1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Damadıma elleri ayakları bağlı işkence yaptılar’
‘Damadıma elleri ayakları bağlı işkence yaptılar’

‘Damadıma elleri ayakları bağlı işkence yaptılar’

“Eğer damadım suçluysa, suçu ne isterse olsun cezasını çeksin. Yargı var, kararı o versin. Cezasını da versin. Ama polis bu şekilde davranmasın, infaz etmesin”

A+A-

Mağusa’da sokak ortasındaki ‘hesaplaşma’ sonrasında polis tarafından tutuklanan Özcan Hangün’ün kayınpederi Şakir Ercüment, damadının can güvenliğinden endişe duyduğunu öne sürdü

 

Ayşe GÜLER

Mağusa’da geçtiğimiz hafta içerisinde iki grup arasındaki ‘hesaplaşma’ sonrasında polis tarafından tutuklanan Özcan Hangün’ün kayınpederi Şakir Ercüment, damadının poliste işkence gördüğünü iddia etti.

Ercüment, damadı Özcan Hangün’ün kaburga kemiklerinin kırık olduğunu, can güvenliğinden endişe duyduğunu savundu.

“Damadıma elleri arkada, ayakları bağlı işkence yaptılar. Mahkemeye gidene kadar beton zeminin üzerinde yatırdılar” diye konuşan Ercüment, YENİDÜZEN’e ulaşarak iddialarını paylaştı.

Ercüment, dün Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile de görüşerek, endişelerini aktardığını dile getirdi, “Eğer damadım suçluysa, suçu ne isterse olsun cezasını çeksin. Yargı var, kararı o versin. Cezasını da versin. Ama polis bu şekilde davranmasın, infaz etmesin” şeklinde konuştu.
İşte Ercüment’in iddiaları…

“Polis aradı, Özcan’ın sağlık durumunun iyi olmadığını söyledi”

“23 Ağustos Pazar günü İskele Polis Müdürlüğü’nde görevli polisler, ortanca oğlum Ahmet Ercüment’i aradı. Damadım Özcan Hangün’ün kaburga kemiklerinin kırık olduğunu, ameliyat olması gerektiğini ve ameliyatta kullanılmak üzere kan gerekebileceğini söyledi. Ahmet, polislerden sonra beni arayarak durumu anlattı. Ben de o sırada Çayırova’ya gidiyordum. Duyduklarımdan sonra kımızı ve eski eşimi alarak İskele Polis Müdürlüğü’ne gittim...”

“Oradaki polisler bana Özcan’ın sağlık durumunun tehlikeli olduğunu, kaburga kemiklerinin kırık olabileceğini, iç kanaması ihtimalinden dolayı Mağusa Devlet Hastanesi’ne sevk ettiklerini, oradan da Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gönderdiklerini söylediler. Bizde Lefkoşa’ya gittik”

“6 saat hastanede bekledik”

“Lefkoşa’daki hastanede yaklaşık 6 saat damadının gelmesini bekledik. Saatlerce biri gelmedi. Orada beklediğimizi gören bir tanıdık, yanıma geldi. Polisin doktoru aradığını, bunun üzerine de acil servisteki doktorun hasta bakıcı ile birlikte Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gittiklerini söyledi. Biz de bunun üzerine Genel Müdürlüğe gittik. Özcan’ın orda olup olmadığını sorduk. Bana yalan söylediler, tehdit ettiler”

“Cumhurbaşkanlığı’nı aradım…”

“Cumhurbaşkanlığı’nı aradım, durumu anlattım. Orada görevli bir kişi polise gelerek Özcan’ı gördü. Ama ardından polis işkenceye devam etti. Elimizde sağlık raporları var. Damadıma elleri arkada, ayakları bağlı işkence yaptılar. Hücre kapalıydı. Mahkemeye gidene kadar damadım yerde betonun üzerinde yattı. “

“Özcan bana işkence gördüğünü söyledi…”

“Özcan ve birlikte tutuklananları önceki gün yine mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Orada Özcan’ın hastaneye götürülerek, sağlık kontrolünden geçirilmesi istendi. Ben de onu hastanede, acil serviste gördüm. Elleri tamamen şişmiş durumda, kelepçelenen yerleri çok sıkıldığı için şişti. Özcan bana işkence gördüğünü söyledi. Özellikle bir polis ona tekme atmış. Kim isterse gitsin baksın, ben yalan söylemiyorum. Özcan’ı ailesi ile görüştürmüyorlar. Damadımın can güvenliğinden endişeliyim. Bazı polisler, kendilerini Allah zannediyor. Biz ailesi olarak polisin damadıma bir şey yapacağından endişeliyim”

Bu haber toplam 3988 defa okunmuştur