1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DUMLUPINAR’DA 'ARAZİ’ TARTIŞMASI
DUMLUPINAR’DA ARAZİ’ TARTIŞMASI

DUMLUPINAR’DA 'ARAZİ’ TARTIŞMASI

“Burası benim tarlam, belediye o hendekleri kazarken bana mı sordu?”

A+A-

 

• Tarla içerisinden geçen ve yasal olmadığı söylenen tali yol, belediye tarafından geçişlere kapatıldı, bölgede yaşayan bazı vatandaşlar eve ulaşım mesafelerinin gereksiz yere uzatıldığını ileri sürerken, bazı vatandaşlar da kalkan toz yüzünden sağlıklarının olumsuz etkilendiğini kaydetti.

• Belediye ise “Mal sahibi yazılı izin verseydi orayı düzenler, geçişlere izin verirdik” dedi


Dumlupınar’daki Hüseyin Pof Sokakta tarla içerisinde bulunan ve yasal olmadığı söylenen yol, geçişlere kapatıldı. Bölgede kalan ve tarla sahibinin izni olduğu halde yolun kapatılması üzerine evlerine ulaşma mesafesinin yaklaşık iki kilometre uzadığını ileri süren bazı bölge sakinleri, konudan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

“Tarla içerisinde zaten stabilize malzeme vardı, illa ki toz kalkar ama abartıldığı gibi değildi, taraflı hizmet yapılıyor” diyen Mehmet Azeri ve Hüseyin Azeri, mal sahibinin geçiş izni verdiği halde, belediyenin bu uygulamaya gitmesine hiçbir anlam veremediğini dile getirdi.

Konuyu yargıya taşımak için girişimde bulunacaklarını söyleyen  Mehmet Azeri ve Hüseyin Azeri, şikayetlerini şöyle aktardı:
“Çakılan direklerin neden asfalt sınırına çakmadı da tarlanın içine kadar mesafe alıp çaktı? Mal sahiplerinin bu tarlayı kullanmamız için izni vardır, hal böyleyken belediye neden burayı kapattı? İnsanlar burayı geçiş olarak kullanıyordu, bir metre yüksekliğe yakın bu hendekleri çekip hiçbir fosfor koymadılar, hiçbir uyarıcı işaret koymadılar, tehlikeli bir kazaya neden olabilir. Harmancı yapılan bu işin yasal olduğunu söyler, mal sahibinin tarlasının içine kadar direk çaktılar. Yasal olacaksa o zaman o direkleri asfalt kenarına çaksınlar, o mahalleye de tek şerit girsin. Belediye başkanı ile görüştük, konuyu izah ettik, adam gönderip bakacaklarını söyledi ama ne gelen oldu ne giden.”

“Burası benim tarlam”

Sözü geçen tarlanın sahibi Fikriye Ece ise “Burası benim tarlam, belediye o hendekleri kazarken bana mı sordu? Ben bu çocuklara geçmeleri için izin verdim, belediye neden burayı kapadı? Geçsinler diye izin veririm ama kimseye de yazı falan vermem, tarlama da hiçbir şey yaptırmam” dedi.
Lefkoşa Türk Belediyesi’nden alınan bilgiye göre ise geçiş olarak kullanılan tarladan kalkan tozlar, bölge halkını rahatsız ettiği gerekçesiyle bazı ev sahiplerinden yazılı dilekçe aldıkları ve bu doğrultuda harekete geçtikleri yönünde.

Belediye tarafından yapıla  açıklamada, “Belediye olarak bize gelen şikâyeti değerlendirdik, yasal olarak yol olmayan bu yerden yapılan geçişlerin sürmesi için etraftaki halkı da düşünerek, toz kalkmayacak şekilde, tarladaki yolu stebilize ederek, düzenlemek istedik” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:
“Amacımız hem o tarlayı geçiş olarak kullananları, hem de bölge halkını rahatlatmaktı fakat tarla sahibi buna izin vermedi. ‘Ben tarlamdan geçiş yapmalarına izin veririm ama size tarlama bir şey dökmeniz için izin vermem’ dedi. Hal böyle iken orasını geçişlere kapattık çünkü kalkan toz çevre sağlığını tehdit ediyordu ve yol yasal değildi. Mal sahibi yazılı izin verseydi orayı stebilize eder, düzenler, geçişlere izin verirdik.”

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur