1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. EĞİTİME VANTİLATÖR!
EĞİTİME VANTİLATÖR!

EĞİTİME VANTİLATÖR!

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’ne giriş sınavının yapıldığı Demokrasi Ortaokulu’nda iki sınıfta klimaların çalışmaması velileri isyan ettirdi

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Demokrasi Ortaokulu’nda bazı sınıflarda klimaların çalışmaması gerginliğe neden oldu. Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’ne giriş sınavının gerçekleştiği merkezlerinden olan okulda, bazı sınıflarda klimaların çalışmaması nedeniyle veliler isyan etti. Çocuklarının ‘fırın gibi’ sınıflarda sınava girdiğini söyleyen veliler, okula giden Eğitim Bakanlığı yetkililerine ve okul idaresine tepki gösterdi. Kliması çalışmayan iki sınıfa vantilatör konularak sorun giderilmeye çalışıldı.

Müsteşar sorun olmadığı ifade etti

Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ile Orta Eğitim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, Demokrasi Ortaokulu’na giderek, okul müdüründen bilgiler aldı. Müsteşar Ataöv,  sınavın başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, her şeyin yolunda olduğunu ifade etti. 

Veli isyan etti

Mehmet Kayra isimli veli, çocukların fırın gibi sınıflarda sınva girdiğini söyleyerek, tepki gösterdi. Kayra, şunları belirtti: “Benim oğlum da güneş gören bir sınıfta sınava girdi. Hatta pencereleri ve kapıları dahi açmadılar. Gidip şikayette bulundum. Eşeği bağlasan durmaz ama böyle ortamda çocukları sınava soktular. Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Orta Eğitim Dairesi Müdürü ve okul müdürüne durumu söyledim ve sınavın iptal edilmesi gerektiğini belirttim. Onlarda bana her şey yolundadır, merak etmeyin dedi. Hapishanedeki mahkumları bile böyle tutmazlar, yok ki çocukları fırın gibi ortamda giriş sınavına sokarlar. Bu çocuklar başarılı olacak? Lanet olsun böyle sisteme de sistemsizliğe de…” 

Fotoğraf: Ahmet İkidereli

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur