1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Ercan’daki yaklaşıma onay vermedik”
 “Ercan’daki yaklaşıma onay vermedik”

“Ercan’daki yaklaşıma onay vermedik”

Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası Başkanı Ahmet Kaptan, Ercan Havaalanı’ndaki grevi değerlendirdi, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın (HTKS) kendilerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

A+A-

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “Ülkede binlerce insan asgari ücretle yaşamaya çalışırken ve Göç Yasası ile mücadelemiz sürerken, mevcut maaş ve haklara ilave asgari ücret kadar bir tahsisat talebine onay vermemiz mümkün değildi” dedi.

Kaptan, meselenin kişisel olmadığını anlatarak, “Hava trafik kontrolörü olarak 30 senelik bir tecrübem vardır, bu alanda çalışmaya devam ediyorum, eğer meseleye kişisel baksaydım, ek menfaatten yararlanacak kişilerden biri de şahsım olacaktı” diye konuştu.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile Genel Sekreter Güven Bengihan, dün YENİDÜZEN’i ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ile görüştü.
Ercan Havaalanı’ndaki Bakanlar Kurulu kararı ile ikinci kez ertelenen grev, sonrasında yaşanan tartışmalar ve kendilerine yönelik suçlamaları değerlendiren sendika yetkilileri, demokratik hakların geriletilmemesi için duyarlılık çağrısı yaptı.

“Stratejik bir yer, toplum desteği önemli”

KTAMS Başkanı Kaptan, hava trafik kontrolörlerinin yasalar içindeki her türlü taleplerine destek verdiklerini belirti, şunları söyledi:

“Sendikamız geçmişte, başarı kriterli tahsisat önerisini ortaya koydu. Ancak, ülkede binlerce insan asgari ücretle yaşamaya çalışırken ve Göç Yasası ile mücadelemiz sürerken, mevcut maaş ve haklara ilave asgari ücret kadar bir tahsisat talebine onay vermemiz mümkün değildi.”

Ülkedeki ekonomik koşulların dikkate alınması gerektiğini de belirten Ahmet Kaptan, Ercan Havaalanı’nın stratejik bir konumu olduğunu, böylesi yerlerde grev kararlarının, belirli bir süre öncesinden toplumla paylaşılması gerektiğini belirtti.
Kaptan şunları söyledi:

“Eğitim ya da sağlık gibi bağlantıları olan insanlarımızın, kendi önlemlerini almaları için duyarlılık şarttır. Yoksa, hükümete karşı hedeflenen bir eylemin bedelini halk öder. Sendikalar toplum desteğini yitirirse, demokratik haklar da geriler.”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın “Lise hizmet sınıfından üniversite hizmet sınıfına geçiş”le ilgili taleplerinin de, eğer kabul edilecekse, eşitlik içerisinde tüm yerlerde uygulanması gerektiğini söyledi; böylesi bir girişimin, başka anomaliler doğurabileceği, kimi çalışanları da mağdur edeceği tehlikesine dikkat çekti.

Neler talep edilmişti?

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, kamuoyuna yaptığı açıklamada şu taleplerini dile getirmişti:
1- Yurtdışı ödenekleri arttırılmalıdır;
2- Hava Trafik Kontrolörlerinin Hizmet sınıfının değiştirilmelidir;
3- SMART binasındaki sağlıksız koşullar derhal ortadan kaldırılmalıdır;
4- I. Derece Hava Trafik Kontrolörü terfileri hemen açılmalıdır
5- Havacılık Tazminatları ülkemizde de uygulanmalıdır.

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur