1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Denktaş, % 3 maaş kesintisi önerdi
Denktaş,  % 3 maaş kesintisi önerdi

Denktaş, % 3 maaş kesintisi önerdi

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, dün akşam bir grup gazeteciye açıkladı: "Maaş artışını 1 yıl erteleyerek, tüm yolları AB standartlarına getirelim"

A+A-

• S.Denktaş, AB Yol Güvenlik Raporu'nu uygulamak için 4 bin TL üzeri maaşlardan da % 3 maaş kesintisi önerdi

• Hükümet 'yeni mesai' uygulamasını, sendikaların itirazına rağmen açıkladı.

 

OKULLAR
İlköğretimde 08:30-13:10
Orta eğitimde 08.30-13:40

KAMUDA
(Geçici mesai saatleri)
08:30 -16:00


Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kamuda yetkili sendikalara "maaş artışını 1 yıl erteleyerek, tüm yolları AB standartlarına getirelim" önerisi yaptığını açıkladı.

Serdar Denktaş ayrıca 4 bin TL üzerinde maaşlardan da % 3 kesinti ön gördüklerini, makam araçları için ayrılan kaynağı da bu fona aktarmaya hazır olduklarını belirtti.

"Sendikalara 3 bin TL üzerindeki maaşlardan kesinti önerdik, Avrupa Birliği yol raporunun tümünü uygulayalım dedik, bir yıllığına maaş artışını da erteleyelim, şimdi bu kesintiyi 3 değil 4 bin üzeri maaşlardan yapalım diyorum. Bakanlar dahil" şeklinde konuştu.

Sendikalarla buluşma

Maliye Bakanlığı, kamuda yetkili sendikalar ile dün bir araya geldi, "yeni mesai düzeni"ni tartışmaya açtı. Ayrıca "hayat pahalılığı" artışını 1 yıllık erteleme ve 3 bin TL'nin üzerinde maaşı olanlardan 1 yıl boyunca % 3 maaş kesintisi önerisi yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş bu kesintiden elde edilecek kaynakla, Avrupa Birliği Yol Güvenlik Raporu'nu uygulamak yönünde öneride bulundu. Denktaş bu öneriye KTAMS'ın "Bakanların da onay vermesi durumunda kendi içimizde tartışmaya hazırız" yanıtı verdiğini söyledi.

Toplantıda saatlerin "Avrupa Birliği'ne uyumlaşması" yönündeki sendikal önerinin reddedildiği öğrenildi.

Serdar Denktaş, kamu mesai saatleri ve okul saatleri ile ilgili geçici bir düzenleme yaptıklarını da söyleyerek, sendikalarla bu konuyu görüşmeye devam edeceklerini belirtti.

Toplantıya KTAMS, KTÖS, TIP-İş, Ebeler ve Hemşireler Sendikası, KTÖS ve KTOEÖS katıldı.

 

Bu haber toplam 1818 defa okunmuştur