1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dikmen’de ‘garaj projesi’ gerginliği
Dikmen’de ‘garaj projesi’ gerginliği

Dikmen’de ‘garaj projesi’ gerginliği

Girne Kaymakamlığı’nın bölgede ‘ayrımcılık’ yaptığını savunan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, yapımı 6 aydır devam eden garaj inşaatı projesini tepki olarak Kaymakamlığa sunmadı. Girne Kaymakamlığı’na bağlı ekipler ise dün öğleden sonra polisle b

A+A-

Ayşe GÜLER

Dikmen Belediyesi’ne ait yapımı yaklaşık 6 aydır devam eden garaj inşaatı gerginliğe yol açtı.

Girne Kaymakamlığı’nın bölgede ayrımcılık yaptığını savunan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, garaj projesini tepki olarak Kaymakamlığa sunmadı.

Girne Kaymakamlığı’na bağlı ekipler ise dün öğleden sonra polisle birlikte garaja gelerek ‘kaçak’ olduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlemek istedi.

Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin inşaatın mühürlenmesine izin vermemesi nedeniyle, ekipler bölgeden ayrıldı.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi: “Protesto ve dikkat çekmek için projeleri sunmadık”

Yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulunan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, belediyenin projelerini protesto ve dikkat çekmek amacıyla Kaymakamlığa sunmadığını açıkladı.

Bölgenin hızla gelişip büyümesine rağmen kaçak yapılaşmanın da artarak devam ettiğini ifade eden Çelebi, tüm uyarılara rağmen Kaymakamlığın yaklaşık 10 yıldır ‘duyarsız’ kaldığını, bazı imtiyazlı kişilere ‘torpil geçilerek’ kaçak inşaatları durdurma yönüne gitmediğini savundu.

Çelebi, Girne Kaymakamlığı’nın bölgedeki ‘ayrımcılığı’ ortadan kaldırması halinde Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından çizilen projelerini sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

“Girne Kaymakamı benim komşumdur. Göreve gelir gelmez Dikmen Belediyesi’nin Taşkent Şehitliği’nin çiçeklerinde ve peyzajında kullanmak üzere su taşıdığımız zaman, Kaymakam Taşkent’e gelerek, buna hakkımız olmadığını, Dikmen Belediyesi’nin tankerle su taşıması gerektiğini, alkışı belediyenin aldığını söyledi” şeklinde konuşan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Taşkent halkı ve belediye tarafından bu durum tepkiyle karşılandı. Kaymakamın yapım aşamasındaki garajı mühürlemek istemesi belediyeye karşı yaptığı ikinci hamlesidir”

“Yasalar uygulanmalı ama…”

Çelebi, yasaların uygulanarak projelerini Kaymakamlığa sunulması gerektiğini ifade ederek, bununla birlikte ‘imtiyazlı kişilerin’ projelerine, bölgedeki kaçak yapılara halkın huzuru için acilen müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bölgede bulunan Oray Sitesi’nin ruhsatsız olduğunun herkes tarafından bilinmesine rağmen belediyenin tüm çağrılarına rağmen hiçbir adım atılmadığına dikkat çeken Çelebi, bu konuda açıklama yapılması gerektiğini savundu.

Çelebi, “Kaymakamlık ekipleri bölgenin mahkemelik olduğunu söylüyor. Peki ben de soruyorum, mahkemelik olan bir site blok blok apartmanları ve villaları nasıl bitirdi?  Bir mahkeme kararı olmadan hangi nedenle Dikmen Belediyesi’nin garaj projesi neden engelleniyor? Mahkeme kararı olmadan, herhangi bir uyarı yapmadan inşaatımızı nasıl durdurun lütfen bize açıklasın. Bölgede Girne Kaymakamlığı ayrımcılık yapıyor. Belediye olarak İmar yetkisi talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Keşif bedeli 550 bin TL ancak 190 bin TL’ye tamamlayacağız”

Çelebi, projenin Dikmen Belediyesi ustaları tarafından yapıldığını ve bir ay içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü aktardı.

Keşif bedeli 550 bin TL olarak belirlenen projeyi 190 bin TL’ye tamamlayacaklarını ifade eden Çelebi, “Halka daha iyi hizmet verebilmek için tüm ekip olarak çalışıyoruz. Herhalde birilerini bu durum rahatsız etti…” dedi.

Bu haber toplam 2383 defa okunmuştur