1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Derviş Eroğlu 2’inci tura kalamayacak”
“Derviş Eroğlu 2’inci tura kalamayacak”

“Derviş Eroğlu 2’inci tura kalamayacak”

Eski Başbakan İrsen Küçük: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir aday % 35’in üzerine çıkamayacak. Derviş Eroğlu 2’inci tura kalamayacak”

A+A-

Eski Başbakan İrsen Küçük, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili YENDÜZEN’e konuştu, seçimi yorumladı

Didem MENTEŞ

 

Eski Başbakanlardan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir adayın % 35’in üzerine çıkamayacağını ileri sürerek, Derviş Eroğlu’nun ikinci tura kalamayacağını iddia etti. İrsen Küçük, ikinci tura diğer üç adayın da kalabileceğini belirterek, %30-35 arasında bir oy sağlanacağını öne sürdü.
Son haftaya girilirken ülkede seçim havasının arttığını belirten İrsen Küçük “Derviş Eroğlu’nun televizyon programlarına diğer adaylarla birlikte katılmaması ve program seçimi yapılarak tek başına katılmasıyla da  seçim tansiyonun yükseldiğini görmek mümkün” dedi. Derviş Eroğlu’nun seçimlere bağımsız aday olarak katılmasının UBP ve DP tabından büyük oranda destek görmemesine yol açtığını dile getiren Küçük, “Benim Başbakan olduğum dönem iktidarda olan UBP’nin kurultayında, Cumhurbaşkanı olarak Ahmet Kaşif’e destek belirtmesi ve bazı vekilleri yanına alması hem anayasal bir suç işlemiş hem de UBP’nin iktidardan gitmesine ve birçok gencin işten çıkarılarak işsiz kalmasına neden olmuştur. Bugünkü hükümetin mimarı Eroğlu’dur ve UBP tabanı bunu değerlendirecektir” dedi. Küçük, “Eroğlu DP-UG’de ise hükümette yer alan bakanların değişmesinde büyük rol almıştır. Eroğlu’na yakın olan Hasan Taçoy ve Özdemir Berova’yı kabineye aldırması DP tabanında tepkiye neden olmuştur” şeklinde konuştu. Derviş Eroğlu’nun seçim yarışının en başında “Seçim 2015 hedef % 55” diyerek seçimi birinci turda bitireceğine yönelik sloganının artık öngörülmediğini fark edildiğini söyleyen İrsen Küçük, seçimin ikinci tura kalacağını Eroğlu’nun da UBP ve DP tabanından destek almayacağını anladığını söyledi. İrsen Küçük, seçimin sürecinin en başından beri ikinci tur olacağını ve Eroğlu’nun ikinci tura kalamayacağını söylediğini ve bu söylemlerin bugün halk ve birçok siyasi tarafından desteklendiğini belirterek, “gidişata bakıldığı zaman Eroğlu’nun ikinci turda olmayacağının açıkça görüldüğünü” ifade etti.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir adayın % 35’in üzerine çıkamayacağını ileri süren Küçük, ikinci tura Eroğlu dışında diğer üç adayın da kalabileceğini ve %30-35 arasında bir oy sağlanacağını öne sürdü.

Bu haber toplam 4064 defa okunmuştur