üç iktidarda da sağ partilerle koalisyon kurduk. O yüzden bundan sonra CTP bir hedef koyuyor ve tek başına iktidarı hedefliyor. Tüm toplum biliyor ki en gelişmiş kadrolara sahip parti CTP dir. CTP bir liderin arkasına takılıp giden bir liderden ibaret bir parti değildir.”

Parti Tüzüğünde üyeliklerle ilgili yapılan değişiklikler hakkında ise Erhürman şunları kaydetti, “Biri gelip CTP üye olmak isterse ilk 6 ayda CTP politikalarının eğitiminden geçecek... Önce aday üye statüsünü elde edecek. Eğitim sonucunda üye olacak. Bilecek ki üye olmakla sadece CTP değil, CTP’nin sorumluluklarının da yerine getirecek, sorumlulukların paydaşı da olacak ve hemen Haziran başında tüzük uygulanmaya başlanacak. Kasım ayında da kurultaya gidilerek bu nitelikli üyelerimiz oy kullanacak.”   

Erhürman, CTP Başkan adaylığı konusunda da açıklamada bulundu. “Birkaç gün içinde adaylığım konusunda net açıklama yapacağız. Benim kadar başkanlık yapabilecek dört kişi daha var. Hepimiz bundan böyle tek adayla olaysız kurultay geçirmek istiyoruz. İstişarelerimiz sürüyor.”

Bu haber toplam 3727 defa okunmuştur