1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DENİZE BETON DARBE
DENİZE BETON DARBE

DENİZE BETON DARBE

Girne’de otel inşaatı için kamu yolu iptali gündemde! Kıyıların işgali için yeni bir girişim daha !

A+A-

 

• Girne’de Kaşgar Court bölgesinde Abrar Khawaja Properties LTD’e ait otel inşaatı güzergahındaki kamu yolunun iptal, kamusal bir arazinin de parsele dönüştürülerek kiralanması gündeme geldi. 

• İZİN YOK, ÇALIŞMA VAR!...Girne Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçen karar sonrasında belediye ile söz konusu şirket arasında ön protokol imzalandı. Ön protokole göre gerekli izinlerin alınıp, esas protokol imzalanınca başlaması gereken çalışmalar ise şimdiden start aldı.


Ayşe GÜLER

Girne’de Abrar Khawaja Properties LTD’e ait otel inşaatının olduğu bölgede kamu yolunun iptal edilerek, kamusal bir arazinin de parsele dönüştürülerek kiralanması gündeme geldi. 

Girne Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçen karar sonrasında belediye ile söz konusu şirket arasında ön protokol imzalandı.

Protokole göre belediyenin kullanımında olan 4707 metrekare büyüklüğündeki alanla ilgili yasal izinler alınıp, Belediye’ye sunulduktan sonra taraflar arasında Esas Protokol imzalanacak olmasına rağmen, bölgedeki çalışmaların sürmesi dikkat çekti.

Geçmişte sahil yolu ve otopark olarak kullanılan alanların gerekli izinler tamamlanmadan, büyük kayalarla kapatıldı.

Öte yandan Belediye Meclisi’nde alınan karar sonrasında İçişleri Bakanlığı’na gönderileceği söylenen yazının ilgili bakanlığa ulaşmadığı, konunun halen Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelmediği de öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı’na yazı yazılacak

Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçen karar sonrasında söz konusu şirkete ilişkin daha önce 7 Aralık 2015 tarihinde alınan karar tadil edilerek, ilgili kısma parsel numarası verilmesi İçişleri Bakanlığı’na yazı yazılması, oybirliğiyle geçti.

31 Aralık’a kadar 50 bin TL peşin!

Ön protokole göre şirketin belediyeye ödeyeceği yıllık kullanım bedeli Esas Protokolün imza tarihinden itibaren bir yıllık süreyi kapsayacak şekilde veya 31 Aralık 2016’ya kadar 50 bin TL’yi peşin ödeyecek.

Yıllık kullanımda her yıl yüzde 10 artış yaşanacak, ödeme Esas Protokole imza atılmasından sonra yapılacak.

 

Şehir Planlama Dairesi’nin haberi yok!

Şehir Planlama Dairesi Müdür Vekili Türkmen Yiğitcan, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ancak kamu yolunun iptali için Bakanlar Kurulu kararı olması gerektiğini söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Yiğitcan, bu konuda Daire’nin de herhangi bir yazı yazmadığını ifade etti.

Ekipler çalışmaları sürdürüyor

Yol ile ilgili ekipler, bölgedeki çalışmalarını dün de gün boyunca sürdürdü. İş makineleri, kayalarla kapatılan yol güzergahında çevre düzenlemesi yaptı.

Bu haber toplam 5480 defa okunmuştur